• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403112317454
  • خبرنگار : 71662

ایمنی ۷۸ میلیون راس دام سبک و دام سنگین علیه تب برفکی

ایمنی  ۷۸ میلیون راس دام سبک و دام سنگین علیه تب برفکی

معاون بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی ضمن بیان اینکه بیماری تب برفکی در میان دام‌ها در کشور کاملا تحت کنترل است اظهار کرد: بر اساس برنامه هدفمندی که داشتیم یک واکسیناسیون انبوه و فراگیر که از اول سال آغاز شده را ادامه دادیم و در حال حاضر بالغ بر ۷۸ میلیون راس دام سبک و دام سنگین ما بر علیه بیماری تب برفکی ایمن سازی شده‌اند.

به گزارش ایسنا، رضا اسدی- معاون بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی- در نشست خبری مدیران سازمان دامپزشکی روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه در این سازمان برگزار شد در خصوص برنامه‌های این سازمان برای مقابله با بیماری تب برفکی اظهار کرد: پیرو پایش انجام شده و فعال سازی سیستم هشدار اولیه، سیستم مراقبت فعال در سطح کشور اجرایی شد.

وی افزود: تغییر کوچکی در یکی از تایپ‌های ویروس تب‌برفکی در کشور شناسایی و ردیابی شد، که توسط مرکز ملی تشخیص و آزمایشگاه سازمان دامپزشکی کشور، بلافاصله به محض ردیابی و شناسایی سویه جدید از نمونه‌های ارسالی به آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی، اقدامات پیشگیرانه و کنترلی به شکل فوری انجام شد.

اسدی افزود: یکی از اقدامات سازمان، تست‌ میزان اثربخشی و پوشش واکسن‌های موجود در کشور علیه سویه جدید تب‌برفکی بوده که بر اساس نتایج آزمایشگاهی سازمان دامپزشکی کشور، واکسن‌های موجود در کشور توانایی لازم برای اثربخشی لازم را دارند. از این‌رو بر اساس برنامه هدفمندی که داشتیم یک واکسیناسیون انبوه و فراگیر که از اول سال آغاز شده را ادامه دادیم و در حال حاضر بالغ بر ۷۸ میلیون راس دام سبک و دام سنگین ما بر علیه بیماری تب برفکی ایمن سازی شده‌اند.

به گفته وی بعضی از دام‌های ما دُز یادآور هم دریافت کردند که این نشان از توانایی سازمان دامپزشکی در ایجاد سیستم ایمنی مناسب و مطلوب در کشور است که در نتیجه آن، در زمان شیوع بیماری تب برفکی در کشور همسایه، بر اساس آخرین آمار اخذ شده از سامانه GIS این سازمان، در فاصله زمانی یکم تا بیستم بهمن ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل علی رغم تمام عوامل مخاطره آمیز، شاهد کاهش ۴۶ درصدی کانون‌های بیماری تب برفکی هستیم.

معاون بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی در پایان تصریح کرد: ما در نوار مرزی کشور، در شرق، شمال، جنوب و غرب، سیستم مراقبت فعال ایجاد کرده و تمام موارد مشکوک در نوارهای مرزی کشور را نمونه برداری می‌کنیم. مرکز ملی تشخیص و معاونت تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی بسیار توانمند هستند و تا امروز هیچ نمونه نشان دهنده بروز بیماری اگزوتیک در کشور شناسایی و ردیابی نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha