• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403111410042
  • خبرنگار : 51022

روانشناس گلستانی پاسخ داد

چگونه بفهیم کودک باهوشی داریم؟

چگونه بفهیم کودک باهوشی داریم؟

ایسنا/گلستان هر پدر و مادری فکر می‌کند که کودک اش منحصر بفرد است که البته همین‌طور هم است. هر کودکی خصوصیات اخلاقی خودش را دارد اما طبیعی ست که برخی از کودکان باهوش تر از مابقی باشند. اما سوال اینجاست که چگونه می توان هوش کودکان را اندازه گرفت؟

یک روانشناس و مشاور امور تربیتی در گفت وگو با ایسنا با طرح این سؤال که چگونه می‌توان نوزاد تیزهوش را تشخیص داد به چند ویژگی نوزاد تیزهوش اشاره و اظهار کرد: نوزادانی که از هوش بر بالایی برخوردار باشند در سه ماهگی از محرک‌های طبیعی و تکراری خسته می‌شود و از محرکهای محیطی برای بدست آوردن چیزهای جدیدی تلاش می‌کند.

عباس مظفری با بیان اینکه مهم‌ترین علائم شناختی نوزادان تیزهوش در توجه، کنجکاوی و حافظه نمود بیشتری پیدا می‌کند، افزود: نوزادان با هوش بالا در همان لحظه آغازین تولد گریه خود را متوقف می‌کنند و توجه به محرک‌های محیطی مثل صوت و صدا نزدیکان واکنش نشان داده و توجه می‌کنند و این توجه آنها تداوم دارد.

این روانشناس گلستانی ادامه داد: این کودکان در ماهای اولیه زندگی رفتاری کلامی دارند و در واقع نسبت به فعالیت‌های که آنها را محدود می‌کند سریع واکنش منفی نشان می‌دهند.

مظفری در ادامه به علائم کودکان تیزهوش اشاره کرد و گفت: کودکان تیزهوش بدون گریه و بدخلقی از خواب بیدار می‌شوند و نسبت به مسائل دیداری و شنیداری نسبت به همسالان خود در سطح بالاتری قرار دارند.

وی رشد زبان را یکی از علائم پیش‌بینی کننده هوش بر بالا در کودکان عنوان کرد و گفت: کودکان تیزهوش صداها را زودتر تولید کرده و دامنه پردازش صداها در آنها گسترده بوده آنها حتی بدون آموزش رسمی خواندن را زودتر یاد می‌گیرند و پرسش‌های زیادی را مطرح می‌کنند و حتی در خواندن و نوشتن نسبت به همسالان خود پیشرفته‌تر هستند.

این روانشناس با تجربه تصریح کرد: کودکان تیزهوش و زیر ۶ سال نسبت به مفهوم آینده و انتزاعی واژگانی مثل صلح و دوستی و آزادی و عشق تمایل بیشتری نشان می‌دهند و خودمحوری و یا خودمیان بینی در آنها کمتر است.

وی افزود: کودکان تیزهوش از وسایل بازی به خوبی استفاده  کرده و در بازی خود را رهبر نشان می‌دهند و در یادگیری و در انجام تکالیف تمرکز بالایی از خود نشان می‌دهند.

مظفری خاطرنشان کرد: کودکان تیزهوش به راحتی خواندن و نوشتن را یاد می‌گیرند و در ۵ سالگی چون رشد فیزیکی و مهارت ظرفیت آنها کند است در نوشتن عقب هستند آنها حتی قبل از رفتن به مدرسه به علوم ریاضی و اعداد علاقمند نشان می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha