• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۶:۴۳
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403091309611
  • منبع : سازمان هواشناسی

وضعیت دما و بارش کشور تا اواخر دی‌ماه

وضعیت دما و بارش کشور تا اواخر دی‌ماه

به گزارش پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو، غالب مدل‌ های اقلیمی یک دوره کم‌بارش تا پایان آذر را در سطح کشور پیش‌ بینی کرده‌اند. طی دو هفته آینده دمای هوا در نیمه شرقی کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق بیش از آن است. دمای هوای اغلب مناطق کشور از هفته آخر آذر تا هفته سوم دی بیش از نرمال و در بخش‌هایی از استان‌ها در نوار شرقی، شمال ‌شرق و نوار شمالی کشور در محدوده نرمال خواهد بود.

به گزارش ایسنا جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش و دمای کشور بر مبنای نقشه‌های احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، از ۱۲ آذرماه تا ۲۳ دی‌ماه سال ۱۴۰۳ تولید و ارائه شد. بر این اساسدر یک هفته آینده (۱۲ تا ۱۸ آذر) اغلب مناطق کشور بی‌بارش هستند و تمام کشور بارش کمتر از نرمال را خواهد داشت که سبب افزایش کم بارشی در کشور می‌شود. دمای هوای هفته اول در نیمه‌شرقی، مرکزی و بخش‌های محدودی از نوار غربی کشور ۱ تا ۶ درجه کمتر از نرمال است که بیشترین کاهش (۳ تا ۶ درجه) در مرزهای شرقی کشور رخ می‌دهد.

همچنین، در هفته دوم اغلب مناطق کشور بی‌بارش خواهند بود و در برخی مناطق شمال غرب و نوار ساحلی دریای خزر و شمال شرق کشور بارش‌های خفیفی رخ خواهد داد بنابراین انتظار می رود این هفته نیز بارش‌های کشور کمتر از نرمال باشد. طی این مدت دمای هوا در استان‌های واقع در نوار شرقی کشور تا یک درجه کمتر از نرمال و برای سایر مناطق از ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال پیش‌بینی شده است.

هفته سوم نیز بارش در شمال ‌غرب، دو سوی دامنه‌های البرز و نوار شمال ‌شرق در محدوده نرمال و برای سایر مناطق کشور کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است. طی این مدت دما در شمال ‌شرق و نیمه شرقی سواحل خزر تا یک درجه و در سایر مناطق ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال خواهد بود.

بارش هفته چهارم (هفته اول دی ماه) در نوار غربی و جنوبی کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود. دمای هوای هفته چهارم در استان‌های واقع در نوار شمال ‌شرق، دو سوی کوه‌های البرز و شمال ‌غرب تا یک درجه و در سایر مناطق کشور ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، بارش کشور در هفته‌های پنجم و ششم در محدوده نرمال تا بیش از آن است و بارش انباشته هفتگی با احتمال ۲۵ تا ۵۰ درصد برای بخش‌هایی از جنوب ‌غرب کشور بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد می‌شود. دمای هوای هفته پنجم در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال و برای سایر مناطق در محدوده نرمال تا یک درجه بیش از آن برآورد می‌شود. انتظار می ‌رود دمای هوای کشور در هفته ششم از ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۳ ۲۲:۰۴

دی‌ماه‌واسفندماه‌بارش‌هایخوبی‌خواهیم‌داشت‌اما‌بهمن‌ماه‌اصلا‌قابل‌پیش‌بینی‌نیست‌واحتمال‌غافلگیری‌بارشها‌وجود‌دارد‌اما‌فروردین‌واردیبهشت‌بارشهای‌بیشازنرمال‌درپیش‌هست‌درمورد‌خرداد‌وتیرماه‌باید‌پنتظر‌شرایط‌جوی‌۲ماه‌آینده‌بود‌مخصوصا‌بهمن‌ماه