• شنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99072618965
  • خبرنگار : 71282

در گفت وگو با ایسنا تاکید شد

به جای مرغ و تخم مرغ به شغل پایدار فکر کنیم

به جای مرغ و تخم مرغ به شغل پایدار فکر کنیم

یک کارشناس حوزه کار معتقد است با توجه به شرایط اقتصادی حاضر به جای پرداختن به مقوله مرغ و تخم مرغ و تزریق یارانه هایی که سودی در بازار کار و تولید ندارد، باید به سمت تامین کالاهای اساسی سبد خانواده ها به شکل غیرنقدی برویم و یارانه ها را در مسیر ایجاد اشتغال پایدار هزینه کنیم.

علی اکبر لبافی در گفت وگو با ایسنا، در خصوص تقویت بازار کار و کاهش هزینه ها در شرایط اقتصادی حاضر اظهار کرد: معتقدم در این شرایط که رکود بر بازار حاکم است و فروشگاهها و کسب و کارها عمدتا بی رونق هستند به تامین سبد خانواده ها در قالب کالاهای اساسی غیر نقدی ورود کنیم، بهتر است.

وی ادامه داد: اگر این کار صورت گیرد هم انتظار تورمی جامعه منتفی می شود و هم کسب و کارها و واحدهای تولیدی راکد می توانند به رونق جدید دست پیدا کنند ولی تا زمانی که با تزریق پول انتظار در جامعه ایجاد کنیم مثل انتظاری که در جامعه بازنشستگان ایجاد شده و همسان سازی مرتبا پیگیری می شود،  کمکی به رونق و تقویت بازار کار نخواهد کرد.

تامین کالاهای اساسی به جای تزریق نقدینگی جدید 

این کارشناس حوزه کار خاطرنشان کرد: اگر نقدینگی جدیدی به جامعه تزریق می شود از آن طرف تورم آن را نابود می کند و بازار به محض اعلام چنین افزایشهایی واکنش نشان می دهد و روز بعد آثار این انتظار در قالب بالا رفتن قیمت اجناس دیده می شود بنابر این بهتر است به جای اختصاص چنین اعداد و ارقامی به سمت تامین بازار کالاهای اساسی، تامین مسکن و بهبود کسب و کارهایی برویم که از رونق افتاده اند.

یارانه ها در مسیر ایجاد اشتغال پایدار هزینه شود

لبافی با اشاره به پرداخت یارانه ها گفت: اگر ۳۲ هزار میلیارد تومانی که تحت عنوان یارانه می پردازیم تبدیل کنیم به ۳۲ هزار بنگاه اقتصادی یک میلیارد تومانی که هر کدام با سرانه ۲۰۰ میلیون تومان  چند نفر را در مناطق شهری و ورستایی شاغل کنند به مراتب بهتر و اثرگذارتر است. در حال حاضر ۴۵ هزار تومان یارانه قیمت یک بسته خرما است ولی اگر ۳۲ هزار میلیارد تومان را در مسیر خودش هزینه کنیم اشتغال پایدارتر و رونق بازار کار بیشتری خواهیم داشت.

به گفته این کارشناس حوزه کار، به جای پرداختن به مقوله مرغ و تخم مرغ باید به سراغ تامین بازار و کالاهای اساسی برویم و از تجربه اقتصادی ۱۶ کشور اطراف از جمله ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و هدفگذاری آنها در حوزه اقتصاد استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha