به گزارش ایسنا، صبح امروز در جلسه علنی شورای شهر بررسی یک فوریت لایحه شهرداری تهران در مورد تاسیس سازمان مدیریت آبهای سطحی شهر تهران روی میز بررسی شورا قرار گرفت و صفا صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در دفاع از یک فوریت این لایحه گفت: در دهه ۷۰ شهرداری تهران قصد داشت که ۲۵۰ میلیون دلار از بانک جهانی وام بگیرید و به همین دلیل شرکت خاکریز آب را تاسیس کرد. اما این شرکت در طول زمان گسترده شد و وظایف زیادی از سوی شهرداری برعهده آن گذاشته شد و با این که فعایت تجاری ندارد اما از آن جایی که یک شرکت است ما گرفتار کارهای مالیاتی شدیم. در حالی که هیچ سودی از این شرکت نبردیم.
وی با بیان این که ۵۳۰ کیلومتر شبکه اصلی آبهای زیرسطحی داریم که ساخت ۱۷۰ کیلومتر آن باقی مانده و ۷ رودخانه نیز باید به صورت مداوم لایروبی شود تا از خطر سیل در امان بمانیم گفت: این وظایف یک شرکت نیست، بلکه باید یک سازمان در این زمینه تشکیل شود که پیشنهاد آن را امروز ارائه کردیم.
صبوری با تاکید بر این که میتوان با تاسیس این سازمان تمامی اقدامات موازی را حذف کرد که باعث کوچک شدن و منظم شدن ساختار شهرداری میشود گفت: طراحی و ساخت سازه و توجه به مسائل زیست محیطی و نگهداری کانالها از جمله وظایفی است که این سازمان میتواند انجام دهد. چرا که برخی از کانالها که برای دوره پهلوی اول است مستهلک شده و نیاز به بازسازی دارد و از توان یک شرکت خارج است.
وی با بیان این که خوشبختانه در دو سال اخیر عملکرد به گونهای بوده که خطر سیل از تهران رفع شده گفت: اما دقت داشته باشید که چون این مسئله متولی ندارد اگر اتفاقی بیفتد همه سازمانها فرافکنی کرده و باید به دنبال مقصر بگردیم.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای اسلامی شهر تهران به یک فوریت لایحه تاسیس سازمان مدیریت آبهای سطحی شهر تهران رای مثبت داده و لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیونهای تخصصی ارسال شد.
به گزارش ایسنا، سید حسن رسولی در جریان رسیدگی به یک فوریت لایحه تاسیس سازمان مدیریت آبهای سطحی در دویست و چهل و هفتم جلسه شورای شهر با تشکیل سازمان مخالفت کرد و گفت: متولی اصلی این مسئله در سطح ملی وزارت نیرو است.چطور مجموعهای که در سطح ملی به صورت شرکت است، به شهرداری توصیه میکند که سازمان ایجاد کند. مسئولیت شرکت و سازمان بر خلاف چیزی است که اعلام شد.
وی افزود: در شرایط فعلی که در تحریم هستیم، تنها شرکتها هستند که به دلیل ماهیت حقوقی میتوانند از کمکهای نهادهای بینالمللی استفاده کنند. مثل بانک توسعه اسلامی که برای همه پروژههای زیست محیطی وام بلاعوض میدهد یا بانک جهانی که برای شبکه جمعآوری آبهای سطحی تهران تسهیلات داده است. از مدیران شهرداری تعجب میکنم و احساس میکنم در ارتباط با مدیریت شهرداری کاملا دچار بلاتکلیفی هستند.
وی تاکید کرد: در مورد طراحی ساخت وسازه اگر امکانات نداریم، پس سازمان مهندسی و مشاوره یا معاونت عمرانی چه کار میکند. خواهش میکنم به توان کارشناسی شورا احترام بگذارید و از آوردن چنین لوایحی خودداری کنید.
انتهای پیام
نظرات