• دوشنبه / ۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99100100735
  • خبرنگار : 71021

مذاکره مجازی برای حج ۱۴۰۰

مذاکره مجازی برای حج ۱۴۰۰

رییس سازمان حج و زیارت در نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه و حج از انجام مذاکرات حج ۱۴۰۰ در هفته‌های آینده به صورت مجازی خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، در نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب تشکیل شد، علی‌رضا رشیدیان با بیان اینکه هنوز تقویم مذاکرات کشورهای اسلامی با عربستان برای حج آینده به صورت قطعی مشخص نشده است، افزود: طبق پیگیری‌های صورت‌گرفته، عربستان درصدد است امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، مذاکرات حج ۱۴۰۰ ابتدا در قالب مجازی برگزار ‌شود و امضای تفاهم‌نامه نیز با حضور محدود مسؤولان حج دو طرف صورت گیرد.

حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی ـ معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ـ  در ادامه این نشست، در مورد پیگیری‌های صورت‌گرفته برای اعزام زائران به عتبات عالیات گزارشی داد و گفت: باتوجه به کاهش آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا، با طرف‌های ایرانی و مسؤولان عراقی مذاکره انجام شده تا در صورت مهار بحران کرونا، موافقت اولیه انجام و زمینه سفر زائران به عتبات با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی فراهم شود.

اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ نیز در باره  نحوه  نقل و انتقال اسناد حج توضیحاتی داد و افزود: در این خصوص در سال‌های گذشته مشکلاتی برای زائران به‌ وجود می‌آمد، از این‌رو از سال ۱۳۹۶ سازمان حج و زیارت آئین‌نامه لازم برای انتقال یک‌بار فیش حج را به غیر، مجاز اعلام کرد و در سال ۱۳۹۸ سامانه «تشرف» را راه‌اندازی کرده تا نقل و انتقال فیش‌های حج از این طریق انجام شود.

او ادامه داد: در این سامانه تلاش کرده‌ایم با تسهیل امکانات و تسریع در انجام امور نقل و انتقال اسناد حج، آسیب‌ها را برطرف و نقش دلالان را حذف کنیم تا امور اداری و اجرایی نقل و انتقال اسناد با حضور دو طرف «انتقال‌دهنده و انتقال‌گیرنده» و بدون واسطه‌گری در دفاتر کارگزاری حج و زیارت راحت‌تر انجام شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز براساس گزارش ارائه‌شده، مذاکرات حج ۱۴۰۰ را مهم برشمرد و گفت: باتوجه به تعطیلی حج ۱۳۹۹ و آمادگی زائران برای حضور در حج ۱۴۰۰، این موضوع به صورت جدی باید در دستور کار مسؤولان حج و زیارت قرار گیرد و متناسب با آن برنامه‌ریزی‌ها انجام شود تا در حین مذاکرات مشکلی ایجاد نشود.

او همچنین با اشاره به احتمال برخی تغییرات در انجام مناسک حج آینده به دلیل شیوع ویروس کرونا، افزود: قرار است کمیته فقه پژوهشکده حج و زیارت با نمایندگان بیوت مراجع تقلید جلسه‌ مشترکی برگزارکند تا متناسب با وضعیت کنونی، برای انجام مناسک حج برنامه‌ریزی شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درباره نقل و انتقال اسناد حج اظهار کرد: با توجه به برخی پیشنهادهای مطرح‌شده، این موضوع در قالب کارگروهی مورد بحث و بررسی قرار گیر  و نتیجه برای تصویب نهایی به شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت ارائه شود تا متناسب با آن تصمیم‌گیری شود.

نواب همچنین در ابتدای این نشست، ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار را تبریک گفت و از خدمات ارزشمند پرستاران در ایام کرونا تقدیر کرد.

عربستان در سال گذشته پس از همه‌گیری ویروس کرونا، نخست عمره را به حالت تعلیق درآورد و در ادامه حج را محدود و بدون حضور زائران خارجی و با جمعیتی نزدیک به ۱۰ هزار نفر از ساکنان این کشور برگزار کرد. عربستان با کاهش آمار مبتلایان کرونا در این کشور، عمره را برقرار و اعلام کرد زائران خارجی را به تدریج به مراسم عمره دعوت خواهد اما با تشدید ویروس کرونا، بار دیگر حضور زائران خارجی در مراسم عمره تعلیق شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha