به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا از جمله سیاست های وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار است و بر این اساس ۱۴ رسته شغلی منتخب که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش فرمایی بودند، برای استفاده از تسهیلات مذکور به سامانه کارا مراجعه و ثبت نام کردند.
بر اساس آمارها، در مرحله نخست پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا، نزدیک به ۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا در کشور پرداخت شده و متقاضیان به ۱۹ بانک تعیین شده در این حوزه معرفی شده اند. این ۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات، در ۱۴ رسته و حدود ۸۵۸ زیر رسته تعریف شده است.
آنطور که معاون اشتغال وزیر کار گفته پرداخت تسهیلات به بخشهای آسیب دیده به تدریج ادامه پیدا کرده و تلاش شده تا فرصت تنفس و بازپرداخت در مرحله دوم بیشتر باشد به گونه ای که تا بهار آینده متقاضیان فرصت داشته باشند.
به گفته منصوری، در مرحله دوم نیز بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا ۲۰۰۰ میلیارد تومان به بخش گردشگری، ۱۷۰۰ میلیارد تومان به بخش فرهنگ و هنر و ۸۰۰ میلیارد تومان به بخش ورزش اختصاص یافته است.
به گزارش ایسنا، در مرحله دوم از پرداخت تسهیلات کرونا، چهار حوزه گردشگری و صنایع دستی، حمل و نقل، فرهنگ و هنر و ورزش مورد توجه قرار گرفته و رقمی در حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به این بخشها پرداخت خواهد شد.
پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای حوزه گردشگری، ورزشی و فرهنگ و هنر در ادامه حمایت دولت از صاحبان مشاغل شدیدا آسیب دیده از کرونا صورت گرفت و بر این اساس ستاد ملی مقابله با کرونا مصوباتی را به تصویب رساند.
مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، بازپرداخت تسهیلات کرونا به شاغلان و کسب و کارهای حوزه فرهنگ و هنر با سه ماه تنفس از خرداد ماه سال ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد تا به تاب آوری بیشتر این دسته کسب و کارها کمک شود. بازپرداخت اقساط تسهیلات کرونایی مشاغل حوزه گردشگری نیز از اول اردیبهشت ماه و بازپرداخت اقساط تسهیلات کسب و کارهای حوزه ورزش و جوانان از ابتدای خرداد ۱۴۰۰ خواهد بود.
پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا با نرخ ۱۲درصد بوده و متقاضیان برای بهره مندی از این تسهیلات باید از طریق ثبت نام در سامانه کارای وزارت کار مراحل ثبت نام خود را دنبال و پس از تایید سامانه و معرفی به بانک، تسهیلات درخواستی را از طریق شعب بانک دریافت کنند.
برابر اعلام بانک مرکزی، تا تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۹۹ جمعا ۵۳۳ هزار و ۷۵۲ واحد به منظور دریافت تسهیلات کرونا به بانکهای عامل معرفی شده که از این تعداد، ۳۶۵ هزار و ۸۴۱ واحد یعنی حدود ۷۰ درصد، با میزان اشتغال ۶۲۱ هزار نفر مبلغ ۷۶.۹۳۳ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرده و پرونده مابقی واحدهای کسب و کار نیز در دست بررسی و تکمیل مدارک و وثایق است.
انتهای پیام
نظرات