دکتر «حسین ملکینژاد» در هشتاد و یکمین نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد که با محوریت بررسی پیشنویس بیانیه بازچرخانی آب و استفاده از آبهای نامتعارف به صورت مجازی برگزار شد، گفت: طی ۱۲ جلسه دادهها و نظرات موجود در زمینه بازچرخانی آب مورد بررسی قرار گرفت که چکیده آن در قالب بیانیهای در کانون تفکر آب جهت تدوین نهایی به بحث گذاشته میشود.
وی در ادامه دو موضوع انتقال آب از منطقهای به منطقه دیگر و جابجایی آب در فرآیند شیرینسازی آب شور دریا برای مصرف را اصلیترین مباحث گنجانده شده در این بیانیه دانست و افزود: استان یزد جزء استانهای پیشرو در مبحث بازچرخانی آب بوده و به عنوان استان مقصد در روند انتقال آب مورد توجه قرار دارد که میبایست ملاحظات اکولوژیکی و فرهنگی منطقه نیز در این فرآیند لحاظ شود.
ملکینژاد همچنین به مباحث دیگری مانند پتانسیل توسعه صنعت، به ویژه صنایع کم آبخواه، بقای انکار ناپذیر بخش کشاورزی، نگرانی از صنایع آلوده کننده و پرآبخواه، جداسازی آب خاکستری و ایجاد تصفیهخانههای محلی نیز اشاراتی داشت.
وی با استناد به گزارشهای کارشناسان شرکت آب منطقهای و اداره کل حفاظت محیط زیست استان، پیشرو بودن استان یزد در حوزه تصفیه و استفاده مجدد از آب را امیدوارکننده دانست و بر جدیت هرچه بیشتر این امر تاکید کرد.
وی افزود: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد فاضلاب خانگی، آب خاکستری با قابلیت تفکیک بهتر است که تا حد قابل توجهی نیاز آب فضای سبز را تامین میکند.
دبیر کانون تفکر آب دانشگاه یزد تبلیغات را گامی موثر در اجرایی شدن بیانیههای کانونهای تفکر عنوان کرد و لزوم همکاری مسئولان ارشد استانی و دستگاههای اجرایی را در جهت تاثیرگذاری بیانیهها را یادآور شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، در ادامه این نشست بخش نخست بیانیه کانون تفکر آب مورد بحث قرار گرفت و نظرات اعضا در خصوص تکمیل و تصحیح محتوایی و نگارش تخصصی بیانیه اعمال شد.
انتهای پیام
نظرات