• یکشنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99121006668
  • خبرنگار : 30057

با همکاری دانشمند ایرانی صورت گرفت

بررسی فعالیت دوپامین در مغز با نانوحسگرهای کاراتر

بررسی فعالیت دوپامین در مغز با نانوحسگرهای کاراتر

محقق ایرانی دانشگاه نیویورک با همکاری سایر پژوهشگران نشان دادند که استفاده از کربن نانوگرافیتی می‌تواند عملکرد حسگرهای دوپامین برای بررسی فعالیت مولکول دوپامین در مغز را تقویت کند و توانستند حساسیت این حسگرها را بهبود دهند.

به گزارش ایسنا، تیمی به سرپرستی محققان دانشگاه نیویورک راهی جدید برای افزایش عملکرد میکروحسگرهای الکتروشیمیایی یافته‌اند که این کشف می‌تواند به تشخیص مولکول‌های زیستی مانند دوپامین در غلظت‌های کمتری از آنچه امروز امکان‌پذیر است، منجر شود. یافته‌های آنها در قالب مقاله‌ای در Biosensors and Bioelectronics منتشر شده ‌است.

فعالیت مولکول دوپامین در مغز با عملکردهای مهمی مانند انگیزش، کنترل حرکتی، تقویت و پاداش همراه است. محققان و پزشکان معمولاً فعالیت انتقال دهنده عصبی در مغز را از طریق میکروحسگرهای الکتروشیمیایی ساخته شده از کربن کنترل می‌کنند. با این حال، به دلیل محدودیت حساسیت، میکروحسگرهای موجود می‌توانند تنها تغییرات شدید سطح دوپامین را تشخیص دهند. آنها همچنین می‌توانند تنها اطلاعات یک سایت در مغز را ضبط کنند.

برای نقشه‌برداری چند نقطه‌ای از فعالیت‌های دوپامین در مغز، تیم تحقیقاتی این پروژه، به تازگی میکروحسگرهای مسطحی با استفاده از نانومواد کربنی، به نام کربن نانوگرافیتی، تولید کرده‌اند.

داوود شهرجردی، دانشیار مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه نیویورک و محقق اصلی این پروژه با بیان اینکه ما از روش‌های نانوساخت، مشابه روش‌های ساخت تراشه در لوازم الکترونیکی مصرفی، برای ایجاد مجموعه‌ای از میکروحسگرهای مسطح الکتروشیمیایی استفاده می‌کنیم، افزود: حسگرهای ما در مقایسه با سلول‌های نورونی، کوچک هستند و می‌توانند برای ثبت با وضوح مکانی بالاتر، به کار گرفته شوند.

یکی از دستاوردهای مهم این تیم تحقیقاتی آن است که می‌توان عملکرد این حسگر را با مهندسی ساختار ماده کربن نانوگرافیتی تنظیم کرد. شهرجردی در این باره یادآور شد: نتایج کار پیشین ما نشان می‌داد که اگر ولتاژ کار را کاهش دهیم، عملکرد حسگر بدون تغییر می‌ماند، زیرا عملکرد حسگر توسط ساختار مواد کنترل می‌شود.

با این وجود، این تیم مشاهده شگفت‌انگیزی داشتند، به این شکل که دامنه خروجی حسگر در پاسخ به مولکول‌های دوپامین، با کاهش ولتاژ کار، افزایش می‌یابد.

بر اساس اعلام ستاد نانو، شهرجردی گفت: ما از بررسی چشم‌اندازهای این فناوری جدید حسگری خود برای مطالعات آینده مغز هیجان زده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha