تاپ سه پرورش
-
۷ قانون برای اجتناب از سرزنش و تنش با بچهها
بیش از تمرکز بر آنچه که بچهها نباید انجام دهند، بر انجام کار درست آنها تمرکز کنید و آنها را تشویق کنید. بچهها را با کلام خوب و زبان خوشایند به انجام رفتار درست و پسندیده تشویق کنید. به آنها جوایزی مثل استیکر بدهید یا آنها را در آغوش بگیرید.
-
آیا تفاوت فرهنگی میتواند در ازدواج مشکل ایجاد کند؟
یک روانشاس میگوید: تفاوت در زبان، ارزشها و اعتقادات فرهنگی میتواند منجر به سوءتفاهمها و اختلافات در زوجین شود. این اختلافات ممکن است به دلیل انتظارات مختلف از نقشها، رفتارها و یا مراسم خانوادگی باشد.
-
چگونگی رفتار با کودکان بیش فعال
نادیده گرفتن و درمان نکردن این اختلال در کودکان میتواند در حوزههای مختلف مانند تحصیل، روابط اجتماعی، شغل و سلامت روان، پیامدهای منفی بلند مدتی داشته باشد.
-
۸ کاری که کودکان باهوش متفاوت از دیگران انجام میدهند
این کودکان اغلب انعطافپذیر و سازگار هستند. این دسته از بچهها چه از رفتن به یک مدرسه جدید، آشنایی با افراد جدید، چه مواجهه غیرمنتظره با چالشها، از تغییر نمیهراسند و راهی خلاق برای سازگاری با آن مییابند.
-
فواید بازی با آینه برای کودکان
آینه را میتوان به ابزاری سودمند برای رشد کودکان تبدیل کرد؛ چرا که به آنها فرصت میدهد تا با روشهای جدیدی خود را کشف کنند و با خودشان آشنا شوند. متخصصان به فواید بسیار زیاد بازی با آینه به ویژه در توسعه مهارتهای اجتماعی، حرکتی و زبانی و همچنین تقویت هویت شخصی اشاره میکنند.
-
چرا برخی از کودکان گاز میگیرند؟
برای درمان گاز گرفتن کودک والدین باید درک عمیقتری از علل آن داشته و از روشهای تربیتی مطابق با سن و مرحله رشد کودک استفاده کنند. باید صبور بود، آرامش خود را حفظ کرد و از عصبانیت پرهیز شود.
-
با فرزندتان مانند یک رئیس رفتار نکنید!
تلاش برای تبدیل کودکان به چیزی که «آنها» قادر به انجام آن نیستند، یکی از بدترین اشتباهات والدین است. این روش میتواند جوانان را برای دستیابی به موفقیت تحصیلی یا دنبال کردن یک شغل خاص تحت فشار بی مورد قرار دهد.
-
راهکارهای کاهش حسادت فرزند اول با فرزند دوم
بهترین سنی که کودک پذیرش دارد و ما میتوانیم برای داشتن فرزند دوم اقدام کنیم سن ۳ تا ۵ سالگی است. این نکته قابل ذکر است که قبل از این که صاحب فرزند دوم شویم باید اضطراب فرزند اولمان را هم چک کنیم. اگر اضطراب کودک و سطح وابستگیاش بالاست، حتما باید این اضطراب را کم و درمان کنیم. مانند کودکانی که هنوز جای خوابشان جدا نشده است.
-
در گفتگو با پژوهشگر علوم تربیتی مطرح شد؛
همه نابغه هستند به شرطی که استعداد آنها کشف شود
علاقه میتواند یکی از فاکتورهای استعداد باشد، کودکان به آنچه علاقه داشته باشند آن را دنبال میکنند همچنین علاقه سبب میشود به آن هدف توجه بیشتری داشته باشند و تجاربشان در آن زمینه غنیتر شود.
-
آیا فرزند شما مورد آزار و اذیت قرار میگیرد؟/ ۵ نشانه را بررسی کنید
یکی از نشانههای رایج کودکآزاری، علائم فیزیکی غیر قابل توضیح است. مانند سردردهای مکرر و معده درد یا سایر شکایات که ظاهراً بدون هیچ دلیل زمینهای بروز یافتهاند. بنابر مطالعات، در جایی مشاهده شده که کودکانی که اغلب مورد آزار و اذیت قرار میگیرند، شکایات جسمی خود را بسیار بیشتر از همسالان غیر قربانی خود گزارش میدهند. چنین شکایات فیزیکی ممکن است نتیجه رنج عاطفی ناشی از آزار و اذیت باشد.
-
بخش اول
چرا قبح سیگار کشیدن بانوان جوان در خیابان شکسته شده؟
در جامعه ما یک نگرش منفی نسبت به مصرف سیگار توسط بانوان وجود دارد. با توجه به اینکه آمارها حکایت از افزایش مصرف و پایین آمدن سن شروع به مصرف دارند، آیا هنوز هم این نگرش منفی بین افراد جامعه وجود دارد؟ چه عللی باعث شده بخشی از بانوان ما گرایش به مصرف دخانیات دارند؟
-
مواجهه والدین با اختلالات یادگیری فرزندان
خانواده نقش بسیار مهمی در مدیریت و بهبود اختلالات یادگیری دارد. حمایت خانواده میتواند به فرد کمک کند تا با چالشهای یادگیری بهتر کنار بیاید و اعتماد به نفس و انگیزه او را افزایش دهد.
-
۵ اقدام برای تربیت فرزندان موفق
میخواستیم بچههایمان نه تنها موفق، بلکه مهربان و همدل باشند. ما آنها را از سن پایین در پروژههای خدماتی، داوطلبانه، کمک به همسایگان و عیادت از اقوام مسن مشارکت دادیم.
-
چرا برخی کودکان به والدینشان میچسبند؟
یک روانشناس میگوید: اختلافات والدین و دعواهایی که کودک در خانه بین پدر و مادر میبینند، میتواند وابستگی کودک را نسبت به یکی از والدین بیشتر کند، چون در این تنشها کودک دچار اضطراب میشود.
-
۸ روش تقویت اعتماد به نفس در کودکان
اینکه فرزندتان از پس کاری هرچند کوچک برآمده، درک و دیدن و فهمیدن آن، میتواند روشی عالی برای شکل دادن به اعتماد به نفس آنها باشد. هر وقت کودکتان به موفقیتی میرسد او را تجلیل و تشویق کنید تا اهداف جدید را امتحان کند.
-
تخریب بنیان خانواده با استفاده افراطی از شبکههای مجازی
یک روانشناس میگوید: زندگی افراد در فضای مجازی به شکلی کاملا خوش رنگ و لعاب در مقابل دید همگان قرار میگیرد. این امر باعث ایجاد حسادت و چشم و هم چشمیهای زیادی در محیط خانواده میشود در نتیجه باعث ایجاد توقعات نابجای همسران از هم خواهد شد.
-
ترسی به نام آمپول برای کودکان
در بسیاری از مواقع میبینیم که والدین برای این که از شیطنت یا شلوغ بازی کودک جلوگیری کنند یا به نوعی کودک را بترسانند همواره این جمله را به کار میبرند که:« اگر شلوغ کنی یا به حرف من گوش ندهی میبرمت دکتر، تا آمپولت بزنه». شاید والدی که این جمله را به کار میبرد، متوجه نشود که چگونه ناخودآگاه باعث ترس فرزندش از آمپول میشود.
-
در گفتوگو با پژوهشگر علوم تربیتی مطرح شد؛
غایب مدرسه است زندگی
یکی از جدیترین مقاطعی که والدین تصور میکنند فرزندانشان از طریق آن میتوانند برای زندگی آینده خود آماده شوند، تربیت در مدرسه است. دوازده سال آموزش با انبوه و تنوعی از اطلاعات، که باید خودش را در قبولی کنکور به خانواده و مدرسه ثابت کند.
-
چگونگی برخورد والدین با بلوغ نوجوانان
یک روانشناس میگوید: نقش والدین در رشد بلوغ اجتماعی نوجوانان بسیار مهم است و تأثیر قابل توجهی بر توسعه مهارتهای اجتماعی، عاطفی و شناختی فرزندانشان دارد. والدین نه تنها به عنوان مربی و راهنما عمل میکنند، بلکه به عنوان الگویی برای تقلید نیز مطرح هستند.
-
اهمیت سواد رسانهای برای کودکان و نوجوانان
یک روانشناس میگوید: سواد رسانهای فرزندان را قادر میسازد تا اطلاعات خاص را از میان طیف وسیعی از انتخابهای رسانهای انتخاب کرده که از نظر علاقه و سودمندی برای آنها جذاب باشد. بنابراین مصرف رسانه به طور تصادفی اتفاق نمیافتد، بلکه فرزندان آن را انتخاب میکنند.