• پنجشنبه / ۶ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 99090604808
  • خبرنگار : 71548

معاون توسعه و فناوری صداوسیما:

۱۰ شبکه اچ ادی می‌شوند

۱۰ شبکه اچ ادی می‌شوند

معاون توسعه و فناوری رسانه اچ ای ( HD‌)سازی را تحولی در حوزه‌های محتوایی، فنی و زیرساختی سازمان صداوسیما دانست و از اچ دی‌سازی ۱۰ شبکه خبر داد.

به گزارش ایسنا، رضا علیدادی _ معاون توسعه و فناوری رسانه _ پروژه اچ دی‌سازی شبکه‌های صداوسیما را یکی از پروژه‌های مهم سازمان صداوسیما برشمرد و اظهار کرد: این پروژه از سه سال پیش آغاز شد و حدود یک سال و نیم مطالعات اولیه پروژه به طول انجامید و به دلیل اینکه این پروژه تحولات اساسی را در سازمان صداوسیما و زیرساخت‌ها ایجاد می‌کرد، لازم بود تمامی جوانب امر از جمله استانداردها و هر موضوع مرتبط با پروژه مورد ارزیابی و بررسی دقیق قرار بگیرد. 

او ادامه داد: در دوره مطالعاتی و تحقیقاتی، استانداردها، فرمت‌ها، روش‌های تولید، استانداردهای پخش، انتقال، انتشار و دریافت از موضوعات مهمی‌ بود که همکاران ما در معاونت توسعه و فناوری رسانه مورد بررسی قرار دادند و توانستند استانداردهای لازم و مورد نیاز سازمان را به درستی تعریف کنند و برای تامین و سفارش تجهیزات مورد استفاده در این پروژه، تمامی جزئیات را با شفافیت بیان کنند. 

علیدادی افزود: در ابتدا اچ ادی‌سازی شبکه‌های یک، سه و خبر از طرف ریاست محترم سازمان در دستور کار قرار گرفت که مقرر شد روی فرمت فعلی دیجیتال به صورت گسترده در اختیار عموم مردم قرار بگیرد که بعد از شروع عملیات اجرایی پروژه و انجام طراحی‌ها، به نظر رسید آنچه سازمان و زیرساخت‌ها به آن نیاز دارد افزایش تعداد شبکه‌ها است به همین منظور اچ دی‌سازی ۱۰ شبکه در دستور کار قرار گرفت که بخش‌های مختلف از جمله تولید، پخش، ارتباطات زمین و ماهواره ای، فرستنده‌ها و همچنین بخش گیرندگی با هماهنگی‌های انجام شده با انجمن تولیدکنندگان گیرنده‌های تلویزیونی، برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردند. 

معاون توسعه و فناوری رسانه افزود: شبکه‌هایی که در این مرحله اچ دی می‌شدند عملا باید تمامی زیرساخت‌های قدیمی و فرسوده خود را با تجهیزات جدید جایگزین می‌کردند. با توجه به تعریف و مشخص شدن استانداردهای مورد نیاز، سفارش تجهیزات مد نظر صورت گرفت.
 
او به تحولات اساسی دنیا در حوزه فناوری اشاره کرد و گفت: لازم بود تجهیزات داخلی و خارجی مورد نیاز، تجهیزات پیشرفته ای باشد که در تحولات فناوری، بتواند بهترین خدمات را به مردم عزیز کشورمان ارائه دهد، به همین جهت استاندارد ۱۰۸۰P به عنوان استاندارد فعال در تمامی استودیوها تعریف شد که تمامی این دقت‌نظرها باعث می‌شود وقتی یک استودیو جدید را راه اندازی می‌کنیم در فرصت‌های بعد با فعال شدن هر کدام از آپشن‌ها، نیاز به تعویض تجهیزات استودیویی همچون دوربین‌ها، میزهای میکسر و... نباشد.

علیدادی با بیان این مطلب که تحول تجهیزات، امکانات و خدمات، عملا در فضای فیزیکی نیز شکل جدیدی به خود گرفته است، ادامه داد: در این فضای تغییر و تحول، برخی استودیوهای فرسوده همچون استودیو شبکه‌های یک، سه، ورزش و العالم نیز بازسازی شدند که بعد از اچ دی شدن، معاونت سیما فضای فیزیکی جدیدی را تجربه می‌کند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۰۵:۵۹

▫️بازار بحث HEVC همچنان داغ است! 🔻پیشنهاد «استانیها» برای یک بازنگری کوچک در طرح تغییر فرمت پخش شبکه‌های دیجیتال ▫️از روزی که خبر پخش اچ‌دی شبکه‌های جدید سیما با کدک HEVC یا H265 منتشر شده، بازار بحث در صفحات و کانال‌های مرتبط داغ است و نظرهای موافق و مخالف زیادی درباره این تصمیم عنوان می‌شود. ▫️مخالفان این تصمیم اعلام می‌کنند در حال حاضر درصد بسیار کمی از مخاطبان، به گیرنده‌های تلویزیونی یا دیجیتال با قابلیت HEVC دسترسی دارند و این کار عملاً آنها را از تماشای شبکه‌های اچ‌دی محروم می‌کند. ▫️از طرفی با توجه به شرایط سخت اقتصادیِ اکثر خانواده‌ها و گرانی وسایل الکترونیکی، امکان تهیه گیرنده جدید برای بسیاری از مردم فراهم نیست. ▫️اما دست‌اندرکاران فنی صداوسیما اعلام می‌کنند با انتخاب فرمت فشرده‌سازی HEVC تعداد بیشتری از شبکه‌ها را می‌توانند به صورت اچ‌دی پخش کنند، آن هم تنها از طریق دو فرستنده دیجیتال که نصب آن برای حدود ۶۷ درصد جمعیتی کشور انجام شده است. ▫️ایرادی که مخالفان مطرح می‌کنند کاملاً بجا و منطقی است، اما مزایایی که باعث اتخاذ این تصمیم شده نیز کم نبوده و به‌یکباره ۹ شبکه اچ‌دی به جمع شبکه‌ها اضافه می‌شود و دوازده شبکه اچ‌دی از طریق تنها دو فرستنده دیجیتال پخش می‌شود؛ کاری که در صورت انتخاب فرمت H264 امکان‌پذیر نبود. ▫️حذف نسخه اس‌دی و جایگزینی آن با نسخه اچ‌دی هم راه‌حلی منطقی نیست، چرا که در این صورت تعداد زیادی از مردم که گیرنده آنها تنها امکان پخش شبکه‌های اس‌دی را دارد، از تماشای شبکه‌های اصلی تلویزیون محروم می‌شدند. ▫️به این ترتیب به نظر می‌رسد تصمیمی که گرفته شده، با وجود تمام معایبش، یک تصمیم بهینه بوده و کارشناسان فنی صداوسیما جوانب مختلف قضیه را بررسی کرده‌اند. ▫️اما شاید با یک تغییر و بازنگری جزئی، که به نظر می‌رسد از نظر فنی قابل اجرا می‌باشد، می‌توان تا مقدار زیادی مشکلات و تبعات حاصل از این روش را کاهش داد و امکان استفاده از شبکه‌های باکیفیت را برای تعداد بیشتری از مخاطبان تلویزیونی فراهم کرد. 🌍 پیشنهاد «استانیها»: ♨️ با یک تغییر کوچک در همین روش فعلی، می‌توان در بسته سوم به جای هشت شبکه اچ‌دی با فرمت H265، چهار (یا در صورت امکان پنج) شبکه اچ‌دی اصلی شامل شبکه‌های «یک، مستند، سه و ورزش» با فرمت H264 را جانمایی کرد و بقیه شبکه‌های اچ‌دی

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۱:۵۵

سلام روی تلوزیون من بالا نمی یار

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۵:۰۵

س چراشبکه هااچ دی نشدن که هیچ خیلی ازکانال هاهم حذف شدن ودیگه بالانمیان

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۷:۴۸

سلام تلویزیون من کانالهای سه و مستند و نمایش dtv با HD نشون میده شبکه های hd دیگه فقط صدا دارن همشون

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۲۱:۱۴

منم فقط صدا دارد

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۱۱ ۰۷:۳۶

سلام بجای کیفیت تصویر کیفیت محتوا را بالا ببرید

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۳:۱۱

من چندتا كانال اچ دي قبل اين داستان داشتم حالا كه مجدد كانال يابي كردم اوناهم حذف شده همه كانالام معمولي شدن ؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۹-۱۴ ۱۵:۲۴

سلام کنالهای ۲ونسیم اچ دی نیست