رضا اسماعیلزاده کناری در گفتوگو با ایسنا درخصوص سلامت مواد غذایی موجود در بازار، اظهار کرد: سلامت مواد غذایی به معنای داشتن ظاهری مطلوب و عاری از میکروب، کپک و مخمر نیست، سلامت محصولات باید پس از بررسی در مورد میزان ناخالصی، مقدار سموم مصرف شده در مراحل مختلف کشت و عاری بودن محصول از فلزات سنگین مشخص شود که متأسفانه امکان دانستن آن وجود ندارد و استانداردهای لازم در آن رعایت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه غذا و موادغذایی به دو بخش خام و فرآوری شده دستهبندی میشود، خاطرنشان کرد: هیچگونه نظارتی بر روی محصولات از بابت صحت و سلامت مواد غذایی خام وجود نداشته و این موضوع در رابطه با تولیدکنندگان عمده و انبوه نیز صادق است.
رئیس پژوهشکده صنایع غذایی مازندران با اشاره به اینکه در زمینه عرضه مواد خام کنترل سلامت وجود ندارد، تصریح کرد: این گفته میشود که محصولاتی نظیر صیفیجات، سبزیجات و میوههای عرضه شده در بازار به لحاظ سلامت، تحت نظارت قرار گرفتهاند سخنی نادرست است.
اسماعیلزاده با بیان اینکه اداره نظارت بر مواد غذایی تنها وظیفه کنترل و بررسی محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده را داشته و نظارت کیفی مواد غذایی در حیطه کاری این ارگان نیست، گفت: متولی عرضه و تولید محصولات خام در کشور را وزارت جهاد کشاورزی است، البته امکاناتی که این ارگان در رابطه با سنجش موادغذایی در اختیار دارد در سطح پایینی است.
وی با بیان اینکه به دلیل کمبود امکانات جهاد کشاورزی امکان پایش محصولاتی مانند برنج که مورد استفاده زیاد در بین اهالی مازندران است توسط استاندارد وجود ندارد، گفت: این امر موجب شده تا این نهاد نتواند محصولات را تحت کنترل، نظارت و مراقبت خود گرفته و با نمونهبرداری، صحت عرضه محصولات را مورد پایش قرار دهد.
اسماعیلزاده افزود: موضوع نظارت تنها در مورد محصولات صنعتی و فرآوری به خوبی انجام میشود که دلیل آن نیز این است که ادارههای نظارت بر مواد غذایی و استاندارد با معین کردن حدود مجاز و محدودههای مشخص، فعالیت صنایع را تحت بازرسی و کنترل قرار دادهاند.
انتهای پیام
نظرات