رژیم غذایی نادرست منجر به مرگ یک نفر از پنج نفر در سراسر جهان میشود. این آمار نشان میدهد افزایش مرگ و میر در اثر تغذیه نادرست، حتی از مرگ و میر در اثر سیگار کشیدن هم کشندهتر است.
به گزارش ایسنا-منطقه اصفهان و به نقل از"zmescience "، رژیم غذایی نادرست بدتر از بی تحرکی، فقدان خواب و حتی سیگار کشیدن است. بر اساس یک مطالعه بزرگ با مشارکت بیش از 130 دانشمند در 40 کشور، رژیم غذایی نامناسب 22 درصد کل مرگ و میر بزرگسالان در سال 2017 را تشکیل میدهد.
کریستوفر موری، مدیر موسسه سلامت متریک و ارزیابی دانشگاه واشنگتن، ایالات متحده آمریکا، میگوید: نتایج این تحقیق حاکی از این است که پیروی از یک رژیم غذایی نادرست مسئول مرگ و میر بیشتر از هر عامل خطر دیگری در جهان است و حتی از سیگار کشیدن هم مضرتر است.
مطابق با این پژوهش، رژیمهای غذایی مملو از سدیم (نمک بیش از حد) بیشترین مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی نادرست را دارد، به دنبال آن کمبود آجیل و عدم مصرف میوه، سبزیجات، فیبر و امگا 3 غذاهای دریایی در ردههای بعدی قرار دارد. رژیم غذایی ناسالم در سال 2017 باعث مرگ 10.9 میلیون نفر در جهان شده است و بیماری های قلبی و عروقی به عنوان اصلی ترین علت مرگ و به دنبال آن سرطان و دیابت بیشترین آمار مرگ در جهان را به خود اختصاص داده اند.
|
از 195 کشور جهان، بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی نادرست در ازبکستان (892 مرگ ناشی از رژیم غذایی در هر 100هزار نفر) است. افغانستان، جزایر مارشال، پاپوآ گینه نو و وانوتو در رتبه های بعدی قرار دارند.
کشورهای با کمترین میزان مرگ و میر مربوط به فرانسه، اسپانیا، ژاپن و آندورا بود. بریتانیا در رتبه 23 (127 مرگ در هر 100هزار نفر) بالاتر از ایرلند (24) و سوئد (25) و ایالات متحده رتبه 43 (171 مرگ در هر 100هزار) پس از رواندا و نیجریه (41 و 42)، چین رتبه 140 (350 مرگ در 100 هزار نفر) و هند 118 (310 مرگ در هر 100 هزار نفر) قرار دارند. کشورهایی که بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به رژیم غذایی را دارند، ایالات متحده در رتبه 43 قرار دارد.
جالب است بدانید، کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانه دارند، کمترین مرگ و میر ناشی از تغذیه نادرست را به خود اختصاص داده اند. رژیم غذایی مدیترانه ای شامل مصرف سبزیجات، میوهها، آجیل، مغزها، حبوبات، سیببزمینی، غلات کامل، نانها، گیاهان، ادویهجات، ماهی، غذاهای دریایی و روغن زیتون خالص استاین نوع تغذیه در کشورهایی همچون، یونان، اسپانیا و فرانسه متداول است.
محققان پس از تحلیل 15 فاکتور رژیم غذایی دریافتند که بیشتر مرگ و میر مربوط به مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم همچون چربی های ترانس، نوشابه های شیرین و سطح بالای گوشت قرمز و فرآوری شده است. در حالیکه سدیم، قند و چربی در طول دو دهه گذشته مرکز تمرکز محققان شده اند. ارزیابی ها نشان می دهد که عوامل پیشگیرانه رژیم غذایی عبارتند از مصرف کم سدیم یا مصرف غذاهای سالم مانند میوه، آجیل و دانه ها و سبزیجات.
موری معتقد است که این مقاله نیازمند مداخلات جامع برای ترویج تولید، توزیع و مصرف غذاهای سالم در ملل مختلف است.
این تحقیق نشان می دهد که رژیم غذایی به صورت آهسته بدن انسان را درگیر می کند. نویسندگان توصیه می کنند که افراد به یک رژیم غذایی متعادل تر غنی از میوه ها و سبزیجات، آجیل و دانه، پروتئین گیاهی و غلات کامل روی بیاورند و از سویی دیگر مصرف نوشیدنی های شیرین، غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز و غذاهای چرب و شور را تا حد امکان کاهش دهند.
یافته های این تحقیق در مجله The Lancet گزارش شده است.
نظرات