یک کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با تأکید بر اهمیت مصرف مغزهای خوراکی برای سلامتی گفت: اگر قیمت مغزهای اصلی مانند گردو یا پسته گران است میتوان از مغزهای ارزانتر مانند دانههای خام کدو و آفتابگردان استفاده کرد، روغن بذر کتان هم قیمت پایینتری دارد و جایگزین مناسبی است.
زهرا شکیبا
در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه البرز در خصوص ارتباط مواد غذایی مصرف شده با هوش
و حافظه گفت: ساختار مغز از انتقال دهندههایی به نام نورون تشکیل شده است، موادی غذایی
وجود دارد که چه به صورت منفی و چه به صورت مثبت در ساختار مغز تاثیر گذار است.
شکیبا
ادامه داد: مغز انسان در دوران جنینی شکل میگیرد و اگر از همان ابتدا مواد غذایی لازم
به جنین نرسد باعث کم هوشی شده و تا بعد از تولد هم ادامه دارد و باعث ضعفهای جسمانی
و ذهنی میشود؛ این مساله در دوران مدرسه هم باعث حافظه ضعیف و مشکلات درسی میشود.
وی درخصوص
موادغذایی که باعث کاهش مرگ سلولهای مغزی میشود ، اظهار داشت: مغزها، آجیلها، زرده
تخم مرغ، جگر و مواد داری فسفر باعث کاهش کلسترول خون شده و از مرگ زودرس سلول های
مغزی جلوگیری میکند.
شکیبا موادغذایی
دارای مواد نگهدارنده را باعث مرگ زودرس سلولهای مغزی دانست و افزود: چیپس و پفک
و همچنین سوسیس، کالباس و سایر محصولات غذایی فرآوری شده دارای مقادیر زیادی نیترات
هستند و باعث روی پیری و مرگ زودرس سلولهای
مغزی میشوند؛ با این حال متاسفانه این خوراکیها وارد رژیم غذایی شده و تبدیل به عادت
شدهاند، عادت کردن به مصرف این خوراکیها باعث حذف یکسری خوراکیهای مفید میشود به
همین علت است که مصرف مداوم آنها توصیه نمیشود.
کارشناس تغذیه
و رژیم درمانی در خصوص تاثیر مصرف این مواد غذایی بر هوش گفت: مصرف این خوراکیها در
سنین رشد به بسیار سریع بر هوش اثرگذار
است و در سنین بزرگسالی هم به دلیل جایگزینی با مواد غذایی مفید و کمبود مواد مفید
در بدن ایجاد مشکل میکند.
وی در ادامه
آدامسهای معمولی را عملاً بدون فایده دانست و اظهار کرد: آدامسهای درمانی هم بسته
به تجویز پزشک و فرمول آدامس برخی مواد مفید را دارا هستند.
شکیبا مصرف
مغزهای خوراکی را در سلامت بسیار تاثیر گذار دانست و اظهار کرد: همه گروه
های مواد غذایی پر اهمیت و مورد
نیاز هستند و هیچ گروهی نباید حذف شود به خصوص گروه مغزها و لبنیات که اهمیت خاصی را
دارا هستند البته در عین حال باید مصرف مواد غذایی فرآوری شده را قطع و یا به حداقل
رساند.
وی مغزهای
ارزان قیمت را جایگزین مناسبی برای آجیلها و مغزهای گران قیمت دانست و افزود: اگر
قیمت مغزهای اصلی مانند گردو یا پسته گران است میتوان از مغزهای ارزانتر مانند دانه
های خام کدو و آفتابگردان استفاده
کرد، روغن بذر کتان هم قیمت پایینتری دارد و جایگزین مناسبی است.
نظرات