• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۷:۰۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403120503525
  • خبرنگار : 71963

تأکید بر ضرورت نوآوری و تولید محتواهای بومی برای پیشرفت کشور

تأکید بر ضرورت نوآوری و تولید محتواهای بومی برای پیشرفت کشور

مدیرعامل بنیاد حیات و معاون کمیته امداد امام خمینی(ره)، بر اهمیت نوآوری، تکیه بر اندیشه انقلاب اسلامی و تولید محتوای بومی به‌عنوان زیربنای پیشرفت علمی، فرهنگی و فن‌آورانه کشور تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی فیروزآبادی با حضور در نمایشگاه «مدار»، تقویت جریان دانش‌بومی در حوزه‌های علوم انسانی، فن‌آوری و هنر را ضرورتی اساسی دانست که می‌تواند مسیر رشد دانشگاه‌ها، صنعت و تولیدات فرهنگی را هموار کند.

به گفته وی، نمایشگاه «مدار» بستری برای شناسایی چالش‌ها، ارائه راهکارهای نوآورانه و پایش پیشرفت مستمر است. توجه به ثبت و ضبط دانش‌های بومی و پرهیز از تکرار رویکردهای ناکارآمد گذشته، از مهم‌ترین راهبردهایی است که باید در این مسیر مدنظر قرار گیرد.

نمایشگاه «مدار»، بستری برای رشد تیم‌های نوآور و حل مسائل کشور

دکتر مهدی غفوری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در بازدید از این نمایشگاه، با تأکید بر ضرورت و اهمیت برگزاری چنین رویدادهایی در توانمندسازی تیم‌های دانش‌بنیان در ادامه آن‌را فرصتی برای دریافت بازخوردهای فوری از مسئولان، متخصصان و مردم دانست.

به گفته وی، این نمایشگاه امکان تعامل مستقیم را برای تیم‌های نوآور فراهم می‌کند و آن‌ها را در مسیر توسعه و تجاری‌سازی ایده‌های‌شان یاری می‌دهد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، تنوع موضوعی و گستردگی تیم‌های فعال در کوثر را از مهم‌ترین شاخص‌های پیشرفت این مجموعه برشمرد.

غفوری تصریح کرد: در عین حال، ما نیازمند تقویت مسیر تجاری‌سازی و گسترش ارتباط میان ذی‌نفعان و تیم‌های فعال به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم این حوزه هستیم.

به اعتقاد وی، مهم‌ترین اولویت، استمرار این مسیر و توسعه فعالیت‌های مشابه در مقیاس‌های بزرگ‌تر است.

کوثر، شبکه‌ای برای حل مسائل کشور

دکتر سیدمحمد صاحبکار خراسانی، معاون راهبردی قوه قضائیه، در بازدید از این نمایشگاه، تداوم و پویایی فعالیت‌های مرکز نوآوری و تعالی کوثر را از مهم‌ترین نقاط قوت این مجموعه دانست.

وی با اشاره به برخی پروژه‌های ارائه‌شده در نمایشگاه، فعالیت‌های فن‌آورانه در حوزه حکمرانی مبتنی بر داده و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و ثبت و ضبط روایت پیشرفت کشور و انتشار مستندات در این حوزه را از بخش‌های شاخص این رویداد برشمرد.

دکتر صاحب‌کار با تأکید بر ضرورت اهمیت پایش و گسترش شبکه همکاران کوثر در ادامه آن‌را عاملی کلیدی برای افزایش هم‌افزایی میان تیم‌های فعال و بهره‌گیری بهتر از ظرفیت‌های موجود دانست.

نمایشگاهی از علم نافع و دانش مسأله‌محور

دکتر روح‌الله متفکر آزاد، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با حضور در نمایشگاه «مدار»، این رویداد را بستری برای تبلور علم نافع و دانش اثربخش دانست.

وی در بازدید از بخش‌های مختلف نمایشگاه، تنوع موضوعی و ورود مسأله‌محور دانشجویان به حوزه‌های اندیشه‌ای، علوم انسانی، فن‌آوری، داده‌پردازی و پروژه‌های توسعه‌ای را از نقاط قوت این رویداد برشمرد.

به اعتقاد وی، فعالیت‌های این مجموعه می‌تواند بستری برای تولید ثروت، ارزش‌افزوده و شکل‌گیری جریان‌های اقتصادی دانش‌بنیان باشد. در عین حال، برخی مطالعات و پژوهش‌های انجام‌شده، می‌توانند افزون‌بر داشتن اثرات مستقیم اقتصادی، نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی و بسترسازی برای تحولات آتی ایفا کنند.

براساس این گزارش، مرکز نوآوری و تعالی کوثر به‌عنوان یک نهاد فعال و کنشگر در زیست بوم دانشگاه تهران، فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۷۳ با هدف سازماندهی و جهت‌دهی سرمایه فکری و انسانی دانشگاهی برای حل مسائل راهبردی کشور و ارائه راه حل‌های نوآورانه آغاز کرده و در طول این سال‌ها با طراحی و پیاده‌سازی نهادهای حل مسأله، توانسته است به یک مرکز پیشرو در تولید میدان‌های کنشگری برای افراد اراده‌مند تبدیل شود.

به مناسبت سی‌امین سالگرد تأسیس این مرکز، نخستین رویداد نمایشگاهی با هدف ارائه دستاوردها و توانمندی‌های این مجموعه در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران در حال برگزاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha