• پنجشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۱ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: birjand-7763

تیرجاری؛ سومین جشنواره اسپندی ها در بشرویه برگزار می شود

تیرجاری؛
سومین جشنواره اسپندی ها در بشرویه برگزار می شود

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه گفت: برای سومین بار جشنواره اسپندی ها در بشرویه در تیر ماه جاری، برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، هاشم اتفاقی صبح امروز 8 تیر جاری در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه صنایع دستی هر منطقه به عنوان نمادهای هویت در حفظ و توسعه فرهنگ نقش ایفا می‌کند و سبب تبادل و انتشار فرهنگ‌ها می‌شود، گفت: ساخت اسپندی بیانگر آداب، رسوم و عقاید مردم بشرویه بوده که در گذشته رواج داشته و امروزه به فراموشی سپرده شده است.

وی افزود: "اسفند و یا اسپند" گیاهی خودرو است که در کوه، بیابان و زمین های مناطق کویری می روید و در این شهرستان به دلیل اقلیم کویری این گیاه به وفور دیده می شود.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه ادامه داد: از دوران قدیم مردم بومی منطقه، گذشته از خواص درمانی این گیاه با توجه به اثر بخشی که برای آن در دفع آفات قایل بوده اند در محل زندگی خود از این گیاه استفاده می کرده اند.

اتفاقی بیان کرد: بدین طریق که با استفاده از جنبه تزیینی دانه های این گیاه و با توجه به علاقه و ذوق خود اسپندی‌های متنوع در نوع آویز و یا دیوارکوب می ساخته و آن را در منزل نگه داری می کرده اند که این امر حتی تاکنون نیز تداوم داشته است.

وی اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنواره آشنایی نسل جدید با آداب و سنن گذشته و فراموش نشدن این سنن و همچنین پویا نگه داشتن صنایع دستی که در قدیم در منطقه رایج بوده است، می باشد.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه افزود: محورهای جشنواره در دو بخش شامل؛ ساخت اسپندی‌های تزیینی و بیان داستان‌ها، خاطرات و ضرب‌المثل‌های مرتبط با اسپندی است که در کنار برپایی نمایشگاهی از اسفندی های دست ساخته افراد، محور دوم این جشنواره که بخش مکتوب آن را شامل می شود موضوعاتی نظیر روایات، داستانها و ضرب المثل های مربوط به گیاه اسفند با ذکر ریشه تاریخی آن را در بر می گیرد.

اتفاقی تصریح کرد: در بخش ساخت اسپندی‌های تزیینی، دقت در ساخت و زیبایی اسپندی‌ها، خلاقیت در ساخت و اجرای طرح‌های جدید و ابتکاری، توجه به ویژگی‌های سنتی در کنار نوآوری‌ها، تناسب مصالح به کار رفته در اسپندی‌ها به لحاظ رنگ‌بندی و نوع، استفاده از طرح‌های سنتی و اصیل اسپندی که در گذشته اجرا می‌شده و استفاده از نمادهای بشرویه در ساخت اسپندی از ملاک‌های انتخاب اسپندی‌های برتر است.

وی ادامه داد: در پایان جشنواره به 10 اسپندی برگزیده و سه اثر پژوهشی برتر جوایز نفیسی اهدا و همه اسپندی‌ها در نمایشگاهی در معرض دید عموم گذاشته می‌شود.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بشرویه آثار ارسالی برای جشنواره اسفندی های سال گذشته را 50 اثر عنوان و خاطر نشان کرد: برگزاری جشنواره اسفندی ها در سطح استان از برنامه های مورد نظر این نمایندگی در سالهای بعد است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha