الهه عسکری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: روغن خام (تصفیه نشده) معمولاً حاوی ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد مغذی بیشتری بوده که در طی فرآیند تصفیه از بین میروند. طعم و عطر روغن خام غنیتر و طبیعیتر است.
وی خاطرنشان کرد: روغن خام به دلیل وجود ناخالصیها و مواد طبیعی، ممکن است زودتر فاسد شود و نیاز به نگهداری در شرایط خاص دارد. معمولاً نقطه دود روغن خام پایینتر است، بنابراین برای سرخ کردن در دماهای بالا مناسب نیست.
متخصص بهداشت موادغذایی اضافه کرد: روغن تصفیه شده دارای عمر مفید بیشتری است و به راحتی فاسد نمیشود. این روغنها برای سرخ کردن و پخت و پز در دماهای بالا مناسبتر و روغنهای تصفیه شده شفافتر و بدون ناخالصی هستند.
عسکری بیان کرد: روغنهای تصفیه شده معمولاً حاوی فلزات سنگین و سموم کشاورزی کمتری نسبت به روغنهای خام هستند.
وی ادامه داد: روغنهای خام ممکن است حاوی ناخالصیهایی باشند که فرآیند تصفیه این ناخالصیها را کاهش میدهد. در تولید روغنهای تصفیه شده، معمولاً کنترل کیفیت دقیقتری انجام میشود که میتواند به کاهش سطح آلایندهها کمک کند. همچنین در طی فرآیند تصفیه آنتی اکسیدانها به روغن اضافه میشوند.
متخصص بهداشت موادغذایی تصریح کرد: در روغنهای خام احتمال انجام تقلبات و مخلوط کردن سایر روغنهای ارزان قیمت با روغنهایی مثل زیتون و کنجد وجود دارد.
عسکری یادآور شد: انتخاب بین روغن خام و روغن تصفیه شده به نیازها و اولویتهای شما بستگی دارد. در هر صورت تهیه روغن از برندها و فروشگاههای معتبر باید در اولویت باشد.
انتهای پیام
نظرات