• جمعه / ۲۷ مهر ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: fars-53857

مجموعه داستان «افتاده بودیم در گرنه‌ حیران» در جهرم نقد شد

مجموعه داستان «افتاده بودیم در گرنه‌ حیران» در جهرم نقد شد

مجموعه داستان «افتاده بودیم در گرنه‌ حیران» نوشته‌ی حسین لعل‌بذری نویسنده مشهدی، با حضور منتقدان جهرمی؛ ابوذر قاسمیان، سوسن تقوایی و فاطمه تسلیم و علاقه‌مندان ادبیات داستانی در شهر جهرم نقد و بررسی شد .

به گزارش ایسنا منطقه فارس، شامگاه26 مهرماه حسین لعل‌بذری در جلسه‌ي نقد مجموعه داستان «افتاده بودیم در گرنه‌ حیران»  گفت: یک داستان از مجموعه‌ای از پازل‌ها تشکیل می‌شود .

وی با اشاره به لزوم وجود جزئیات برای خلق جهان‌های تازه افزود: قصه‌های کوچک بار داستان را به تنهایی نمی‌کشند، بلکه توجه به جزئیات مختلف مثل اشیاء، رنگ‌ها، بوها، تجربه‌های شخصی و... برای مخاطب جذابند و من همیشه سعی می‌کنم از آنها در داستان‌هایم استفاده کنم .

  ابوذر قاسمیان، منتقد ادبی در این جلسه گفت: بخش‌هایی از این مجموعه واقعاً از تحربیات ناب داستانی‌اند و از تجربیات زیسته نویسنده نشأت می‌گیرند.

این نویسنده جوان جهرمی با قرائت بخش‌هایی از کتاب افزود: قهرمان برخی از داستان‌های این مجموعه با درد و البته تصاویر استعاری به جایگاه خدای‌گونه دست می‌یابد .

سوسن تقوایی نیز در این جلسه این کتاب را از منظر نقد کهن‌الگویی بررسی کرد و گفت: مضامینی چون آب، تاریکی، سایه، درخت و... را در این مجموعه از نظر آرکی‌تایپ‌ها و نقدهای کهن‌الگویی می‌توان نقد و بررسی کرد.

این منقد ادبی افزود: با توجه به تکرار این مضامین در داستان‌های این مجموعه می‌توان گفت که شخصیت، فضا و پیرنگ برخی داستان‌ها بر اساس کهن‌الگوها شکل گرفته است .

فاطمه تسلیم نیز این اثر را از نظر فرایند نوستالوژیک بررسی کرد و گفت: «افتاده بودیم در گردنه‌ حیران» مجموعه‌ای است که حال و هوای کلی و غالب آن دلتنگی راوی و شخصیت‌های داستان برای آدم‌هایی است که دیگر نیستند، آدم‌هایی که مفقودند و زمان یا مرگ آن‌ها را گرفته است .

وی با بیان سیری از نوستالوژی در در ادبیات داستانی ایران و جهان افزود: مؤلّفه ­های اصلی غم غربت در داستان‌های حسین لعل‌بذری: دلتنگی برای گذشته، گرایش به بازگشتن به وطن و زادگاه، بیان خاطرات همراه با افسوس و حسرت، پناه بردن به دوران کودکی و یادکرد حسرت­ آمیز آن و اسطوره‌پردازی است .

در ادامه این نشست ادبی تیمور آقامحمدی از همدان و ساحل رحیمی‌پور از شیراز نیز نظرات و نقدهای خود پیرامون این اثر داستانی بیان کردند و حسین لعل‌بذری داستان‌ «سطرهایی از منقار پرنده‌ای گنگ» از این مجموعه را برای حضار قرائت کرد و‌ به پرسش‌های حاضران جواب داد .

به گزارش ایسنا منطقه فارس، مجموعه داستان «افتاده بودیم در گرنه‌ حیران» نوشته حسین لعل‌بذری را انشارات نیماژ در 700نسخه در سال جاری منتشر کرد. این مجموعه 12 داستان و 110 صفحه دارد و اغلب داستان‌ها برگزیده جشنواره‌های یوسف، متیل، کبوتر حرم، حیات و نارنج بوده است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha