یحیی کریمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه کشت گندم در گلستان تا نیمه اول دیماه ادامه دارد، اظهار کرد: تاکنون حدود ۳۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان گلستان زیر کشت گندم رفته است. سطح ابلاغی گندم در سال زراعی جاری در استان ۳۵۴ هزار هکتار با تولید یکمیلیون و ۳۱۳ هزار تن است که امیدواریم به این میزان تولید دستیابیم.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح سبز گندم در استان ۳۵۵ هزار و ۸۳۰ هکتار با برآورد تولید یک میلیون و ۲۸۹ هزار تن بوده که از این مقدار ۸۲۰ هزار تن توسط اداره غله بهصورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.
افزایش ۶۰ درصدی توزیع بذر گواهیشده
کارشناس مسئول گندم گلستان با اشاره به توزیع بذر، گفت: تاکنون حدود ۳۲ هزار تن بذر گواهیشده بین کشاورزان گندمکار استان توزیع شده که نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است. ارقام دیم باقیمت ۳۷۰۰ تومان و ارقام آبی باقیمت ۳۹۰۰ تومان در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
کریمی با اشاره به مشکلات تهیه بذر، خاطرنشان کرد: امسال اختلاف قیمت حدود ۱۰۰۰ تومانی بین گندم گواهیشده و گندم موجود در بازار، موجب افزایش رغبت کشاورزان به استفاده از بذرهای گواهیشده شد. اختلاف قیمت موجود، برخی کشاورزان که بذر خودمصرفی نگهداشته بودند را راغب به این کرد که بذر گواهیشده را تهیه و گندم خودمصرفی که نگهداشته بودند را در بازار آزاد به فروش برسانند و همین مسئله ریشه مشکلات مربوط به بذر بود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۴ هزار تن بذر گواهیشده در استان تدارک دیده شده بود اما فقط ۲۳ هزار تن آن توسط کشاورزان خریداری شد و مابقی آنها که هنوز بوجاری نشده بودند، با پیگیریهای صورت گرفته بهمنظور جلوگیری از ضرر مراکز تولید بذر، به اداره غله تحویل داده شد. این مشکل طی سه چهار سال اخیر همواره تکرار شده بود.
ایجاد مشکلات بعد از اعلام قیمت خرید تضمینی گندم
کریمی با اشاره به اینکه مشکلات مربوط به بذر گندم از مهرماه و بعد از اعلام قیمت خرید تضمینی این محصول شروع شد، خاطرنشان کرد: اگر قیمت خرید تضمینی خردادماه اعلام میشد، میتوانستیم بذر بیشتری تهیه کنیم و در اختیار کشاورزان قرار دهیم و با مشکلات امسال روبهرو نمیشدیم.
کارشناس مسئول گندم گلستان با بیان اینکه طی ۳۰ سال گذشته، سه بار شاهد چنین مشکلاتی بودیم، گفت: یک سال به خاطر شیوع بیماریها و رغبت مردم به استفاده از بذرهای گواهیشده، یک سال به خاطر مشکل کشت پنبه و افزایش ناگهانی استقبال از کشت گندم و امسال هم به خاطر اختلاف قیمت، این مشکل به وجود آمد.
تهیه ۵۰۰۰ تن گندم بذری از سیلوها
وی افزود: با توجه به مشکلاتی که امسال برای تهیه بذر به وجود آمد، اکیپی را تشکیل و سیلوهای استان را بررسی کردیم تا خالصترین بذر گندم را پیدا کنیم تا آن بهعنوان گندم افزایشی، بعد از بوجاری در اختیار کشاورزان قرار دهیم. یکی از انبارهای سیلو فاضلآباد را برای رقم آبی و یک سیلو کلاله را برای رقم دیم انتخاب کردیم.
کریمی گفت: قبل از اینکه این کار را انجام دهیم، کشاورزان گندم را در بازار باقیمت ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار تومان در بازار خریداری میکردند اما با کاری که انجام دادیم، ۵ هزار تن گندم بوجاری و ضدعفونی شده باقیمت ۳۷۰۰ تومان در اختیار کشاورز قرار گرفت تا دست دلالان و واسطهها از میان برداشته شود و همچنین بذر نامرغوب نیز در اختیار کشاورزان قرار نگیرد.
انتهای پیام
نظرات