به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، سخنگوی وزارت خارجه چین به روزنامهنگاران گفت در حال عمل به منظور حفاظت از نفع ملی خود است، اما اشاره نکرد که نحوه این تحریمها چگونه خواهد بود.
پنتاگون هفته پیش اعلام کرد، وزارت خارجه آمریکا فروش بالقوه سه سیستم تسلیحاتی به تایوان، از جمله سنسورها، موشکها و توپخانهای که ارزش مجموع آنها میتواند ۱.۸ میلیارد دلار باشد را تأیید کرده است.
پکن تایوان را ناحیهای خودسر تلقی میکند که وعده داده در صورت لزوم با زور، تحت کنترل خود درآورد.
ژائو خاطرنشان کرد: چین تصمیم گرفت برای حفاظت از منافع ملی خود، اقدامات لازم برابر انجام دهد و برای شرکتهای آمریکایی نظیر لاکهید مارتین، دفاع بوئینگ، ریتون و افراد و شرکتهایی که در فرآیند فروش تسلیحات به شکل بدی رفتار کردند، تحریم وضع کند.
چین در گذشته هم تحریمهایی علیه لاکهید مارتین و دیگر شرکتهای آمریکایی به خاطر فروش تسلیحات به تایوان اعمال کرده، گر چه نامشخص است که این بار جرایم چه شکلی به خود گرفته است.
آمریکا مانند اکثر کشورها، روابط رسمی دیپلماتیک با تایوان ندارد، اما واشنگتن از لحاظ قانونی موظف است وسایلی برای دفاع این جزیره از خود فراهم کند.
سخنگوی بوئینگ طی یک بیانیه ایمیلی اعلام کرد که شراکت این شرکت با جامعه هوانوردی چین دارای مزایای بلندمدت بوده و بوئینگ به این مزایا متعهد مانده است.
لاکهید مارتین نیز در بیانیه ایمیلی اعلام کرد که تمام فروش نظامی بینالمللی این شرکت به شکل سختگیرانهای از سوی دولت آمریکا تنظیم میشود و حضورش در چین محدود است.
شرکت آمریکایی ریتون به درخواست برای اظهارنظر واکنش آنی نشان نداده است.
انتهای پیام
نظرات