ندا هوشیار در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از ابتدای قرنطینه تا الان شیوع افسردگی، اضطراب و نگرانی، تعارضات خانوادگی، ناامیدی، وسواس فکری، انزوا و تنهایی افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: مشکلات اضطرابی و وسواس شایعترین اختلالات روحی مرتبط با ویروس کرونا هستند که این روزها بسیار به چشم میخورند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: از سویی دیگر مسائل فرهنگی مرتبط با دریافت خدمات مشاوره و روانشناختی، همچنان مانع بزرگی برای مراجعه افراد به روانشناس و گذراندن دورههای درمانی است.
هوشیار اضافه کرد: ترس از برچسب خوردن، قضاوت دیگران و ترس از ضعیف یا بیمار جلوه کردن از مراجعه مردم به روانشناسان جلوگیری میکند.
وی بیان کرد: مسئله بعدی عدم شناخت و آموزش مردم نسبت به تعاریف و موضوعات مرتبط با علم روانشناسی است.
این روانشناس بالینی ادامه داد: اکثر افراد فکر میکنند همینکه شغل دارند، با افرادی در ارتباط هستند و از پس فعالیتهای روزمره خود برمیآیند به معنای داشتن سلامتی روان است.
هوشیار عنوان کرد: در صورتیکه سلامت روح و روان چیزی فراتر از اینها است.
وی بیان کرد: در کنار این مسائل افراد سالم از نظر روانی، باید احساس شادی، آرامش و امنیت خاطر داشته باشند و قادر باشند بهترین عملکرد خود را ارائه بدهند و از درون احساس شایستگی بکنند.
این روانشناس اظهار کرد: ارتباطات فردی خود را مدیریت کرده و در امر پرورش استعدادها و تواناییها به خودشکوفایی و پیشرفت برسند.
هوشیار تصریح کرد: نکته مهم دیگری که کار درمان اختلالات روانی را با مشکل مواجه میکند این مسئله است که در کشور ما، بهدلیل عدم فرهنگ سازی و همینطور مشکلات اقتصادی، مردم مراجعه به روانشناس را تا مراحل نهایی پیشرفت یک اختلال به تعویق میاندازند.
وی خاطرنشان کرد: این کار نه تنها باعث افزایش درد و رنج خود بیمار و اطرافیان میشود بلکه درمان آن اختلال را نیز با مشکل و محدودیت مواجه میکند.
انتهای پیام
نظرات