دکتر رضا مهدی در حاشیه سفر به بندرعباس در گفت و گو با ایسنا، عنوان کرد: در سال جاری تجهیزکارگاه ها و آزمایشگاه ها بیش از ٢٠٠میلیاردتومان، تخصیص داده شده است که امیدواریم تا پایان سال نیز جذب شود.
وی با بیان این که این اتفاق در عمر دانشگاه فنی و حرفه ای بی سابقه بوده است، افزود: در خصوص خوابگاه ها، در سال جاری طرحی با پیگیری صندوق رفاه به نام طرح چهل سی سی( به این معنا که ٤٠٪ حمایت صندوق رفاه، ٣٠٪ دانشگاه و ٣٠٪ حمایت از جانب خیرین) تعریف شده است و امسال بخش عمده ای از ١٥میلیاردتومان برای تجهیز، تعمیر و بازسازی خوابگاه های موجود اختصاص یافته است.
اجرای طرح های "تحول" و "ارتقاء" خوابگاه ها
مهدی با بیان این که همواره دو طرح برای خوابگاه ها درحال اجرا است، ادامه داد: طرح "تحول" که توسط دانشگاه فنی و حرفه ای پیگیری و دیگری طرح"ارتقا" که توسط صندوق رفاه پیگیری می شود. خوشبختانه هردو طرح مورد استفاده واقع شده است.
وی بیان کرد: در سه سال اخیر قریب به ٥٠میلیارد تومان جهت تعمیر، تجهیز و بهسازی خوابگاه ها و رستوران ها اختصاص یافته است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای اظهارکرد: در سال های اخیر شاهد پیشرفت های خوبی در دانشگاه های فنی و حرفه ای در سطح کشوری هستیم اما این بدین معنا نیست که دیگر مشکلی وجود ندارد. تنها در حوزه خوابگاه ها بیش از ٥٠خوابگاه دیگر با ظرفیت ١٠٠الی ٢٠٠نفر نیازاست.
مهدی تصریح کرد: با حمایت خیرین چندین خوابگاه دانشجویی افتتاح و چند خوابگاه دیگر نیز افتتاح خواهدشد.
وی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ٢٠٠طرح عمرانی ناتمام در دست دارد که از این تعداد ٣٠طرح مربوط به حوزه دانشجویی و خوابگاه ها است، امیدواریم با تامین اعتبار از سوی دولت، بخشی از نیازهای این دانشگاه به خوابگاه تامین شود.
مهدی افزود: در حوزه خوابگاه ها حدود ٤٠هزار نفر ظرفیت برای اسکان دانشجو داریم که حداقل حدود ١٠هزارنفرکمبود ظرفیت در این دانشگاه دیده می شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید فضای امنی برای دانشجو باشد، تصریح کرد: وجود خوابگاه برای دانشجویان و خانواده ها بسیار مهم است، متاسفانه برخی از دانشجویان به دلیل عدم وجود ظرفیت در خوابگاه ها مجبور به ترک تحصیل می شوند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای اظهارکرد: این دانشگاه در برنامه راهبردی خود، به دنبال ارتقاء کیفیت بوده است که خوشبختانه در زیرمجموعه کیفیت، کیفیت زندگی دانشجویی از طریق حوزه های مربوط به اسکان، فعالیت های فرهنگی، مشاوره ها مورد توجه بوده است که موفقیت هایی در این زمینه کسب شده است.
بهبود فضاهای ورزشی در دانشگاه های فنی و حرفه ای کشور
وی بیان کرد: در خصوص فضاهای ورزشی بسیاری از استان ها حتی یک متر فضای ورزشی هم نداشتند که امروز با کمک سازمان اموردانشجویان با اجرای طرح های زود بازده در سال گذشته ١٢زمین چمن ورزشی و در سال جاری ٦زمین چمن دیگر افتتاح و تا پایان سال ٦زمین چمن دیگر نیز افتتاح خواهدشد.
وی با بیان این که با مطالعات دقیق وکارشناسی شده هدف ما رسیدن به ١١٠ زمین چمن است، افزود: برنامه احداث و اختصاص زمین چمن به دانشگاه های فنی و حرفه ای در سال های آینده نیز پیگیری خواهدشد.
اجرای برنامه های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای در شرایط کرونا پیشرفت کرده است
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه "فعالیت های فرهنگی دانشگاه در شرایط کرونا در چه وضعیتی قرار گرفته است" ، افزود: اغلب این تصور وجود دارد که در چنین شرایطی این فعالیت ها تعطیل شده است، اما در حقیقت تمام فعالیت های رسمی کماکان وجود دارد، منظور از فعالیت های رسمی، جشنواره های فرهنگی و هنری همچون جشنواره قرآن و عترت، حرکت، رویش و تیتر بدون کم و کاست برگزار می شوند.
مهدی ادامه داد: برنامه های فرهنگی درون دانشگاهی نیز به ضریب پیشرفت ١٠ برگزار می شوند، علت این پیشرفت این است که پیش از این در شرایطی که برنامه های فرهنگی باید به صورت حضوری برگزار می شدند به دلیل کمبود منابع عموما از برگزاری چنین برنامه هایی نگرانی وجود داشت، حال به لطف فضای مجازی این امکان وجود دارد که با هزینه های کمتر برنامه های بیشتری برگزار شوند.
وی با بیان این که سال ٩٩تنها سالی است که تمام اعتبارات فرهنگی دانشگاه به طور کامل استفاده شده است، اظهارکرد: هزینه ها بیش از ٩٠٪ کاهش و اجرا و برگزاری برنامه ها با ضریب ١٠ پیشرفت کرده است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای عنوان کرد: اعتبار فرهنگی دانشگاه فنی و حرفهای در سال جاری حدود یک و نیم میلیارد تومان بوده که امیدواریم با حمایت های انجام شده تا ٧ میلیارد دیگر نیز بتوان در این بخش هزینه کرد.
وی بیان کرد: یکی از عمده ترین ضعف های این دانشگاه که البته خود در به وجود آمدن آن دخیل نیست، بحث اعتبارات و بودجه است. در تمامی سرفصل های بودجه، ما در بهترین حالت یک سوم بودجه برایمان تعریف شده است.
مهدی ادامه داد: با توجه به اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای در گذشته زیر مجموعه آموزش و پرورش بوده است و پس از پیگیری های انجام گرفته توسط معاون اول رئیس جمهور و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه این دانشگاه به زیرمجموعه آموزش عالی اصتفه شد اما متأسفانه همچنان سرانه دانش آموزی به دانشجویان این دانشگاه اختصاص می یابد که تنها به مقدارجزئی ارتقاء یافته است.
وی افزود: امیداست دانشگاه فنی و حرفه ای طی ٥سال آینده از نظر بودجه تخصیصی نیز به سطح استاندارد دست یابد، که با محقق شدن آن بودجه ای ٣برابری به این دانشگاه اختصاص خواهد یافت.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه داد: در حوزه تغذیه متوسط دانشگاه های دولتی به ازای هرپرس غذا، از سازمان برنامه و بودجه ٨هزارتومان یارانه غذا دریافت می کنند، این عدد در سال ١٣٩٩در دانشگاه فنی و حرفه ای ١٧٠٠تومان است.
همچنین بودجه های مربوط به فعالیت های فرهنگی در دانشگاه فنی و حرفه ای تنها ١٠هزارتومان در سال است، این مبلغ به طور متوسط در دانشگاه دولتی بیش از١٠٠هزار تومان است.
وی با تأکید بر این که به دلیل نوع آموزش و فعالیت دانشجویان در این دانشگاه، دانشگاه فنی و حرفهای باید با دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر مقایسه کرد، ادامه داد: ما حتی نمی گوییم بودجه ای معادل دو دانشگاه دیگر نیز به فنی و حرفه ای تخصیص یابد، اگر متوسط بودجه ای که به دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم را اختصاص می دهند را به مادهند، مشکلات بسیاری در این دانشگاه رفع خواهندشد.
پیشبرد رسالت و مأموریت بدون یک درصد اختلاف
مهدی تصریح کرد: دانشجویان این دانشگاه اغلب از قشرهای درآمد متوسط به پایین هستند که برای کسب ارزش افزوده مهارتی وارد شده اند تا برای خود و دیگران اشتغال ایجاد و کار با کیفیت تحویل جامعه دهند و بیشتر آن ها مانند دانشجویان سایر دانشگاه ها معمولا قصد مهاجرت نیز ندارند. وظیفه دولت است که به این افراد و قشر مهارتی و فرهنگی که ما از آن ها به عنوان قشر دموکراتبک - تکنولوژیک یاد می کنیم، حمایت کند. این دانشجویان باری از روی دوش جامعه برمی دارند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای اظهارکرد: دانشگاه فنی و حرفه ای تنها دانشگاهی است که وزارت علوم هیچ محدودیتی برای توسعه و گسترش آن اعمال نکرده است و یکی از دانشگاه هایی است که رسالت و مأموریتش را بدون حتی یک درصد اختلاف پیش برده است.
وی افزود: ما حتی با وجود محدودیتهای بودجهای و نیازهای آموزشی جامعه دانشگاه فنی و حرفهای ۵۰ درصد برنامههای درسی را بروزرسانی کرده و البته توسعه بیشتر نیازمند اعتبار بیشتری است.
برنامه راهبردی دانشگاه فنی و حرفه ای
مهدی ادامه داد: این دانشگاه در آینده و نیز ارتباط با صنعت و سایر کشورها برنامه راهبردی تعریف کرده است، همچنین سال گذشته مدرسان خود را نیز برای ارتقاء مهارت ها برای گذراندن دوره های کوتاه مدت به کشور آلمان اعزام کرد و حتی از سایر کشورها جذب کرده است.
وی با بیان اینکه دومین سال متوالی است که باتوجه به شاخص های موجود در دسته دانشگاه های گرین متریک قرار گرفته ایم، تصریح کرد: یرنامه استراتژیک این دانشگاه با دقت فراوان تهیه شده است و جلساتی به طور مرتب جهت پیشبرد اهداف و اجرای برنامه های این دانشگاه برگزار می شود.
معضل بزرگی با عنوان "کمبود هیات علمی"
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای اظهارکرد: من به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی خود را مدعی حقوق دانشجویان می دانم، یکی از مسائلی که حتما باید جهت رشد و توسعه کیفی بیشتر این دانشگاه صورت بگیرد جذب هیأت علمی است، دانشگاه فنی و حرفه ای دارای ۱۸۰ مرکز در کشور و قریب به ۲۰۰ هزار نفر دانشجو است که برای این تعداد دانشجو تنها ١٠٠٠نفر عضو هیات علمی وجود دارد. ما در حال حاضربا کبود بیش از ٥٠٠٠ نفر هیأت علمی مواجه هستیم. برای جبران این کنبود نیازکند جذب منابع مالی و مجوزهای قانونی هستیم. این معضل حتما باید هم به لحاظ مالی و هم از نظر مجوزها حل شود. در حقیقت هرگونه حمایت از دانشگاه فنی و حرفه ای هم به لحاظ اقتصادی، امنیتی، سیاسی و اجتماعی به نفع دولت است.
در ادامه رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان هرمزگان عنوان کرد: با حضور دکترصالحی عمران و دکتر مهدی اتفاقات بزرگی در حوزه دانشجویی رخ داد.
آزاده آریانا با بیان این که سلسله مراتب را از دانشجویی تا ریاست در این دانشگاه طی کرده ام و تمام مشکلات را با گوشت و پوست و خون خود لمس کرده ام، افزود: همواره این تصور وجود دارد که به دلیل فاصله زیاد با پایتخت اختصاص بودجه به این استان و سایر استان های دور از پایتخت دیرتراتفاق می افتد، اما در حال حاضر هیچ تفاوتی در اختصاص بودجه در این دانشگاه وجود ندارد.
وی ادامه داد: تنها آشپزخانه صنعتی دارای بویلر در استان هرمزگان مربوط به این دانشگاه است.در حوزه دانشجویی اعتبارات بسیار خوبی دریافت می کنیم که توانسته ایم خوابگاه هارا تجهیز کنیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان هرمزگان تصریح کرد: این دانشگاه ۵ سال پیش تعداد ٧٠٠دانشجوی دختردر دانشگاه فاطمیه ، تعداد٩٠٠دانشجوی پسر در دانشکده شهید کرانی و تعداد٤٠٠ دانشجو در میناب که امروز این تعداد در مجموع به سه هزارو هفتصد نفر رسیده است.
وی افزود: امسال ١٢ رشته و یک رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته (رشته طراحی پارچه و لباس) اضافه شد، این رشته ها با توجه به آمایش سرزمین، رشته های صنایع شیمیایی، ناوبری دریایی، معماری داخلی و سایر رشته ها که پیش ازاین در اخبار اعلام کرده ایم، اضافه شدند.
آریانا اظهارکرد: دانشگاه فنی و حرفه ای استان هرمزگان با تعداد سه هزارو ٧٠٠نفردانشجو تنهادارای ٤ نفر عضو هیأت علمی بوده است. امسال تنها سالی است که ظرفیت و جذب هیأت علمی تعریف شده است.
وی ادامه داد: مجوز همزمانی دانشجویان دختروپسر برای اولین بار به چهار دانشگاه فنی و حرفه ای داده شد که دانشکده فنی و حرفه ای میناب نیز یکی از این دانشگاه ها است.
آریانا اظهار کرد: مجموعه خیرساز (سندرک با سه رشته) فعالیت خود را از سال آینده آغاز خواهد کرد که اسامی رشتهها اعلام خواهد شد، همچنین کیش طبق قول خیرین در صورت انجام توافقات به اجرا خواهد رسید.
وی تصریح کرد:ساختمان ناتمام و نیمه کاره ای نیز در سه طبقه در جاسک وجود دارد که برای تکمیل آن به ۱۱۰میلیارد ریال اعتبار نیازاست.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان هرمزگان در پایان گفت: ما تمام توانمان را جهت جذب منابع مالی به کار می گیریم، به دلیل وجود طرح توسعه سواحل مکران، صنایع و مشاغل در این منطقه ایجاد می شوند که با جذب دانشجو در آن محل نبروی کار مورد نیاز برای صنایع و مشاغل مکران را نیز می توان فراهم کرد.
انتهای پیام
نظرات