خسرو امیدوار در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اولویتبندی برای واگذاری کودک به خانوادهها به ترتیب با زن و شوهر بدون فرزند، سپس دختران مجرد بالای ۳۰ و زنان بدون شوهر فاقد فرزند و در نهایت با زن و شوهر فرزنددار است.
وی درخصوص شرایط واگذاری کودک به متقاضیان فرزند خواندگی گفت: اول اینکه باید ۱۰ سال از ازدواج متقاضیانی که فرزند ندارند گذشته باشد و مدارکی مبنی بر بچهدار نشدنشان از سوی پزشک قانونی به سازمان بهزیستی ارائه کنند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل ادامه داد: سرپرستی متقاضیان پذیرفتن فرزند، مراحل دیگری هم دارد که از جمله آنها معرفی متقاضیان به دادگاه و صدور رأی سرپرستی (دوره شش ماهه آزمایشی) است، دادگاه در این جلسه حکم سرپرستی موقت برای شش ماه را برای زوجین صادر میکند و با ارایه این حکم به مرکز بهزیستی آنها میتوانند کودک را تحویل بگیرند.
امیدوار ادامه داد: طبق بررسیهای انجام شده از سال ۷۴ تاکنون از زمانی که شرایط و تحویل کودکان به خانوادهها نظاممند و بر اساس قانون مصوب انجام شده و تربیت و پرورش کودکان به مراتب مطلوب تر شده است .
وی اضافه کرد: همچنین برای جلوگیری از مشکلات آتی فرزندخواندگان و اینکه در آینده به لحاظ شرعی مشکل ازدواج با محارم پیش نیاید، بحث محرمیت توسط کارشناسان مذهبی انجام میگیرد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان اردبیل با تاکید براین که راه اندازی سامانه باعث آگاهی بیشتر متقاضیان شده است، خاطرنشان کرد: ضروری است خانوادهها از نظر آگاهی و تحصیلی در حدی باشند که بتوانند شرایط مناسبتری از نظر تربیتی و آموزشی برای فرزندان ایجاد کنند، خصوصاً که با توجه به تعداد بسیار بالای متقاضیان فرزندپذیری در استان اردبیل، حق انتخاب برای سازمان محفوظ بوده و میتوان با هدف تأمین مصالح عالیه کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، بهترین و مطلوبترین خانواده را برای فرزندان انتخاب کنیم.
وی همچنین از عدم استقبال خانوادههای اردبیلی از مراقبت مشارکتی از کودکان بد سرپرست و کودکان معلول خبر داد و افزود از کودکانی که اولیا آنها در زندان یا به هر دلیلی موقتا توان نگهداری ندارند استقبال چندانی صورت نمیگیرد .
انتهای پیام
نظرات