• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404011004686
  • خبرنگار : 50976

استاندار اعلام کرد

کاهش ۴۱ درصدی آمار تلفات جاده‌ای شمال فارس در نوروز تاکنون

کاهش ۴۱ درصدی آمار تلفات جاده‌ای شمال فارس در نوروز تاکنون

ایسنا/فارس استاندار فارس اظهار کرد: آمار تلفات جاده‌ای شمال استان فارس در نوروز ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه، ۴۱ درصد کاهش داشته است.

 حسینعلی امیری، امروز دهم فروردین در جلسه شورای ترافیک فارس که در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد که پویش «نه به تصادف» یک پویش موثر بوده است.

وی با اشاره به این‌که آمار تلفات جاده‌ای شمال استان فارس در نوروز سال ۱۴۰۴ تاکنون، ۴۱ درصد کاهش یافته است، گفت: موج دوم سفر از فردا، ۱۱ فروردین آغاز می‌شود و با بیشتر شدن ترددها احتمال تصادفات نیز افزایش می‌یابد. لذا می‌توان با برنامه‌ریزی و نظارت شاهد کاهش تصادفات و خسارات ناشی از آن باشیم.

امیری با بیان این‌که ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها شکل می‌گیرد، بیان کرد: تصادفات هزینه‌های زیادی را از لحاظ مالی، روحی و روانی به کشور وارد می‌کند، لذا ضروری است که کماکان بر پویش «نه به تصادف» تأکید شود.

استاندار فارس با تصریح این‌که در ۱۳ روز گذشته کاهش ۴۱ درصدی فوتی‌، ۲۷ درصدی جرحی و کاهش ۱۶ درصدی خسارت داشتیم، اما می‌توان با برنامه‌ریزی این آمارها را کمتر کرد، گفت: جلسات شورای ترافیک شهرستان باید به صورت منظم و مرتب ادامه پیدا کند.

امیری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که استان فارس در وضعیت خوبی برای پذیرایی از مهمانان نوروزی قرار دارد، گفت: در لحظه تحویل سال نو، حرم مطهر شاهچراغ (ع) میزبان بالغ بر ۴۰ هزار نفر، حافظیه ۳۵ هزار نفر، تخت‌جمشید ۳۵ هزار نفر، پاسارگاد ۲۵ هزار نفر و بقاع متبرکه ۱۱۰ هزار بوده است. 

وی تصریح کرد: مردم ایران در مراسم تحویل سال نو بلوغ فکری و فرهنگی خود را نشان دادند و با حفظ شئونات اسلامی و حفظ حرمت امیرالمومنین (ع) سال نو را شروع کردند.

ضرورت تنظیم سند کاهش تصادف

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این نشست اظهار کرد: همه آمارها نشان می‌دهد که تحرک مدیران و برنامه‌ریزی با میزان آمار تصادفات رابطه خطی دارد. 

محمود رضایی کوچی بیان کرد: یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه کاهش ۱۰ درصدی آمار سالانه تصادفات است لذا برنامه‌ریزی شده است که در پایان برنامه هفتم میزان تلفات جاده‌ای به عدد ۱۰ هزار برسد، یعنی ۵۰ درصد نسبت به وضعیت فعلی کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: برای این‌که کاهش ۱۰ درصدی آمار تصادفات تحقق پیدا کند، حتماً باید برنامه‌های قوی‌تری تنظیم شده و سند کاهش تصادف تنظیم شود.

رضایی در ادامه با بیان این‌که جلسات شورای ترافیک می‌تواند در کاهش تصادفات موثر باشد، گفت: تجربه نشان می‌دهد، در استان‌هایی که کاهش تلفات تصادف داشتند، حتماً کار جدیدی انجام شده است. 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس بیان کرد: بحث تصادفات از گذشته دور وجود داشته و تأکید بر این موضوع بسیار مهم است. از ۲۰ سال گذشته تاکنون حدود نیم میلیون نفر از جمعیت کشور به واسطه تصادف از دنیا رفته‌اند که قسمت عمده آن‌ها جوانان بودند.

وی ادامه داد: متأسفانه در تصادفات جاده‌ای دچار پدیده جوانمرگی شده‌ایم و این یک موضوع نگران‌کننده است. اما مدیریت، عاملی است که می‌تواند در کاهش تلفات کمک‌کننده باشد.

رضایی با بیان این‌که کاهش ۴۱ درصدی تصادفات مربوط به حوزه پلیس‌راه شمال استان است و عملکرد پلیس راه جنوب مشابه سال گذشته است، گفت: هر فرمانداری، هلال احمر، راهداری، شهرداری باید در حوزه خود برای کاهش آمار تصادفات تلاش کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با تصریح اینکه سند کاهش تصادفات باید در شورای ترافیک استان مصوب شود و در این سند حوزه زیرساخت، دوربین، تقویت نیروی پلیس، راهداری و ... باید مورد توجه باشد، گفت: بحث ایمنی و ترافیک بسیار مهم است و باید در ارزیابی عملکرد مدیران مورد توجه قرار بگیرد.

دبیر شورای ترافیک استان فارس نیز در این نشست اظهار کرد: نظارت، پایش و تأکید بر پویش «نه به تصادف» در تعطیلات پایانی ایام نوروز که مقارن با روز طبیعت و ۱۳ بدر است، اهمیت بالایی دارد.

فوتی‌های تصادفات عموماً جوانان ۱۹ تا ۳۵ سال هستند

آرش اسدپور بیان کرد: بر اساس آمار پلیس‌راه، ۸۲ درصد از تلفات و تصادفات مربوط به درون استان فارس بوده و تنها ۱۸ درصد مربوط به مهمانان نوروزی است. پیش‌بینی می‌کنیم در چند روز باقی‌مانده تعطیلات، تردد و تصادفات بیشتر شود. لذا فرمانداران شهرستان‌ها فارس حساسیت بیشتری نسبت به ترددها داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که آمار نشان می‌دهد که فوتی‌های مربوط به تصادف بیشتر جوانان ۱۹ تا ۳۵ ساله هستند، گفت: معلولیت و مشکلات اجتماعی از دیگر مشکلاتی که بعد از حادثه فرد را درگیر می‌کند. در بعد اقتصادی نیز تصادفات، ۷ درصد از تولید ناخالص ملی را درگیر کرده است. 

اسدزاده بیان کرد: در تصادفات ۷۰ درصد عامل انسانی، ۱۰ تا ۲۰ درصد عامل خودرو و ۱۰ تا ۲۰ درصد عامل جاده‌ای مقصر است، لذا باید در حوزه فرهنگ‌سازی رانندگی کار مضاعف انجام شود تا بتوان آمار تصادفات را کاهش داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha