• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403091410303
  • خبرنگار : 71628

فایننشال تایمز: گسترش روابط تجاری پکن-ریاض منافع بلندمدت آن‌ها را هم‌سو می‌سازد

فایننشال تایمز: گسترش روابط تجاری پکن-ریاض منافع بلندمدت آن‌ها را هم‌سو می‌سازد

رسانه انگلیسی در گزارشی نوشته با توجه به قصد عربستان سعودی برای کاهش وابستگی به آمریکا و اهمیت ریاض برای چین در زمینه تعمیق نفوذ آن در خارج از اروپا و آمریکا، ظرفیت گسترش قابل‌توجه روابط تجاری دو کشور و هم‌سو شدن منافع بلندمدت راهبردی آن‌ها وجود دارد.

به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی با اشاره به این که همکاری‌های تجاری عربستان سعودی و چین طی سال‌های اخیر افزایش یافته است، نوشته عربستان سعودی که قصد دارد وابستگی کمتری به آمریکا داشته باشد، با تعمیق روابط خود با چین به همین سمت می‌رود.

فایننشال تایمز در گزارشی در این باره نوشت: تجارت دوجانبه عربستان سعودی و چین، چند سال بود که تقریبا به کلی، تحت‌الشعاع خریداری نفت عربستان توسط پکن قرار داشت. اما حالا، صادارت چین به عربستان سعودی تا سطح بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و به ۴۰.۲ میلیارد دلار در ۱۰ ماه اول سال رسیده است. این میزان در همین بازه در سال گذشته ۳۴.۹ میلیارد دلار بود.

عربستان با هدف وابستگی کمتر به آمریکا به چین نزدیک‌تر می‌شود

«کامیل لانز» کارشناس امور چین و غرب آسیا در شورای روابط خارجی اروپا با گفتن این که «تغییر بزرگی» در این باره در حال انجام شدن بوده، بیان کرد: وقتی سعودی‌ها به نقشه جهان نگاه می‌کنند، بیش از پیش خود را قدرتی در میانه آن می‌یابند. آن‌ها تلاش می‌کنند کمتر به آمریکا وابستگی داشتند باشند و تعمیق روابطشان با چین، دقیقا همین کارکرد را برای آن‌ها دارد.

به گفته لانز، «روابط قوی‌تر عربستان سعودی-چین ممکن است آینده هرگونه تعامل دولت «دونالد ترامپ» با ریاض را دشوار سازد. اگر ترامپ تصمیم بگیرد تضمین‌های امنیتی مورد نیاز ریاض را ارائه نکرده و در حوزه فناوری نیز با آن‌ها همکاری نکند، ممکن است عربستان از برگ برنده چین استفاده کند.»

فایننشال تایمز: گسترش روابط تجاری پکن-ریاض منافع بلندمدت آن‌ها را هم‌سو می‌سازد
سفر «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین به عربستان سعودی، دسامبر ۲۰۲۲

در ادامه این مطلب آمده است: تحلیلگران می‌گویند تعمیق همکاری‌های اقتصادی میان چین و عربستان سعودی در پی اقدامات سیاسی و دیپلماتیک در سطح عالی، از جمله سفر «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین به ریاض در سال ۲۰۲۲، مذاکرات او با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و میانجیگری پکن در مارس ۲۰۲۳ برای ازسرگیری روابط میان عربستان سعودی و ایران بود.

تحلیلگران همچنین معتقدند عربستان سعودی برای چین که با تهدید تحریم‌ها و افزایش تعرفه‌های گمرکی از سوی غرب مواجه است، از منظر تقویت نفوذ آن، خارج از آمریکا و اروپا اهمیتی راهبردی دارد.

ظرفیت گسترش روابط تجاری پکن-ریاض وجود دارد

در ادامه این مطلب آمده است: برای محمد بن سلمان، سرمایه‌گذاری‌ چین حمایتی از دست‌یافتن به چشم‌انداز ۲۰۳۰ او برای نوگرایی محسوب می‌شود که برای تنوع اقتصادی، رفتن به سمت انرژی‌های پاک و برجسته کردن نقش عربستان سعودی در عرصه جهانی طراحی شده است.

به گفته مقامات سعودی، ریاض تا کنون، مراقب برقراری عدالت در روابط خود با آمریکا نیز بوده است که مهم‌ترین شریک نظامی آن محسوب می‌شود و تجارت با چین در صنایع حساس، از جمله دفاعی و هوش مصنوعی را محدود کرده است.

فایننشال تایمز: گسترش روابط تجاری پکن-ریاض منافع بلندمدت آن‌ها را هم‌سو می‌سازد
رایزنی هیات‌های بلندپایه عربستان سعودی و چین در پکن، ۲۰۱۹

سرمایه‌گذاری عربستان سعودی در صنایع نفت و گاز چین و سرمایه‌گذاری چین در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر عربستان سعودی، تجارت میان آن‌ها را گسترش داده است. «کن لی» رئیس بخش تحقیقاتی منابع تجدیدپذیر، خدمات شهری و انرژی در شرکت سهامی عام سوئیسی «یوبی‌اس» پیش‌بینی کرده تجارت سالانه در حوزه انرژی میان منطقه غرب آسیا و چین تا سال ۲۰۲۳ افزایشی ۴۳۲ میلیارد دلاری داشته باشد.

 «چارلز چانگ» از اعضای موسسه «اس اند پی گلوبار»با گفتن این که «در نهایت، زمینه برای فراتر رفتن روابط دو کشور از حوزه نفتی فراهم است»، بیان کرد: اگر عربستان سعودی به دنبال کشورهایی باشد که قادر به صنعتی‌سازی سریع باشند، چین احتمالا، بهترین نمونه آن خواهد بود. این منافع بلندمدت دو کشور را هم‌سو می‌سازد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha