به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «بیزنس اینسایدر» از هزینه گزاف حدود ۲ میلیارد دلاری ناشی از حملات مداخلهجویانه نیروی دریایی آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی در غرب آسیا در طی یک سال گذشته خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، یک سخنگوی نیروی دریایی ارتش آمریکا گفت ناوهای جنگی و هواپیماهای نیروی دریایی آمریکایی که در طی یک سال گذشته در غرب آسیا و پیرامون آن مستقر شدند به اندازه ۱.۸۵ میلیارد دلار مهمات را در طی حملاتی که علیه محور مقاومت در این منطقه به اجرا گذاشتند، صرف کردهاند.
طبق این گزارش، مقام مذکور گفت این هزینه گزاف ناشی از حملاتی است که نیروی دریایی ارتش آمریکا در این مدت علیه اهداف متعلق به انصارالله یمن در حوزه دریای سرخ و همچنین آنچه این نشریه دفاع از رژیم صهیونیستی در برابر حملات ایران و نیروهای مقاومت خوانده، به اجرا گذاشته است.
بیزنس اینسایدر نوشت که این مداخلات پرهزینه نیروی دریایی آمریکا در حمایت از متحد صهیونیست خود در حوزه غرب آسیا در یک سال گذشته شامل اقدام ناوهای جنگی ایالات متحده برای سرنگون کردن چند موشک شلیک شده از سوی ایران علیه اراضی اشغالی در زمان عملیاتهای وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ در شرق دریای مدیترانه میشود.
یمن هم در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ و انجام دهها عملیات پس از آن، تلاشهای آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشته و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاشها فراتر رفته و صنعا در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملات به مناطق مختلف یمن، اهداف خود را گسترش داده و حالا کشتیهای آمریکایی و انگلیسی را نیز شامل شود.
کارشناسان در این باره معتقدند که عملیات بیسابقه ارتش یمن علاوه بر اینکه مانع از تلاشهای آمریکا و انگلیس برای شکستن محاصره دریایی رژیم صهیونیستی شد، توان نظامی را نشان داد که واشنگتن از آن بیاطلاع بود و در واقع معادلات آن را به هم ریخت.
بهرغم اصرار صنعا برای تحمیل محاصره دریایی بر رژیم صهیونیستی تا پایان محاصره و تجاوزات آن علیه غزه و هدف قرار دادن کشتیهای این رژیم و کشتیهای آمریکا و انگلیس در نتیجه حماقت آنها با حمله به یمن، اما بر حفظ امنیت ناوبری دریایی برای دیگر کشتیها تاکید دارد و اظهارات مقامات آن گواه این نیت است.
طی ۲ عملیات موفق «وعده صادق ۱» و «وعده صادق ۲» ایران علیه رژیم صهیونیستی از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون که به وارد آمدن خسارات و شکستهای چشمگیر به این رژیم منجر شد، ایالات متحده تلاشهایی برای دفاع از متحد خود داشت. بیزنس اینسایدر نوشت که ناوهای جنگی نیروی دریایی آمریکا که در شرق دریای مدیترانه مستقر هستند هم در زمان عملیات وعده صادق ۱ در ۱۳ آوریل و هم در زمان وعده صادق ۲، شش ماه بعد از آن در اول اکتبر، موشکهای رهگیر علیه موشکهای بالستیک شلیک شده از سوی ایران پرتاب کردهاند.
این در حالی است که آمریکا اخیرا در راستای تشدید حمایتهاش از صهیونیستها با مشاهده تغییرات در تاکتیک نبرد و شکستهای پی در پی سامانه گنبد آهنین در مقابله با حملات موشکی از لبنان، غزه و از همه مهمتر از سوی ایران، دست به استقرار سامانه پدافندی پیشرفته تاد در سرزمینهای اشغالی با هدف تقویت پدافند هوایی رژیم صهیونیستی زد.
روزنامه بیزنس اینسایدر تصریح داشت، ۱.۸۵ میلیارد دلار هزینه برآورد شده مربوط به صدها مهماتی است که ناوهای جنگی ایالات متحده و هواپیماهای مرتبط با این ناوها در حمایت از رژیم صهیونیستی در غرب آسیا در یک سال گذشته شلیک کردهاند که شامل موشکهای رهگیر سطح به هوا، موشکهای مخصوص حملات زمینی، موشکهای هوا به هوا و بمبهای هوا به سطح میشوند و برخی از این مهمات حتی یک عددشان چند میلیون دلار قیمت دارد.
طبق این گزارش، این رقم ۱.۸۵ میلیارد دلار، هزینههای اقدامات مداخلهجویانه و تجاوزکارانه نیروی دریایی آمریکا در غرب آسیا از بعد از اول اکتبر را در نظر نگرفته است، در حالی که این نیروها از آن زمان به بعد نیز چند حمله دیگر را علیه نیروهای مسلح یمن به اجرا گذاشتهاند که میتواند این هزینه را تاکنون به بیش از ۲ میلیارد دلار برساند.
روزنامه آمریکایی اذعان داشته که یمنیها توانستهاند در حملات خود علاوه بر خسارات فیزیکی، هزینه و خسارات مالی چشمگیری را نیز به آمریکاییها و متحدانشان وارد کنند، در حالی که همچنان نشانی از پایان مقاومت موثر یمنیها علیه صهیونیستها و متحدانشان وجود ندارد. بیزنس اینسایدر تصریح کرد که در مواجهه با مقاومت یمنیها، عملیاتهای تجاوزکارانه ایالات متحده در غرب آسیا به لحاظ تاثیر و هزینه شکست خورده و زیر سوال رفته است، در عین اینکه ارتش آمریکا را دچار نگرانی از بابت ته کشیدن برخی تسلیحات پرهزینه خود نظیر موشکهای رهگیر اسام-۳ کرده است.
انتهای پیام
نظرات