• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۲۱:۰۹
  • دسته‌بندی: فضا
  • کد خبر: 1403091410512
  • خبرنگار : 71654

هند برای ایجاد یک کسوف مصنوعی ماهواره به فضا می‌فرستد

هند برای ایجاد یک کسوف مصنوعی ماهواره به فضا می‌فرستد

یک ماموریت اروپایی که از دو ماهواره برای ایجاد کسوف مصنوعی در مدار زمین استفاده خواهد کرد، فردا در ساعت ۵:۴۲ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۴:۱۲ به وقت ایران) به فضا پرتاب خواهد شد.

به گزارش ایسنا، ماموریت پرتاب ماهواره‌ی پروبا-۳(Proba-۳) آژانس فضایی اروپا(ESA) که قرار بود امروز، چهارشنبه در ساعت ۵:۳۸ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(به وقت ایران) بر فراز یک وسیله نقلیه پرتاب ماهواره پولار هند(PSLV) از مرکز فضایی ساتیش داوان به فضا پرتاب شود با تعویق یک روزه مواجه شد و این پرتاب فردا انجام می‌شود.

آژانس فضایی اروپا و شرکای بخش خصوصی آن، توسعه این ماموریت ۲۰۰ میلیون یورویی را در سال ۲۰۱۴ آغاز کردند. این چهارمین پرواز از سری تلاش‌های مداری کم‌هزینه پروبا است که فناوری را به نمایش می‌گذارد.

سه ماهواره دیگر شامل پروبا-۱ که یک ماهواره رصدی زمین با ابزار ابرطیفی جدید بود که در سال ۲۰۰۱ پرتاب شد. پروبا-۲، یک فضاپیمای مطالعه خورشید با بیش از ۲۰ محموله فناوری و علمی بود که در سال ۲۰۰۹ پرواز کرد. پروبا-V که در سال ۲۰۱۲ برای نقشه‌برداری از پوشش گیاهی زمین با استفاده از تجهیزات علمی ابتکاری پرتاب شد. همه این پیشینیان هنوز در مدار زمین هستند.

پروبا-۳ از دو ماهواره تشکیل شده است که روی هم حدود ۱۲۱۰ پوند(۵۵۰ کیلوگرم) وزن دارند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این ماهواره در دورترین حالت در فاصله ۶۰۵۳۰ کیلومتری از زمین و در نزدیک‌ترین حالت در فاصله ۶۰۰ کیلومتر از زمین قرار می‌گیرد.

مقامات آژانس فضایی اروپا در شرح ماموریت پروبا-۳ نوشتند: پس از یک دوره آماده‌سازی کوتاه، این دو ماهواره از هم جدا شده و به یک مدار پشت سر هم امن وارد خواهند شد.  

سپس کار واقعی ماموریت آغاز خواهد شد که نمایشی از شکل‌گیری در حال پرواز است که مشابهش را قبلا هرگز ندیده‌ایم.

مقامات آژانس فضایی اروپا نوشتند: برای اولین بار در جهان، دو ماهواره با نام‌های کورونوگراف(Coronagraph) و فضاپیمای اوکالتر(Occulter) موقعیت خود را در فاصله حدودا ۱۵۰ متر به مدت شش ساعت در یک زمان حفظ می‌کنند. در واقع، این زوج یک ماهواره غول پیکر مجازی را تشکیل خواهند داد و این اتفاق به صورت مستقل و بدون اتکا به راهنمایی از زمین به دست خواهد آمد.

اوکالتر قرص خورشید را از دید کورونوگراف مسدود می‌کند و خورشید گرفتگی کاملی را برای فضاپیمای دوم ایجاد می‌کند. این به کورونوگراف اجازه می‌دهد تا تاج خورشید را که اتمسفر بیرونی داغ و غیرقابل درک خورشید است، مطالعه کند که معمولا در تابش خیره کننده ستاره ما گم می‌شود.

در مقایسه با یک گرفتگی کامل روی زمین، که هر یک از آنها فقط چند دقیقه طول می‌کشد و تنها حدود ۶۰ بار در قرن رخ می‌دهد، پروبا-۳ قادر خواهد بود تاج را به مدت شش ساعت در هر ۱۹ ساعت و ۳۶ دقیقه یک بار مطالعه کند.

پروبا-۳ که انتظار می‌رود حداقل دو سال به کار خود ادامه دهد، می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا برخی از معماهای خورشید را حل کنند، از جمله اینکه چرا تاج خورشیدی بسیار داغ است و چگونه باد خورشیدی تا چنین سرعت‌های فوق‌العاده‌ای شتاب می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha