• یکشنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403091107131
  • خبرنگار : 51008

به بهانه روز جهانی مبارزه با ایدز

قدرت انتقال و شیوع ویروس HIV با درمان به موقع، کاهش پیدا می‌کند

قدرت انتقال و شیوع ویروس HIV با درمان به موقع، کاهش پیدا می‌کند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری خراسان جنوبی اظهار کرد: با درمان به موقع و مناسب افراد دارای ویروس HIV، می‌توان از انتقال و شیوع آن در جامعه به نسبت قابل توجهی کاهش داد.

فرزانه حسینی مدیر مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری خراسان جنوبی با تاکید بر تفاوت میان ماهیت ایدز و بیماری HIV گفت: بیماری ایدز در واقع مرحله نهایی بیماری HIV است و در صورتی که شخص مبتلا به HIV تحت مراقبت و درمان قرار نگیرد، وارد مرحله ایدز می‌شود؛ اما اگر شخص مبتلا به این بیماری به موقع تحت درمان قرار بگیرد، الزاماً شخص به مرحله ایدز نمی‌رسد و فرد بیمار فقط مبتلا به HIV است و ایدز ندارد.

مدیر مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری خراسان جنوبی بیان کرد: بیماری ایدز یک بیماری عفونی ویروسی قابل کنترل به وسیله دارو است که ماهیت بیماری کشنده و خطرناک نیست، اما به علت تبعیضی که برای بیماری ایجاد شده، مبتلایان و افراد در معرض خطر غالباً مراجعه نمی‌کنند و در واقع یک بیماری ساده عفونی قابل کنترل، به یک معضل بهداشتی تبدیل شده است.

حسینی افزود: درخصوص کاهش چرخش ویروس و این بیماری در جامعه باید بگیم که بهترین راه، پیشگیری و قطع زنجیره انتقال و چرخش ویروس در جامعه در واقع آموزش و اطلاع رسانی به همه افراد جامعه به منظور بیماریابی است تا افرادی که در واقع در معرض خطر ابتلا هستند، برای انجام آزمایش مراجعه کنند و در صورتی که بیماران به موقع شناسایی و کشف بشوند و وارد چرخه درمان و مراقبت شوند، میزان ویروس HIV با درمان در خون بیماران به سرعت کاهش پیدا می‌کند و به میزان صفر می‌رسد.

وی اظهار کرد: با انجام روند درمان و مصرف داروهای مربوطه، شخص دیگر قابلیت انتقال ویروس را نداشته و زنجیره‌ انتقال و چرخش ویروس در جامعه کاهش پیدا می‌کند، پس بهترین راه برای کنترل و حذف بیماریHIV ، شناسایی بیماران و درمان موثر و مفید آن‌ها در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری است.

وی با اشاره به نحوه مراقبت و راهکارهای جلوگیری از انتشار بیماری، تصریح کرد: طبق نظام مراقبت HIV، کلیه بیمارانی که تشخیص قطعی HIV آن‌ها مثبت است، بلافاصله به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری ارجاع می‌شوند که در این مراکز به صورت رایگان تحت درمان قرار می‌گیرند و همچنین کاملا اطلاعات بیماران در این مراکز محرمانه خواهد بود.

مدیر مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان خراسان جنوبی ادامه داد: از فواید انجام به موقع درمان این است که بیمار با مصرف مرتب دارو در زمانبندی درست و به هنگام، می‌تواند طول عمر طبیعی و نرمالی داشته باشد و به مرحله ایدز نرسیده و دچار عوارض بیماری نمی‌شود؛ با درمان بیمار، قابلیت سرایت بیماری را کاهش می‌دهیم که این کار نقش مهمی در پیشگیری از انتشار بیماری خواهد داشت.

حسینی بیان کرد: متاسفانه باورهای غلط درخصوص این بیماری موجب شده‌است که در موقعیت‌هایی مانند فرهنگ محاوره‌ای ما، خیلی وقت‌ها ایدزی به عنوان یک متلک و دشنام محسوب می‌شود و در مراودات جامعه شنیدن این حرف یک انگ زیادی را برای بیماری HIV ایجاد کرده است و به خاطر همین الفاظ گاهی بیماران مبتلا به این ویروس، مراجعه نمی کنند و رضایتی برای آزمایش و تشخیص بیماری ندارند.

وی با اشاره به باور غلط درخصوص کشنده بودن بیماری HIV، گفت: این باور غلط که HIV یک بیماری غیر قابل درمان و کشنده است، سال‌ها در افکار جامعه جا افتاده بود، در صورتی که با درمان ها و داروهای موجود، هم اکنون فرد مبتلا به این ویروس می‌تواند روند بیماری خود را کنترل کرده و با درمان‌های موجود، بیمار می‌تواند طول عمر طبیعی و راحتی داشته باشد.

حسینی افزود: از دیگر باورهای غلط در خصوص بیمار مبتلا به HIV، تصور اختصاصی بودن این بیماری برای گروه‌های خاصی است، در صورتی که تمام افراد جامعه در معرض ابتلا به این بیماری بوده و هر فردی چنانچه با خون آلوده به ویروسHIV تماس داشته باشد، می‌تواند به این بیماری مبتلا بشود، لذا این بیماری مختص افراد و گروه‌های خاص نیست.

مدیر مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان خراسان جنوبی، ادامه داد: باور غلط بعدی در خصوص راه‌های انتقال ویروس HIV است که از راه‌های معمول با دست دادن، روبوسی کردن، غذا خوردن، استفاده از ظروف مشترک، استفاده از استخر و نیش حشرات این ویروس انتقال پیدا نمی‌کند، بنابراین بیماری HIV قابل پیشگیری‌ترین بیماری بوده و بیمار مبتلا به این بیماری نیاز به قرنطینه، جداسازی و طرد شدن از اجتماع ندارد و یک شخص مبتلا به HIV می‌تواند مانند تمامی افراد سالم جامعه، دارای شغل معمولی، خانواده و فرزندان سالم باشد و همچنین مراودات اجتماعی خودش را بدون هیچگونه جداسازی داشته باشد.

حسینی با بیان برنامه‌ها و طرح‌هایی که برای معرفی بیماری در سطح شهرستان بیرجند و مرکز بهداشت بیرجند انجام شده است، توضیح داد: راه‌اندازی اتوبوس HIV و ایدز در خیابان‌ها و مراکز شلوغ و پر تردد شهر است که در مناسبت‌های مختلف مستقر شده و منظور از این حرکت در واقع اطلاع رسانی و آموزش در خصوص ویروس HIV و نحوه انتقال آن است و همچنین با راهنمایی افراد جامعه این انگ و تبعیضی که نسبت به این نوع بیماران است که بدون هیچگونه ترسی برای انجام تست به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مراجعه کنند.

وی با اشاره به نقش بسیار مهم مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در کنترل و آگاه‌سازی در خصوص بیماری HIV و ایدز، خاطرنشان کرد: نصب بنرها و تابلوهای آموزشی که در پارک‌ها، میدان‌ها و سطح شهر، به منظور اطلاع رسانی، آموزش و معرفی بیماری HIV و ایدز توسط مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری نصب شده که بتواند به عنوان یک راهنما در جهت انتشار اطلاعات درست برای افراد عام جامعه باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha