پوسترهای انقلابی نه تنها در دوران خودشان در گسترش اندیشههای انقلابی و بخشهای تبلیغاتی تأثیرگذار بودند، بلکه امروز نیز بخش مهمی از تاریخ گرافیک ایران محسوب میشوند. هنری که در همان سالها با افزایش شور سیاسی اجتماعی شکل جدیتری به خود گرفت و توانست جای پای خودش را سفتتر کند.
به گزارش ایسنا، پیش از آن خبر زیادی از پوسترهای سیاسی و ایدئولوژیک نبود. داستان از این قرار بود که همزمان با شکلگیری جریان روشنگری در اواخر دوران قاجار و انتشار روزنامههای تجددخواه و از سوی دیگر افزایش ارتباطات خارجی و رفت و آمد دانشجویان به کشورهای اروپایی و ورود اندیشههای جدید به کشور، پای کاریکاتورهای سیاسی به مطبوعات و جریانهای سیاسی باز شد. میتوان گفت که تا سالهای بعد نیز همچنان کاریکاتور تنها شکل موجود گرافیک سیاسی در ایران محسوب میشد و خبری زیادی از گرافیکهای سیاسی به شکل پوستر نبود.
اما در سالهای منتهی به پیروزی انقلاب، جریان گرافیک و پوسترهای سیاسی شکل جدیتری به خود گرفت. کوروش شیشهگران، از جمله نخستین هنرمندانی بود که اولین پوسترهای سیاسی را طراحی کرد. در ادامه هنرمندان دیگری نیز به این جریان اضافه شدند و به این ترتیب بود که پوسترهای سیاسی، انقلابی و ایدئولوژیک زیادی از آن دوران به یادگار ماندند.
در ادامه برخی از این پوسترها را می توانید تماشا کنید:
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات