• سه‌شنبه / ۲ دی ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99100201485
  • خبرنگار : 50167

استاندار زنجان:

پژوهش با تبیین از گمنامی خارج می‌شود

پژوهش با تبیین از گمنامی خارج می‌شود

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: پژوهش ریشه در مدارس دارد، بنابراین مدارس نباید کتاب‌محور باشد و پژوهش باید تبیین شده و فراموش نشود.

فتح‌الله حقیقی پیش از ظهر امروز (دوم دی‌ماه) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان، با بیان اینکه انتخاب آقایان علی رمضانی و حسین حقی به عنوان پژوهشگران برتر کشور مایه افتخار استان است، اظهار کرد: امروز پژوهش موتور محرکه توسعه و پیشرفت هر جامعه است که مصداق‌های عینی آن را در ایران و سایر کشورها می‌شود مثال زد.

وی با بیان اینکه این روزها بدون پشتوانه پژوهش کاربردی، توسعه در هر زمینه‌ای خاص در زمینه علمی، تولید، کیفیت، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری شکل نمی‌گیرد، افزود: توسعه منطقی، متوازن، آینده‌نگر بدون پشتوانه پژوهش کاربردی امکان‌پذیر نیست، زیرا امروز باید برای توسعه و استمرار امور پژوهش باید عوامل سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و منابع انسانی بدون شعار در عمل کنار یکدیگر قرار گیرند.

این مسئول با بیان اینکه امروز بدون آزمایشگاه‌های پیشرفته، زیرساخت‌های پیشرفته، بدون چرخش اطلاعات و دانش بین پژوهشگران و نیروی انسانی قوی نمی‌توان انتظار توسعه و استمرار پژوهش را داشت، تصریح کرد: شعار و تملق‌گویی در آموزش و پژوهش جایگاهی ندارد، بنابراین برای اینکه پژوهش واقعیت داشته باشد باید شعار و تملق‌گویی را کنار گذاشته و عزم ملی داشته باشیم.

استاندار زنجان در رابطه با بزرگ‌ترین آفت‌های موجود در جامعه که ریشه در نبود پژوهش کاربردی دارد، ادامه داد: این روزها موازی‌کاری، اتلاف وقت و کار، بیکاری پنهان، ریسک بالا در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، جرات نداشتن در گرفتن تصمیم عالمانه، آزمون و خطا و شعارزدگی در تصمیم، از جمله بزرگ‌ترین آفاتی است که اصل آن به نبود پژوهش کاربردی بازمی‌گردد، زیرا اگر کاری بر مبنای پژوهش انجام شود، علم‌ پاسخ می‌دهد.

حقیقی با اشاره به اینکه یکی از محورهای اصلی و مهم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران و فرمایش مقام معظم رهبری مبتنی بر علم و پژوهش است، اظهار کرد: اکنون کشورهای دنیا از سیستم زیرساخت نظامی نوین ایران خوف دارد و اکنون در رابطه با حوزه پزشکی و بیماری کرونا نیز از سایر کشورهای جهان پیشرفت ما کمتر نیست.

وی با بیان اینکه نباید پژوهش را فراموش کنیم، بلکه باید تبیین کنیم، به همین دلیل است که پژوهش گمنام مانده است، افزود: کمبود تایرهای ماشین‌های سنگین یکی از مشکلات استان و کشور بوده که به همت یکی از واحدهای تولیدی استان، اکنون پارچه تایر ماشین‌های سنگین را تولید می‌کند، به طوری که در مدت ۲۰ روزی که محصول را تحویل می‌دهد، ۳۰ درصد ظرفیت بازار کشور را تامین کرده و کشور را از سایر کشورهای دنیا بی‌نیاز کرده است.

این مسئول با اشاره به بهبود توجه پژوهش کاربردی در سال‌های اخیر، تصریح کرد: ۸۴۰۰ قرارداد در زمینه پژوهش با مبلغ ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان با بخش خصوصی منعقد شده که نشان‌دهنده آگاه شدن بخش خصوصی به حوزه پژوهش است.

استاندار زنجان با تاکید بر اینکه ریشه پژوهش در مدارس است؛ بنابراین نباید مدارس کشور کتاب محور باشند، خاطرنشان کرد: در خصوص تجاری‌سازی در داخل کشور خوب عمل کرده‌ایم ولی در تجاری‌سازی خارجی به اندازه جایگاه پژوهش ایران در دنیا نتوانستیم به تجاری‌سازی تبدیل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha