• شنبه / ۲۴ آبان ۱۳۹۹ / ۲۰:۵۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99082416458
  • خبرنگار : 50040

با محوریت زنده یاد «بیژن نجدی»؛

نشست جمع خوانی «یوزپلنگانی که با من دویده اند» برگزار شد

نشست جمع خوانی «یوزپلنگانی که با من دویده اند» برگزار شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان و با همکاری اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان، نشست جمع خوانی کتاب «یوزپلنگانی که با من دویده اند» برگزار شد.

به مناسبت همزمانی روز کتاب و کتابخوانی و زادروز زنده یاد بیژن نجدی، شاعر و داستان نویس برجسته گیلانی، برنامه جمع خوانی کتاب «یوزپلنگانی که با من دویده اند» از این نویسنده بنام، به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان و با همکاری اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان در کتابخانه عمومی شهید باهنر شهرستان لاهیجان برگزار شد.

در این برنامه تعدادی از اعضای سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گیلان جمع خوانی وصیت نامه و داستان «گیاهی در قرنطینه» از مجموعه داستان های کتاب «یوزپلنگانی که با من دویده اند» را انجام دادند.

زهرا بدن آرا، معاون امور کتابخانه ها و همکاری های اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان در این نشست، ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی به اهالی کتاب و کتابخوانان و کتابداران، اظهار کرد: با همکاری و همراهی ادارات کتابخانه های عمومی شهرستان ها تلاش کردیم علیرغم شیوع بیماری کرونا، فرهنگ کتاب و مطالعه را ترویج دهیم و استفاده از ابزارهای نوین و تکنولوژی های روز را در حوزه کتابخوانی در دستور کار قرار دادیم.

وی با بیان اینکه روزهای کرونایی فرصت بهتری را برای ایجاد انس و الفت افراد با کتاب و کتابخوانی فراهم کرده است، گفت: خواندن کتاب به تنهایی کفایت نمی کند و باید اندیشیدن را در پیش بگیریم.

معاون اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان، ضمن قدردانی از دستگاه های فرهنگی جهت مشارکت در ترویج فرهنگ کتابخوانی، یادآور شد: ترویج کتاب به تنهایی از عهده یک نهاد یا دستگاه فرهنگی برنمی آید و همه سازمان ها و دستگاه های فرهنگی و حتی اقتصادی و سمن ها و خیرین و دوستداران کتاب باید پای کار نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه باشند.

بدن آرا، با اشاره به نقش ویژه خانواده و نظام آموزش و پرورش در کتابخوان کردن نسل کودک و نوجوان، خاطرنشان کرد: امروز نسل جدید ما باید مفاخر ادبی و نویسندگان بومی خود را بشناسند و درباره آنان بدانند و بخوانند تا شاید مسیری را پیش روی آنان باز کنیم که به سمت کتابخوانی و نویسندگی و شعر و شاعری کشیده شوند.

وی نخستین گام در علاقمند کردن افراد به کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه را فعالیت های فرهنگی دانست و متذکر شد: گفت وگو کردن درباره کتاب را باید یاد بگیریم.

پیام یوسفی، کارشناس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان نیز در ادامه، «بیژن نجدی» را از مفاخر شهرستان لاهیجان و استان گیلان دانست و اظهار کرد: بیژن نجدی شاخصه فرهنگی لاهیجان محسوب می شود.

وی با اشاره به ویژگی منحصر به فرد آثار بیژن نجدی، افزود: نجدی هم شاعر بود، هم داستان نویس و علاوه بر اینکه در شعر به موفقیت رسیده بود، در داستان نویسی نیز تبحر داشت.

مسئول کتابخانه عمومی رودبنه، ویکتور هوگو را از جمله شاعران موفقی دانست که داستان نویس خوبی هم بود و اضافه کرد: بیژن نجدی در این سبک نمونه است و مشابه داخلی ندارد. در واقع بسیاری از داستان نویسان برجسته ایرانی در ابتدا با شعر آفرینش های ادبی خودشان را شروع کردند و سپس داستان را ادامه دادند و خیلی به شعر نپرداختند.

یوسفی، با بیان اینکه داستان ها و رمان های شاعران معاصر ما نیز هنوز جایگاه خودش را پیدا نکرده  است، گفت: بیژن نجدی در بین مخاطبان ادبیات بیشتر داستان نویس شناخته می شود تا شاعر، اما به تعبیر همسرش، بیژن ماهیتا شاعر بود.

این ناشر و نویسنده گیلانی، زندگینامه بیژن نجدی را شاعرانه دانست و تصریح کرد: جهان زندگی بیژن همانند جهان شعرهاش بود و شاعرانه زندگی می کرد.

وی درآمیختن شعر و داستان را دومین ویژگی آثار بیژن نجدی دانست و ادامه داد: نجدی داستانش را با جهش بلند به شعر نزدیک می کرد و در شعرهایش عنصر داستان و روایتگری به چشم می خورد. در واقع کاربرد شعر در داستان سبک خاصی به آثار بیژن نجدی بخشیده که ابداع خودش است.

کارشناس اداره کتابخانه های عمومی لاهیجان، با بیان اینکه نجدی از عناصر شاعرانه در داستان هایش استفاده می کرد، گفت: می توان آثار نجدی را داستان های شاعرانه با داستان – شعر نامید. تلاش هایی که در گذشته توسط شاعران و داستان نویسان برای آمیختن شعر و داستان صورت گرفته موفق آمیز نبوده، اما استفاده نجدی از عناصر شعر در داستان کاملا سنجیده صورت گرفته و توازن شعر و داستان را حفظ کرده است.

وی اعتبار بیژن نجدی را در داستان – شعرهایش دانست و یادآور شد: نجدی یک شاعر قوی بود و با یک نگاه نو از عناصر شعر در داستان هایش استفاده می کرد و این عناصر شاعرانه را در جای جای داستان به کار می گرفت.

یوسفی، عاطفه، تخیل، ساختار زبانی و موسیقی را چهار ویژگی شعر دانست و اضافه کرد: نجدی از موسیقی واج آرایی و توازن آوایی در داستان هایش استفاده کرده؛ همچنین صنایع ادبی مختلف از جمله پارادوکس، حس آمیزی، ایهام و... در آثارش داستانی نجدی به کار رفته است.

مسئول کتابخانه عمومی رودبنه، با بیان اینکه عواطف انگیخته در نویسنده موجب پیدایش شعر و داستان می شود، اظهار کرد: نویسنده گاهی به دنبال برانگیختن عواطف در مخاطب است و لذا از تخیل و قدرت آفرینندگی استفاده می کند، اما در آثار ادبی بیژن نجدی شاهد صور خیال هستیم و کنایه ها، تشبیهات و استعاره ها فراوان به چشم می خورد.

به گزارش ایسنا، علاقمندان به بهره برداری از این نشست فرهنگی و ادبی می توانند به صفحه رویدادهای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی به آدرس «roytab.ir/najdi» و یا یه صفحه رسمی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان لاهیجان در اینستاگران به آدرس «lahijanpl» مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha