به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی، گوینده پیشکسوت رادیو هر روز با مرور تیترها و سرفصلهای رسانههای جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت میکند.
اخبار امروز (۶ بهمن ماه) به شرح زیر است:
_«فرانکفورتر آلگه ماینه»، نشریه آلمانی نوشته است: ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ آغاز سقوط حسنی مبارک در مصر بود و البته زمان حرکت به دست گرفتن حکومت از سوی نظامیان پس از آن بهار عرب آمد، که اکنون ۱۰ سال از آن میگذرد. آن را پس از رهایی از شش دهه هراس، انقلاب میخوانند و اکنون میگویند آن انقلاب گم شده مصر بود.
«گاردین» نوشته است: اکنون صورتحساب خروج بوریس جانسون از اتحادیه اروپا دارد میآید. به نظر میآید انگلیس باید جریمه سنگینی بپردازد. آندرو راون سلی، تحلیلگر سیاسی انگلیس مینویسد که اکنون هنگام دندان قروچه است.
_ «واشنگتن پست» خاطرنشان کرده است: اکنون زمان برداشت تلخ در کشاورزی هند است. به نظر انقلاب کشاورزی در راه باشد. هند در برابر گرایشها و چالشهای تکسالاری نارندا مودی، نخست وزیر خیز برمیدارد. تحلیلگران سیاسی میگویند آقای مودی به دیکتاتوری انتخاباتی نزدیک میشود. آنها گمان میکنند یک انقلاب آرام میتواند به این وضعیت پایان ببخشد. طرح کشاورزی مودی بدون توجه به خواست دو سوم جمعیت میلیاردی هند، خشم کشاورزان را سبب شد.
_ با آغاز واکسیناسیون علیه ویروس کرونا اکنون پرسش جهان پزشکی این است که چه تعداد از جمعیت میباید واکسینه شوند تا جهان ایمن از ویروس کرونا شود. دستیابی ایمن بودن جمعیت تا چه حد امکانپذیر است؟ نخستین پاسخ این است که انجام امور واکسیناسیون تا چه حد مقبول بوده که مانع گسترش ویروس شود. در مثل در آغاز همهگیری، ایمن شدن کشوری چون آمریکا منوط به واکسینه شدن دست کم دو سوم از آمریکاییها بود. دکتر فائوچی اما اکنون میگوید آن رقم امروز باید به ۷۵ تا ۸۵ درصد جمعیت آمریکا برسد.
_ «لوفیگارو» نوشته است: امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه مشاوران خود را برای تدبیر در مهار ویروس جهشی در فرانسه فرا خواند. فرانسه ممکن است در مقابله با ویروس جهشی تدابیر سختی اتخاذ کند. قرنطینه کامل یا محدودیتهای سخت. ویروس انگلیسی، فرانسه را در کمین دارد. ویروسی که میتواند مرگبارتر باشد.
_ «لوموند» گفته است: امانوئل مکرون، نخستین گپ و گوی تلفنی را با جو بایدن سر داد. کاخ الیزه میگوید نظرهای دو طرف بسیار نزدیک به هم بود و نوید همراهی بیشتر را میدهد.
_ بررسی بخش دانش خبرگزاری آسوشیتدپرس نیر نشان میدهد که ۴۶ درصد آمریکاییهای بزرگسال خود را آماده واکسینه شدن علیه ویروس کرونا میکنند. در حالی که ۲۶ درصد، تمایلی به این کار ندارند و ۲۷ درصد هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفتهاند. متخصصان میگویند برای متوقف کردن ویروس کرونا، واکسینه شدن دست کم ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم یک کشور، نیاز است.
انتهای پیام
نظرات