به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، این امر چند روز پس از آن انجام میشود که وزارت خارجه فروش بالقوه سه سیستم تسلیحاتی دیگر به تایوان، از جمله سنسورها، موشکها و توپخانهای که ارزش آنها در مجموع میتواند به ۱.۸ میلیارد دلار برسد را تأیید کرده بود؛ اقدامی که موجب تهدید به تحریم، از سمت چین شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این باره اعلام کرد، چین تحریمهایی علیه شرکت لاکهید مارتین، دفاع بوئینگ، ریتون و دیگر شرکتهای آمریکایی که به گفته این کشور در فروش تسلیحات واشنگتن به تایوان درگیر هستند، وضع میکند.
"مورگان اورتاگوس"، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای گفت: ما برای تلاشهای تلافیجویانه پکن علیه آمریکا و شرکتهای خارجی به خاطر فروش آنها که از الزامات قانونی دفاع شخصی تایوان حمایت میکنند، ابراز تأسف میکنیم.
اطلاعیههای رسمی روز دوشنبه وزارت خارجه به کنگره، شامل فروش پیشنهادی ۱۰۰ سامانه دفاع ساحلی هارپون بود. این سامانه شامل موشکهای پرتاب شونده از سطح هارپون Block II ۴۰۰ RGM-۸۴L-۴ هستند که به عنوان موشکهای کروز دفاع ساحلی خدمت میکنند.
تایوان گفت فروش سلاح، نشاندهنده این بوده که قدرت دفاعی این جزیره برای دولت آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
این دولتشهر در بیانیهای اعلام کرد: تایوان در مواجهه با گسترش نظامی و تحریکات چین، به افزایش مدرنسازی ظرفیت دفاعی و تسریع در تواناییهای جنگ نامتقارن، ادامه خواهد داد.
وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته اطلاعیههایی به کنگره، در مورد اولین بخش فروش تسلیحات به تایوان شامل پرتابکنندههای موشک کامیون محور ساخت لاکهید، موشکهای اسلمر و تجهیزات مرتبط ساخت بوئینگ و نیز غلافهای حسگر خارجی برای جتهای F-۱۶ ارسال کرد.
رویترز نخستین رسانهای بود که در ماه سپتامبر گزارش داد، فروش سامانههای تسلیحاتی مهم به تایوان، راه خود را از طریق فرآیند صادراتی ایالات متحده پیدا کرده است.
اطلاعیه رسمی به کنگره ۳۰ روز مهلت برای مخالفت با هرگونه فروشی میدهد، اما این امر با توجه به حمایت گسترده هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه از دفاع تایوان، نامحتمل است.
انتهای پیام
نظرات