سعید راعی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان اردستان دارای ۱۳۳ واحد مرغداری گوشتی است که این واحدها هر دوره میتوانند بیش از ۴ میلیون و ۵۰۰ جوجه ریزی داشته باشند و شهرستان را به عنوان قطب پرورش مرغ گوشتی استان اصفهان معرفی کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکلات بسیاری در راستای کمبود نهادههای دامی برای مرغداران و همچنین نوسانات بازار وجود داشته و آنها متحمل ضرر و زیان شدیدی شدهاند، افزود: هماکنون حدود ۶۰ درصد از مرغداریهای اردستان غیرفعال و خالی هستند و مابقی در هر دورهای حدود ۱ میلیون قطعه جوجه ریزی دارند.
رئیس اداره دامپزشکی اردستان با اشاره به آمار مقایسهای جوجه ریزی با بیان اینکه مرغداران شهرستان اردستان در هفت ماه ابتدای امسال بیش از ۶ میلیون جوجه ریزی داشتند که نسبت به مدت مشابه کمتر بوده، ادامه داد: البته به دلیل موارد قرنطینهای، مرغداریهای شهرستان در هفت ماه نخست امسال بیش از ۵۴۰۰ هزار قطعه مرغ برای کشتارگاه بارگیری داشتند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
راعی با تأکید بر اینکه تمام مرغداریهای شهرستان در رعایت مسائل قرنطینهای، افزایش سطح ایمنی بدن طیور و حفظ بهداشت و امنیت زیستی مرغداریها در پیشگیری از بیماریها توجه داشتهاند، گفت: پیشگیری آسانترین و کمهزینهترین شیوه مبارزه با بیماریهاست و اقدامات امنیت زیستی مؤثرترین شیوه برای پیشگیری از بیماریهای عفونی و واگیر در میان طیور است. هماکنون بیش از ۹۸ درصد از مرغداریهای شهرستان سیستم قرنطینهای را رعایت میکنند که باعث شده تلفات آنها بسیار کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در شهرستان اردستان ۳ واحد پرورش پولت (واحدهایی که جوجه را برای مرغداریهای تخمگذار پرورش میدهند) وجود دارد که امسال به دلیل مشکلاتی که وجود دارد هر ۳ واحد غیرفعال است، گفت: همچنین تعداد ۹ واحد مرغداری تخمگذار در شهرستان وجود دارد که ظرفیت آنها بیش از ۶۰۰ هزار قطعه در هر دوره است و در حال حاضر ۷ واحد آنها فعال است.
رئیس اداره دامپزشکی اردستان گفت: وضعیت جوجه ریزی تا اوایل مهر ماه در مرغداریهای شهرستان عادی بود، ولی در دو ماهه مهر و آبان به دلیل مشکلات نهاده و وضعیت بازار، جوجه ریزیها به شدت کاهش پیدا کرد که شاید افزایش قیمت مرغ به همین دلیل بود. هماکنون وضعیت نهادهها تا حدودی به روال قبل برگشته و مرغداریها به تازگی شروع به جوجه ریزی کردند.
انتهای پیام
نظرات