«فرهاد فلاح» امروز چهارشنبه هفدهم بهمن ماه در نشستی که با هدف تشریح اهداف، برنامهها و رویکردهای این رویداد فرهنگی با حضور مسئولان، برگزارکنندگان و اهالی رسانه در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که رشته دو و میدانی را مادر ورزشها میدانیم، قصهگویی نیز مادر تمام فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی است.
وی با اشاره به نقش و تاثیر قصهگویی مادربزرگها و پدربزرگها در تربیت خانوادهها، گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان مجموعهای که دغدغه و هدف آن کار کردن برای بچههاست، تلاش دارد نظر به نقش بی بدیل قصه و قصهگویی بر تعلیم و تربیت در حوزه خانه و خانواده، به سمت بازگشت مجدد قصه به کانون خانوادهها حرکت کند.
فلاح بر لزوم عمومیسازی قصه و قصهگویی در همین راستا تاکید کرد و گفت: امروز قصه در برحخی کشورها برای بازاریابی و برندینگ به کار میرود، امروز قصهگویی حتی در حوزه درمان بکار میرود و یونسکو که در راستای ثبت قصههای فرهنگها و ملل فعالیت دارد نیز قصهگویی را به عنوان میراث ناملموس و یزد را به عنوان پایتخت قصهگویی جهان ثبت کرده است.
وی با بیان این که خوشبختانه از سال گذشته اولین جایزه جهانی قصهگویی برای این جشنواره تعریف شد، گفت: هرچند در سال گذشته هیچ کشوری حائز دریافت این جایزه نشد ولی پیشبینی میشود امسال شاهد اهدای این جایزه جهانی در این جشنواره باشیم.
این مسئول با بیان این که خوشبختانه در این دوره از جشنواره قصهگویی شاهد رشد تمام شاخصها هستیم، اعلام کرد: در این دوره از جشنواره شاهد شرکت ۳۵ هزار قصهگو هستیم که یک رکود بیسابقه محسوب میشود.
وی با تاکید بر این که جشنواره قصهگویی ایران، دومین جشنواره قصهگویی مطرح در دنیا به شمار میرود، عنوان کرد: امسال در بخش بینالملل رشد ۱۰۰ درصدی شرکتکنندگان را داشتیم.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگ زرین این دوره از جشنواره را اهتمام به کودکان مظلوم غزه خواند و در همین رابطه از تعیین جایزه ویژه مقاومت برای این دوره از جشنواره خبر داد.
فلاح با بیان این که در جشنواره سال گذشته ۸۹۰ دقیقه برنامه زنده از ۹ شبکه تلویزیونی پخش شد، ابراز امیدواری کرد که در روزهای پایانی بهمن ماه شاهد پخش برنامههای این جشنواره از شبکههای متعدد داخلی و خارجی و انعکاس صدای فرهنگ ایرانزمین از یزد به سراسر دنیا باشیم.
«اسماعیل دهستانی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز بر برگزاری هر چه باشکوهتر این دوره از جشنواره تاکید کرد و گفت: پذیرای پیشنهادات و نظرات در این رابطه هستیم.
وی به نقش هنر در کاهش آسیبهای اجتماعی و برقراری ارتباط با نسلها، گفت: جایگاه هنر حتی در آموزه های دینی و ادبیان انقلاب اسلامی جایگاه والایی است ولی عملاً از آن غافل بودهایم.
دهستانی با بیان این که یزد در حوزه هنر طی چهار دهه گذشته رشد خوبی داشته است، بیان کرد: هنر و هندمندان جزو اولویتهای استان است و حمایت لازم را از انها خواهیم داشت.
وی با اشاره به تاثیر قصه گویی بر حوزه تربیت حتی استفاده از آن در پیامهای آیات قرآن، گفت: هنر یزد در عصر ایران کهن و ایران نوین مشهود است و این مقوله در حوزه قصه گویی نیز برجسته است.
معاون استاندار در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از مهمترین اولویتهای سند یزد پایدار، پرداختن به موضوعات اجتماعی و فرهنگی است و در همین راستا در رابطه با برگزاری رویدادها باید به محورهای مردمی بودن، داشتن برش شهرستانی و بخشی، امیدآفرینی و نشاط اجتماعی، داشتن پیوست رسانهای و دستاورد محور بودن رویدادها توجه لازم را داشته باشیم.
«عالیه قوامی» مدیر کانون پروش فکری استان و دبیر جشنواره نیز ابراز کرد: امسال از ۱۹ ملیت و پنج قاره دنیا بیش از ۱۰۵ قصه به دبیرخانه راه یافته ولی در نهایت ۱۲ نفر حضور فیزیکی در جشنواره خواهند داشت.
وی از حضور تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری در استان خبر داد و گفت: برای حضور این تماشاخانه و قصهگویی شرکتکنندگان در بستر این امکان در مناطق کم برخوردار استان برنامهریزی شده است.
«محمد توکلی» مدیر اجرایی جشنواره نیز گفت: بیست و ششمین دوره جشنواره بینالمللی قصهگویی برای سومین سال پیاپی به میزبانی شهر میراث جهانی یزد برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به استقبال قابل توجه این جشنواره در بخش داخلی و بین المللی، گفت: داوران بزرگی نیز به این دوره از جشنواره دعوت شدهاند.
توکلی نیز توضیحاتی در رابطه با حضور تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری ارائه کرد و گفت: این جشنواره از ۲۷ بهمن ماه به مدت سه روز در تالار مرکزی یزد برگزار و مراسم اختتامیه این جشنواره نیز سیام بهمن با حضور مقامات و مسئولان کشوری و استانی برگزار میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: جشنواره با برپایی شادپیمایی از میدان حج به سمت محل برگزاری جشنواره در تالار مرکزی یزد آغاز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات