• دوشنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99112720120
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس:

بازار مسکن اشباع شده و ظرفیت ندارد

بازار مسکن اشباع شده و ظرفیت ندارد

یک کارشناس مسکن با بیان اینکه بازار مسکن به اشباع قیمتی رسیده و ربطی هم به عرضه و تقاضا ندارد گفت: توقف حجم کلی اقتصاد، گردش مالی بخش مسکن را مختل کرده و به این زودی ها رفع نخواهد شد.

عباس زینعلی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بازارهای غیرمولد در حوزه قیمتی به حالت اشباع رسیده اند. به هر حال جهش سنگینی اتفاق افتاده که باید در جایی متوقف می شد و در حال حاضر حجم اقتصاد اجازه افزایش نرخها را نمی دهد. مسکن هم در ایران و بخصوص در تهران دچار چنین حالتی شده است. عرضه و تقاضا هم در این فرآیند دخیل نیست.

وی افزود: نقدینگی فعلی جامعه اجازه ایجاد ظرفیت قیمتی در بازار مسکن را نمی دهد که به نظر من این وضعیت ادامه دار خواهد بود.

این کارشناس بازار مسکن، علت ثبات این بازار پس از افت سه ماه اخیر را تحرکات شب عید دانست و گفت: به هر حال هر ساله در روزهای نزدیک به عید نوروز حجم معاملات در بازار مسکن بالا می رود که با رشد قیمتها همراه است. این مساله از فرهنگ خانوارها نشأت می گیرد که دلشان می خواهد آپارتمان خود را تبدیل به احسن کنند. امسال البته معاملات شب عید محدود به اقشاری از جامعه است که از توان مالی برخوردارند و در حالت عمومی، خرید و فروش انجام نمی شود. در واقع تقاضای جدی در بازار مسکن وجود ندارد.

زینعلی با بیان اینکه علت عقب نشینی طرف تقاضا از بازار مسکن بلاتکلیفی وضعیت اقتصادی و سیاسی است، تصریح کرد: با توجه به انتخابات آتی ریاست جمهوری، سیاستهای جهانی در قبال ایران و همه گیری ویروس کرونا که مشکلات اقتصادی ایجاد کرده، کنشگران تمامی بازارها از جمله بازار مسکن در حالت بلاتکلیفی قرار دارند و معاملات خود را به حالت تعلیق درآورده اند. درخصوص مسکن انگیزه های امیدوارکننده ای برای خرید و فروش توسط سرمایه گذاران وجود ندارد، مگر عده معدودی که ریسک پذیر هستند و در حال حاضر بازار مسکن در اختیار این گروه است.

این کارشناس بازار مسکن خاطرنشان کرد: تا قبل از آبان ماه، معاملات مسکن در سطح کلی نسبت به سال قبل افزایش داشت. نیروی تحریک کننده بازار هم برابر کردن نرخ ریال در برابر دلار بود. یعنی مردم به دنبال جایی می گشتند که ارزش سرمایه های خود را در برابر تورم حفظ کنند، وگرنه کسی به دنبال سود در معنای کلی نبود. خرید مسکن یکی از حالتهایی است که سرمایه را در برابر تورم مصون نگه می دارد. معاملات بالا می رود و رشد قیمت اتفاق می افتد. ممکن است برای انبوه ساز ایجاد رونق کند اما با توجه به رکود محتومی که به دنبال خود می آورد برای کلیت بازار خوب نیست. حباب قیمت مسکن در سه سال گذشته محصول چنین شرایطی است.

وی درباره پیش بینی از وضعیت آینده بازار مسکن گفت: وقتی می خواهید رکود را تغییر دهید باید رونق ایجاد کنید که از طریق افزایش درآمد، افزایش شاخص امید و گردش اقتصادی ایجاد می شود. شاخصهای مذکور سریعا دچار تغییر نمی شود. البته در بعضی بخشها رونق به وجود آمده که ارتباط چندانی با زندگی مردم ندارد. دولت هم تلاشهایی می کند ولی حجم نیازهای ما در اقتصاد بسیار بیشتر از این تلاشها است، به همین دلیل عقیم می ماند. به طور مثال تسهیلاتی که برای مسکن داده می شود با وجود آنکه در دولتهای یازدهم و دوازدهم افزایش یافته آثاری در بازار مسکن نداشته است.

قیمت مسکن در تهران متری ۲۷.۴ میلیون تومان

بنابراین گزارش، دی امسال متوسط قیمت هر متر مسکن در شهر تهران ۲۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۸ و ۹۸.۳ درصد افزایش دارد. طبق اعلام بانک مرکزی همچنین تعداد معاملات انجام شده در دی ماه سال ۱۳۹۹ معادل ۳.۵ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۷.۱ درصد کاهش و در مقایسه با ماه قبل ۳۷.۶ افزایش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۶:۱۰

مسکن حداقل 200درصد حباب دارد و باید این حباب بترکد .

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۲۳:۳۶

قدرت خرید مسکن مردم واقعا خیلی تضعیف شده وبه این راحتی نمیتونن مسکن تهیه کنندواین خود قطعا باعث رکود هست...دراین بین دلال های مسکن مقاومت میکنن ودرنهایت...

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۹:۵۱

سلام عاقلانه سخن بگوییم . یک مثال ساده مطرح می کنم شاید بتوانید به این به اصطلاح کارشناسان بگویید که بی راهه نروند . وقتی رود آبی را به یک زمین کشاورزی رها سازی نماییم که کرت بندی نشده و میزان ورودی آب زیاد است باعث شستن زمین و نابودی محصول می شود. حال اگر قبل از ورود اب زمین کرت بندی و آب بستگی به حجم مزرعه رها سازی شود باعث افزایش تولید و بهره وری می گرد د . توجه نقفدینگی هم مثل رود اب است اگر مدیریت نشود در هر سمتی رها سازی شود جز ویرانی فایده ای ندارد لذا مدیریت نقدینگی نباید به دست دلالان بیفتد . بنده طرحی دارم که می تواند آسیب های کنونی را بر طرف و قیمت مسکن را به حداقل 3 سال قبل برگرداند . بدون هیچگونه سرمایه ای مهندس گودرزی . اگر تمایل به آشنایی با طرح دارید با ایمیل اینجانب ارتباط بر قرار نمایید تشکر

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۸ ۱۸:۵۰

سلام برادر عزیز اینها نمیخوان !!!بعد شما حرف از طرح میزنید . حالا بفرمائید طرح شما چیه؟

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۲۲:۴۳

ببینید چه بر سر مردم وملت ایران آوردید، که خونه 200 ملیونی در روستای ما شد 1ملیاردو 200ملیون،ایا این عدالت، انصاف وهرانچه اسمشو میزارید، 100سال دیگه یک جوان خونه دار میشه!!!

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۸ ۱۱:۲۶

قیمت مسکن باتوجه ساخت کاذب و گران است بیشتر خریداران پولش های به باد خواهد رفت مانند بورس متری ۸ الی ۲۰ میلیون در مناطق مناسب است ..

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۸ ۲۰:۵۵

قیمت مسکن خیلی خیلی گران شده و به اندازه ۱۰ سال یکباره گران شد و با این قیمتها چند برابری مسکن خریداری ندارد و باید حالا حا لا در رکود و کما بسر ببرد تا مسکن ار آن نشود و قیمتها واقعی نشود کسی مسکن نمیخرد

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۰۱:۱۰

مسکن مرد فاتحه اش رو بخونید