• چهارشنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۹ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 99091915237
  • خبرنگار : 50147

کرونا قلب را هدف می‌گیرد!

کرونا قلب را هدف می‌گیرد!

ایسنا/بوشهر متخصص قلب و عروق بیمارستان شهید گنجی برازجان گفت: ویروس‌ها یکی از علل نارسایی قلبی هستند و یکی از این ویروس‌ها کروناست که همه افراد را می‌تواند درگیر کند.

سارا احمدزاده با بیان اینکه کرونا روی اغلب اندام‌ها اثر می‌گذارد، اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی قلبی که در افراد کرونایی بیشتر مشاهده می‌شود و مراجعات زیادی با این شکایات در افرادی که با سابقه کرونا در طی چند ماه اخیر داشته‌ایم می‌توان به تغییرات شدید ضربان قلب خصوصاً تپش‌های قلب ناگهانی یا نامنظمی ضربان تا چند ماه بعد کرونا اشاره کرد.

وی بیان کرد: تنگی نفس ناشی از افت پمپاژ قلب و میوکاردیت ویروسی که در ۲۵ درصد موارد قابل‌برگشت بوده و همچنین تغییرات همودینامیک یا فشارخون به صورت افت شدید یا افزایش ناگهانی فشارخون از دیگر مشکلات قلبی در این بیماران است.

احمدزاده گفت: تجمع مایع دوره پرده قلب که به آن پریکاردیال افیوژن و یا التهاب پرده دور قلب که پریکاردیت گفته می‌شود و تنگی عروق کرونر قلبی یا سکته قلبی که سبب آنژین می‌شود از دیگر مشکلات اصلی بیماران کرونایی است که در این زمان شیوع بیشتری پیداکرده است.

متخصص قلب و عروق بیمارستان شهید گنجی برازجان تصریح کرد: خطر انعقاد و لخته شدن خون در مبتلایان به کرونا بالا رفته و التهاب عضله قلبی، حمله به سیستم هدایتی ایجادکننده پالس و گشادی قلب با علامت تنگی نفس از عوارض حمله ویروس کرونا به سیستم قلبی و عروقی است.

وی بیان کرد: کرونا روی اغلب اندام‌ها اثر می‌گذارد و شانس انعقاد و لخته شدن خون در افراد مبتلا بیشتر است، لخته می‌تواند داخل عروق مغزی اتفاق بیفتد و منجر به سکته مغزی شود، لخته می‌تواند در داخل عروق قلبی شکل بگیرد و منجر به سکته قلبی شود یا حتی لخته در داخل عروق تغذیه‌کننده پا اتفاق افتد و پا به سمت سیاه‌شدگی برود، به‌طورکلی التهاب می‌تواند در اتمام ارگان‌ها اتفاق بیفتد.

این متخصص اظهار کرد: در کرونایی ها ممکن است پرده دور قلب دچار عارضه شود یا سیستم هدایتی ایجادکننده پالس موردحمله قرار گیرد و فرد بی‌جهت دچار کاهش یا افزایش ضربان قلب شود.

به گزارش گروه دریافت ایسنا، احمدزاده تأکید کرد: ویروس‌های بسیاری هستند که می‌توانند به قلب حمله کنند و عارضه ناشی از ویروس به شکل نارسایی قلب خود را نشان دهد؛ یعنی یک فرد جوان مراجعه کند و بگوید من وقتی می‌خوابم، دچار تنگی نفس می‌شوم، وقتی پیاده‌روی می‌کنم، تنگی نفس دارم و دچار ورم پا شده‌ام و وقتی بررسی می‌کنیم می‌بینیم کارکرد قلب از ۶۰ تا ۶۵ درصد به ۲۰ تا ۲۵ درصد رسیده و به این اختلال نارسایی قلبی می‌گویند.

وی بیان کرد: یکی از علل نارسایی قلبی ویروس‌ها هستند و یکی از این ویروس‌ها کروناست که همه افراد را می‌تواند درگیر کند، اما برخی افراد دچار عارضه قلبی می‌شوند، افرادی که فشارخون بالا و کنترل نشده دارند شانس اینکه کرونا در آن‌ها عارضه دار شود و پیشرفت کند و اندام بیشتری را درگیر کند، بیشتر است، افرادی که چاق یا دیابتی هستند و نارسایی قلبی دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.

این متخصص قلب و عروق گفت: گرفتگی قلب چندین نوع است، اینکه وقتی بعضی افراد می‌خوابند یا از پله بالا می‌روند نفسشان سنگین می‌شود، می‌تواند نشان از گرفتگی رگ باشد، اما دردهایی که موقعیتی هستند یعنی شخص اظهار می‌کند من وقتی دراز می‌کشم دردم بیشتر می‌شود یا زمانی که به جلو خم می‌شوم دردم کمتر است، ناشی از التهاب پرده قلب بر اثر حمله ویروس کرونا است.

انتهای خبر

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha