دکتر "فاطمه رخشانی" در گفت و گو با ایسنا درباره وجود اضافه وزن در افراد گفت: طبق آمار در کشور ۶۰ درصد بزرگسالان اضافه وزن دارند یعنی از هر سه نفر ۲ نفر اضافه وزن دارند و ۲۵ درصد گروه سنی ۵ تا ۱۹ سال ما در کشور چاق هستند یعنی از هر ۴ نفر یک نفر از این گروه سنی اضافه وزن دارد.
وی ادامه داد: وزن ما تحت تاثیر رفتار تغذیهای و فعالیت بدنی ما بوده پس باید از خود بپرسیم که آیا نسبت به وزن و تغذیه خود حساس هستیم یا خیر؟ و آیا نگران افزایش وزن خود هستیم یا خیر؟ اگر جواب این دو سوال مثبت باشد نشانگر آن خواهد بود که ما نسبت به این موضوع بیتفاوت نیستیم.
این دکترای ارتقای سلامت و آموزش بهداشت با بیان اینکه باید خود را نظر وزنی با گذشته مقایسه کنیم، اظهار کرد: برخی از افراد از اینکه اضافه وزن چه بلایی سرشان میآورد اطلاع ندارند. در همه دنیا ثابت شده که ۷۵ درصد دلایل بیماریهای فشار خون، دیابت، سکته قلبی، سکته مغزی، مشکلات استخوانی، سرطان و ... سه فاکتور «تغذیه»، «کمتحرکی» و «مصرف دخانیات» وابسته است..
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به دلایل برخی از افراد برای اقدام به کاهش وزن، بیان کرد: یکی از مشکلات در بحث کاهش وزن، «غریزه گرسنگی» است. تا گرسنه میشویم دیگر نمیتوانیم تحمل کنیم به همین دلیل تغییر رفتارهای تغذیهای بسیار مشکل است و همه مردم از خوردن لذت میبرند. همچنین اراده و اعتماد به نفس نیز در اقدام به کاهش وزن موثر هستند.
رخشانی با بیان اینکه رفتار اجتماعی ما نیز خیلی مهم است، تصریح کرد: فردی که ظرف ۲۰ سال ۳۰ کیلو اضافه وزن پیدا کرده است مثل این میماند که سه کیسه ۱۰ کیلویی برنج با خود حمل میکند . بدن ما محتکر است و چربیها را به خودش جذب میکند و به سختی نیز چربیها را از دست خواهد داد.
این دکترای ارتقای سلامت و آموزش بهداشت افزود: اگر تصمیم به تغییر وزن خود گرفتید از روشهایی که در تبلیغات گفته میشود دوری کرده و به هیچ عنوان از قرصهای لاغری استفاده نکنید و بدانید هیچ تبلیغاتی در هیچ رسانهای به خاطر من و شما نبوده بلکه به خاطر منافع خودشان است.
انتهای پیام
نظرات