به گزارش ایسنا، بنیاد نوبل امروز (۱۷ مهرماه) «لوییز گلوک»، شاعر آمریکایی را به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۰ معرفی کرد. «گلوک» در سال ۱۹۴۳ در نیویورک متولد شد و در حال حاضر در «ماساچوست» ساکن است.
او در کنار فعالیت به عنوان شاعر، در دانشگاه «ییل» نیز به عنوان استاد ادبیات انگلیسی مشغول به کار است.
«گلوک» اولین اثر خود را با عنوان «ارشد» در سال ۱۹۶۸ منتشر کرد و مدت زیادی نگذشت که به یکی از مهمترین شاعران ادبیات معاصر آمریکا تبدیل شد.
«گلوک» تاکنون ۱۲ مجموعه شعر و تعدادی مقاله درباره شعر منتشر کرده است.
یکی از برجستهترین مجموعه شعرهای این شاعر «زنبق وحشی» است که در سال ۱۹۹۲ منتشر شد و «گلوک» در آن بازگشت شگفتآور زندگی بعد از زمستان را به زیبایی در شعر «دانههای برف» توصیف کرده است.
«آورنو» دیگر مجموعه شعر مهم «گلوک» که در سال ۲۰۰۶ به چاپ رسید نمایشی از داستان «پرسفونه» و «هادس» خدای مردگان و از اساطیر یونان باستان است.
از دیگر آثار قابلتوجه این شاعر به مجموعه سال ۲۰۱۴ او با عنوان «شب پاکدامن و وفادار» میتوان اشاره کرد.
بنیاد نوبل پس از معرفی «لوییز گلوک» به عنوان برنده امسال نوبل ادبیات در بیانیهای اعلام کرد: «آثار برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۰ ویژگی تقلا برای دستیابی به روشنی و شفافیت را دربرگرفتهاند. کودکی و زندگی خانوادگی، رابطه نزدیک با والدین و خواهران و برادران موضوع اصلی آثار او هستند.
او در آثارش به دنبال جهانشمولی است و از اینرو در اغلب آثارش از اساطیر یونانی و موضوعات کلاسیک الهام گرفته است.»
«گلوک» جایزههای متعددی را از جمله جایزه کتاب ملی آمریکا، جایزه انجمن منتقدان ادبی آمریکا و جایزه پولیتزر در کارنامه دارد. او همچنین ملکالشعرای آمریکا بوده است.
به این ترتیب «گلوک» به نخستین زن آمریکایی برنده نوبل ادبیات در ۲۷ سال گذشته تبدیل شد. «تونی موریسون» نخستین زن آمریکایی بود که در سال ۱۹۹۳ به عنوان برنده نوبل ادبیات معرفی شد.
همچنین پیشتر آخرین شاعر برنده نوبل ادبیات، «توماس ترانسترومر» شاعر سوئدی بود که در سال ۲۰۱۱ به عنوان برنده نوبل ادبیات انتخاب شد.
انتخاب «گلوک» به عنوان برنده نوبل ادبیات تغییری در زندگی شاعری ایجاد خواهد کرد که همواره از قرار گرفتن در کانون توجه دوری کرده است.
«آندرس اولسون»، رئیس کمیته نوبل اعلام کرد خبر برنده شدن «گلوک» را به اطلاعش رسانده و او از شنیدن این خبر غافلگیر و در عین حال خشنود شده است.
انتهای پیام
نظرات