به گزارش ایسنا، عملکرد داروهای کورتیکو استروئیدها از جمله دگزامتازون، پردنیزولون، بتامتازون و مشابه هورمون های ترشح شده از قشر فوق کلیوی انسان است و اغلب در مواردی استفاده می شود که بدن انسان قادر به ساخت کافی این هورمون ها نباشد.
این داروها در موارد التهاب (تورم، قرمزی، درد) درمان فرم های خاص آرتزیتیس (بیماری التهابی مفاصل) بیماری های پوستی، خونی، کلیوی، چشم، تیروئید، روده ای، آلرژی (حساسیت) شدید و آسم استفاده می شود، ضمن اینکه در درمان انواع ویژه سرطان ها نیز کاربرد دارد.
این دسته دارویی همچنین یکی از انواع داروهای دوپینگ رایج در میان ورزشکاران دوپینگی است که متاسفانه در برخی باشگاه های بدنسازی به همراه دیگر استروییدهای آنابولیک (هورمون های مردانه) با وعده های دروغین و با قیمت های گزاف به افراد تزریق می شود و زمان دفع این دارو از بدن در افراد گوناگون متفاوت است.
در این مطلب که از سوی احمد باقری مقدم، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته؛ آمده است: باید عنوان کرد که دگزامتازون دوپینگ به شمار می آید و عوارض جانبی آن شامل تحریک پذیری و ناراحتی معده، استفراغ، سردرد، گیجی، بی خوابی، بی قراری، افسردگی، اضطراب، آکنه و جوش، افزایش رشد مو است و علاوه بر این بدن به آسانی کبود و کوفته می شود.
دیگر عوارض کورتیکو استروییدها نیز پوکی استخوان، چاقی، اختلال حافظه، قرمزی پوست، افزایش میزان چربی که باعث پف کردن فرد و علامتی به نام صورت ماه شکل (صورت گرد) و تنه بوفالو (تجمع چربی در نقاطی مانند سینه و پهلو)، افزایش تحلیل پروتئینی بافتی و اختلال ضربان قلب می شود.
انتهای پیام
نظرات