• شنبه / ۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۷:۴۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99120200427
  • خبرنگار : 50212

این زمین دهان باز می‌کند یا نه؟

این زمین دهان باز می‌کند یا نه؟

ایسنا/مرکزی مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای مرکزی بر ضرورت انجام مطالعات جامعی به همت سازمان مدیریت بحران استان از طریق سازمان زمین شناسی کشور در خصوص فروچاله یا فرونشست دشت‌های استان مرکزی تاکید کرد و گفت: بدست آوردن مستندات دقیق و جامعی در این خصوص نیازمند کار تحقیقاتی و مطالعاتی از سوی مراجع ذیربط است.

عزت‌اله آمره‌ای در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص آخرین وضعیت فروچاله‌های شیاری ایجاد شده در دشت‌های استان مرکزی اظهار کرد: در حال حاضر مطالعات و گزارشات مستندی در خصوص ایجاد فروچاله‌های شیاری در استان انجام نشده است و هیچ مجموعه‌ای نیز در این خصوص مطالعات لازم را انجام نداده است که بتوان به این مستندات استناد کرد و بتوان اطلاع جامعی در خصوص فرونشست و ایجاد فروچاله‌ها در دشت‌های استان مرکزی بدست آورد.

وی با بیان اینکه تاکنون فروچاله‌ای در دشت‌های استان مرکزی مشاهده نشده است، گفت: احتمال وقوع فرونشست در دشت‌های استان به دلیل کاهش میزان بارندگی‌ها در سال‌های گذشته وجود دارد و هرگونه وقوع این پدیده باید به تایید سازمان زمین شناسی برسد و مورد مطالعه قرار گیرد.

او در ادامه به فرونشست و ایجاد فروچاله‌های شیاری در دشت اراک(محدوده هزاوه-مهرآباد) نیز اشاره کرد و گفت: شیارهایی در این محدوده وجود دارد، اما مطالعات لازم و تحقیقات کاملی در این خصوص صورت نگرفته است که مشخص شود این دشت با پدیده فرونشست یا فروچاله مواجه شده است، گرچه شیارهایی در این محدوده مشاهده شده است.

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش میزان بارش‌های امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و روشن شدن زودهنگام چاه های آب کشاورزی که تهدیدی برای سفره‌های آب‌های زیرزمینی محسوب می شود، احتمال وقوع پدیده فروچاله یا فرونشست را بالا می برد؟ گفت: خوشبختانه در پی بارندگی‌های مطلوب دو سال اخیر وضعیت دشت‌های استان به صورت نسبی بهبود پیدا کرده است اما همچنان با وضعیت ایده‌آل فاصله داریم و نمی‌توان گفت که خسارت‌های سال های گذشته جبران شده است. چنانچه استمرار بارش‌ها را در سال های آینده شاهد باشیم وضعیت بهتری در انتظار دشت‌های استان خواهد بود.

وی افزود: بارش های دو سال اخیر از شدت کسری مخازن تا حدودی کاسته است، البته با یکسال کاهش یا افزایش بارندگی نمی‌توان گفت که پدیده فروچاله یا فرونشست اتفاق خواهد افتاد. طبیعتا فروچاله‌ها و فرونشست‌ها در طول یک دوره‌ اتفاق می‌افتند و کاهش بارندگی‌ها در سال آبی جاری عاملی برای ایجاد فروچاله یا فرونشست نخواهد بود.

آمره‌ای تصریح کرد: در خصوص فروچاله یا فرونشست دشت‌های استان مرکزی باید مطالعات جامعی به همت مدیریت بحران استان و از طریق سازمان زمین شناسی کشور صورت گیرد تا مستندات دقیق و جامعی در این خصوص متاثر از کار تحقیقاتی و مطالعاتی در دسترس باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha