• یکشنبه / ۴ آبان ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99080401621
  • خبرنگار : 71263

عاملان گرانی طلا در سال آینده

عاملان گرانی طلا در سال آینده

رفینیتیو متالز ریسرچ پیش بینی کرد در سال میلادی آینده تقاضا برای طلا از سوی صنعت جواهرات و بانکهای مرکزی به میزان چشمگیری کمتر خواهد بود اما سرمایه گذاران با خرید و نگهداری مقادیر زیادی طلا، باعث می شوند قیمتها بالا بمانند.

به گزارش ایسنا، قیمت اونس طلا در ماه اوت که سرمایه گذاران در اروپا و آمریکای شمالی برای حفظ سرمایه در بحبوحه بحران پاندمی ویروس کرونا به احتکار طلا پرداختند، به ۲۰۷۲ دلار و ۵۰ سنت صعود کرد. این قیمتهای بالا باعث سقوط فروش جواهرات در آسیا شد که پیش از این بزرگترین موتور رشد بازار طلا بود.

کامرون الکساندر، مدیر رفینیتیو متالز ریسرچ همزمان با انتشار جدیدترین گزارش سه ماهه این موسسه درباره عرضه و تقاضای طلا، اظهار کرد: تقاضا برای جواهرات امسال ۳۱ درصد افت کرده و به ۱۳۲۷ تن می رسد اما در سال ۲۰۲۱ به میزان ۹ درصد رشد کرده و به ۱۴۴۷ تن خواهد رسید. خرید بانکهای مرکزی امسال نیمی کاهش یافته و به ۳۱۲ تن می رسد و در سال آینده اندکی بهبود خواهد یافت و به ۳۸۵ تن بالغ می شود.

سرمایه گذاران همچنان شکاف تقاضا برای طلا را پر خواهند کرد. صندوقهای ETF طلا امسال ۱۲۰۵ تن طلا خریده اند که سه برابر میزان سال ۲۰۱۹ است و انتظار می رود ۱۳۶۲ تن دیگر در سال ۲۰۲۱ خریداری کنند که بیشترین میزان خرید تاکنون خواهد بود.

خرید شمش و سکه طلا توسط خریداران خرده پا امسال شش درصد کاهش یافته و به ۹۱۷ تن می رسد اما سال آینده ۱۳ درصد رشد کرده و به ۱۰۳۹ تن افزایش پیدا کند.

الکساندر گفت: میانگین قیمت هر اونس طلا در سال میلادی آینده ۱۸۹۰ دلار خواهد بود که پایین ۱۹۶۵ دلار پیش بینی قیمت در جدیدترین نظرسنجی رویترز است اما وی خاطرنشان کرد که قیمتها ممکن است نوسانی باشند.

طبق گزارش رفینیتیو، در سه ماهه سوم امسال با وجود بهبود ساخت جواهرات، تقاضا به ضعیفترین حد خود در سال جاری رسید.

بر اساس گزارش رویترز، مالکان شمش طلا در آسیا به فروش طلا اقدام کرده و تقاضا برای شمشهای طلا به پایینترین حد در بیش از یک دهه اخیر نزول کرد. بانکهای مرکزی هم در مقایسه با مقداری طلایی که از سال ۲۰۱۰ خریداری کرده بودند، طلای بیشتری فروختند و روند ورود سرمایه به صندوقهای ETF ضعیف شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha