• جمعه / ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99112417688
  • خبرنگار : 80001

رئیس اتحادیه املاک:

قیمت مسکن کاهشی بود اما نگذاشتند!

قیمت مسکن کاهشی بود اما نگذاشتند!

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه روند ریزش قیمت مسکن از حدود سه ماه قبل آغاز شده و می تواند ادامه پیدا کند گفت: همین که بعضی مراکز اعلام کردند در یک ماه گذشته قیمتها بالا رفته و البته آمارشان اختلاف معناداری با یکدیگر داشت باعث شد ترمز کاهش قیمتها کشیده شود؛ سازندگان هم از هر عاملی مثل رشد قیمت مصالح برای بالا بردن قیمتها استفاده کردند.

مصطفی قلی خسروی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در شرایطی که قیمتها در بازار مسکن روند نزولی به خود گرفته بود اعلام رشد قیمت در دی ماه از سوی مراکز آماری به نوعی ترمز ریزش قیمتها را کشید و باعث شد بازار به ثبات برسد. بانک مرکزی اعلام کرد طی یک ماه قیمتها ۱.۸ درصد بالا رفته و مرکز آمار این عدد را ۸.۲ درصد عنوان کرد. جدا از اینکه اختلاف زیاد آمار این دو بخش با یکدیگر جای تأمل دارد به ایجاد جو روانی در بازار منجر شد.

وی افزود: هرچه ما تلاش می کنیم قیمتها را پایین بیاوریم برخی مراکز رشته های ما را پنبه می کنند. گرانی مسکن باعث رکود می شود و کار دفاتر املاک را کساد می کند. بنابراین مشاوران املاک تلاش می کنند با دلالت بر روی معاملات، قیمتها را پایین بیاورند. اما در کمال تعجب می شنویم که مشاوران را عامل گرانی می دانند و در واقع آدرس اشتباه می دهند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک، سودهای بالایی که بساز و بفروشها از بازار مسکن کسب می کنند را از عوامل گرانی قیمت خانه دانست و گفت: قیمت ساخت برای تعاونی های مسکن حدودا متری ۴ میلیون تومان و در حالت آزاد متری ۸ میلیون تومان تمام می شود. چرا سازندگان، خانه ها را متری ۳۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان و بیشتر می فروشند؟ آقای محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی اخیرا به نکته درستی اشاره و اعلام کرده قیمت فروش مسکن با قیمت ساخت حدود ۵۰۰ درصد فاصله دارد. ظاهرا سودهای هنگفت هم بعضی سازندگان را راضی نمی کند و از هر آب گل آلودی ماهی می گیرند.

خسروی با بیان اینکه افزایش قیمت سیمان به پاکتی ۴۵ هزار تومان که طی هفته های اخیر اتفاق افتاده، بهانه دیگری برای رشد قیمت مسکن شده است گفت: در شرایط واقعی سیمان تاثیر چندانی بر قیمت تمام شده مسکن ندارد اما بعضی آقایان از رشد قیمت سیمان یا فولاد به عنوان اهرم روانی استفاده می کنند و نرخ فروش مسکن را بالا می برند.

وی تصریح کرد: با همه این جوسازی ها معتقدم بازار مسکن هنوز ظرفیت کاهش قیمت را دارد به شرطی برخی آقایان اجازه بدهند. چند کار مهم اگر انجام شود نرخها می شکند. اولا مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر واحدهای لوکس اجرایی شود. در کنار آن بانکها از ساخت و ساز و به طور کلی بازار ملک دست بردارند. دولت هم بر بازار مصالح ساختمانی و وضعیت ساخت و ساز نظارت داشته باشد.

رییس اتحادیه مشاوارن املاک خاطرنشان کرد: سابقا افراد آپارتمان خود را می فروختند تا تبدیل به احسن کنند اما حالا وقتی می فروشند نگرانند که نتوانند دوباره حتی خانه ای مثل خانه خودشان بخرند. تا بازار می آید مقداری آرامش بگیرد بعضی افراد آن را به هم می ریزند. به اعتقاد من برخی مراکز اگر درباره مسکن آمار ندهند خیلی بهتر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۱۴:۱۹

حرف های بی ربط

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۱۶:۲۰

وقتی مسولان صاحب خانه و خودرو و حقوق های بالا باشند نمی‌توانند یک مستاجر و یک کارگر روز مزد با هزار بدبختی روزانه را درک کنند و برایشان اصلا فرقی نمی‌کند که مسکن گران‌تر شود و قیمت اجناس خوراکی روز به روز گران‌تر شود واقعا برایشان اهمیت ندارد چون اگر اهمیت داشت امروز اوضاع مملکت ما این نبود.. با تشکر

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۱۷:۴۶

قیمت مصالح. آهن . سیمان. عوارض شهرداری. تعرفه نظام مهندسی. دستمزد نیروهای کار. وووووو اصلا تاثیر بر قیمت مسکن ندارد ! فقط بگذارید این چاپلوس به میزش بچسبد!

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۱۸:۴۴

خدا ازشون نگذره همینا که مسکن گران کردن چرا بفکر مردم نیستن طوری شده که ما دیگه نمی تونیم خونه هم اجاره کنیم این چه وضعی مملکت ما داره خونه ای که دوسال پیش ۱۰۰ میلیون بوده حالا شده ۶۰۰ تا آخه چرا

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۱۹:۱۴

تمام کسانیکه رانت مسکن میکنند باید به مجازات برسند چون با زندگی خانواده ها دارن بازی میکنند این مملکت شهید داده تا روی آرامش داشته باشد وتو سرزمین خودمان باید کاسه گدایی بگیریم هر کسی در هر لباسی ثروت این مملکت را به چپاول ببرد خیانت کرده به همه ملت ایران بلخص تمام خانواده ایثاگران یک روز همه آنهایکه دخیل بودن باید جواب پس بدن

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۱۹:۴۸

بالاخره کاهش یافته یا افزایش اگر متری۸ میلیون تومان پس گرانی کاذب یعنی از کشورهای مجاور گرانتر است واقعا بی حساب و کتاب

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۲۰:۳۸

قیمت مسکن باید با قانون کنترل شود و یقیندارم دست دشمن و سرمایه گذاری او در زمین و مسکن که اولین نیاز ضروری برای تشکیل خانواده و فرزند اوری است در کار است و برای انقراض نسل در ایران تلاش میکند اونهم بدون جنگ زمین که ربطی به تحریم و دلار و مصالح ندارد چرا باید با سفته بازی و رانت و فساد بدون هیچ دلیلی اینقدر گران شود که جزو ارزوهای دست نیافتنی برای مردم شود ایا فکری نباید کرد تا نسلمان را بکنند

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۲۰:۴۹

بایستی مردم هراستان همانندآذربایجانشرقی، خودشان مبارزه رادر کاهش قیمت املاک، کالاهای اساسی، ودارو و... آستین هارا بالا بزنند، دولت درمهارتورم موفق نبوده است

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۲۱:۰۹

شعر ور فقط تحویل میدن کدوم سود نجومی الان با قیمت زمین و ساخت در نظر بگیری خیلی طرف سود کنه 40 درصد هست اونم یه ساخت حداقل 2سال طول میکشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۲۱:۵۳

‌شما چرا ناراحتی دلال؟

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۴ ۲۱:۵۵

تنهاراه راهی ازمشکل مسکن دولت باید زمین دراختیارمردم قراردهد وقوانین دست پا گیر اداری را هم ازمیان سازندگان بردارد

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۵ ۱۲:۲۵

دلال اصلی بانکها هستن