شیخ عبدالرحیم خطیبی امروز دوشنبه ۸ بهمن، در همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی با تاکید بر اهمیت نقش مذاهب اسلامی در تمدنسازی، اظهار کرد: تمدن اسلامی زمانی شکوفا خواهد شد که مذاهب اسلامی نه مظهر تفرقه، بلکه مظهر وحدت و همدلی باشند.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم، خاطر نشان کرد: هرگونه تفرقه و چند دستگی، مانع از پیشرفت و شکوفایی تمدن اسلامی خواهد شد.
شیخ خطیبی با بیان اینکه اولین مؤلفه تمدن اسلامی، تحکیم امت واحده است، افزود: پیامبر اکرم (ص) نیز با ایجاد اخوت و برادری بین مهاجرین و انصار در مدینه، این مهم را به اثبات رساندند.
وی همچنین بر اهمیت اخلاق، محبت و انس و الفت در بین مسلمانان تاکید کرد و خاطرنشان کرد: این موارد، پایههای اصلی برای تحکیم امت واحده هستند.
امام جمعه اهل سنت قشم در ادامه سخنان خود به موضوع مهم زدودن جلوههای جاهلیت از چهره اسلام اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی از توهمات و تعصبات جاهلی، مانع از رشد و تعالی جامعه اسلامی شده است. ایشان تاکید کردند که علم و عقلانیت دو راهبرد اصلی قرآن برای هدایت انسانهاست و با تکیه بر این دو اصل، میتوان از توهمات و تعصبات جاهلی رهایی یافت.
شیخ خطیبی در ادامه افزود: برخی افراد مفاهیم دینی همچون زهد، توکل و عبادت را به غلط تفسیر کرده و باعث عقبماندگی جامعه اسلامی شدهاند. ایشان با تاکید بر اینکه عبادت تنها محدود به شعائر مذهبی نیست، بلکه هرگونه اطاعت از فرمان خدا عبادت است، از مسلمانان خواستند تا در تمام ابعاد زندگی خود، به دنبال تحقق دستورات الهی باشند.
وی با اشاره به اینکه تبرج جاهلیت (برهنگی و نمایش دادن خود) نیز یکی از جلوههای جاهلیت است که در حال حاضر محور تهاجم فرهنگی قرار گرفته است، بر اهمیت شرم و حیا در جامعه اسلامی تاکید کرد و گفت: اخلاق نیکو، میراث فرهنگی همه پیامبران گذشته است و این مهم، باید همواره مورد توجه مسلمانان قرار بگیرد.
عالم برجسته اهل سنت با بیان اینکه حکم جاهلیت به معنای نفی حاکمیت خداوند بر زمین است، تاکید کرد: در مقابل این حکم، باید حاکمیت الله را جایگزین کرد.
وی با هشدار نسبت به تلاش دینستیزان برای محدود کردن نقش دین در زندگی اجتماعی، خاطر نشان کرد: مسلمانان باید در مقابل این تلاشها ایستادگی کنند.
شیخ عبدالرحیم خطیبی در پایان سخنان خود، با آرزوی توفیق عمل برای همه مسلمانان، ابراز امیدواری کرد: با تکیه بر اصول و مبانی دینی، بتوان تمدن اسلامی را بر پایه علم، عقلانیت، اخلاق و معنویت بنا کرد.
انتهای پیام
نظرات