محمدمحسن مصحفی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به افتتاح اولین گذرگاه هوشمند عابرپیاده در مشهد، بیان کرد: رانندگان و عابران پیاده بیتوجه به قوانین، عامل بروز تصادفاند. آمار ۵۰ درصدی شهر مشهد از کشته شدگان عابرپیاده بر اثر تصادف، حاکی از وجود وضعیت نگرانکننده در این حوزه است.
وی افزود: بـا شناسـایی انواع رفتارهای پرخطر و شناسـایی عوامـل تأثیرگذار بر آنها میتوان با همکاری سازمانهای مسئول از طریق اتخـاذ تـدابیر لازم بـا اصلاح رفتارهای نادرست برخی رانندگان از بروز حوادث رانندگی کاست و جان بسیاری از افراد را از بروز تصادفات مرگبار و آسیبزننده نجات داد.
رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با اشاره به لزوم اجرای برنامههای عملیاتی با محوریت تغییر رفتار شهروندان تصریح کرد: سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد طی سالهای اخیر با تاکید بر بُعد آموزش و فرهنگسازی، به این مسئله پرداخته است.
وی طراحی و اجرای اولین گذرگاه هوشمند عابر پیاده کشور به همت فرهنگسرای خانواده و منطقه ۱۰ شهرداری مشهد را یکی از اقدامات مهم سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد برشمرد و گفت: کاهش تصادفات رانندگی و ایجاد خیابانها و گذرگاههای امن برای عبور ایمن عابران پیاده، مهمترین هدفی است که در این طرح دنبال میشود.
مصحفی عنوان کرد: با توجه به این که طراحی این سیستم براساس مطالعه رفتار شهروندان و برنامهریزی تغییر رفتار پرخطر صورت گرفته است، امیدواریم شاهد اثرگذاری ویژهای در راستای افزایش ایمنی و حفظ جان عابران پیاده باشیم.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه در ادامه طرح ترافیکیار که چندی پیش توسط فرهنگسرای مذکور برای اولین بار در کشور اجرایی شد، صورت گرفت. در این طرح به مدد افراد تاثیرگذار محله و با استفاده از ظرفیت مردمی، فرآیند حساسسازی و آموزش فرهنگ شهروندی و ارتقاء دانش ترافیکی پیشبینی شده و در حال انجام است.
گفتنی است؛ دو پروژه مذکور پس از طی کردن مراحل آزمایشی، در ماههای آتی در دیگر فرهنگسراها به عنوان بازوان اجرایی فرهنگی شهر مشهد اجرا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات