• سه‌شنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99062518945
  • خبرنگار : 50046

جاروهایی که گرد و غبار بیکاری را در روستای"ملاحسن" می زدایند

جاروهایی که گرد و غبار بیکاری را در روستای"ملاحسن" می زدایند

ایسنا/خراسان شمالی "ملاحسن" در شهرستان مانه و سملقان یکی از روستاهایی است که در آن بیکاری معنا ندارد و حتی این روستا سبب ایجاد شغل در روستاهای اطراف شده است.

جاروبافی در این روستا از ابتدا از رونق خاصی برخوردار بوده بطوریکه این حرفه در اینجا آنقدر رونق دارد که هم کارگاه های جاروبافی ایجاد شده و هم کشاورزان برای کسب درآمد بیشتر زمین های کشاورزی اطراف را اجاره کرده تا بتوانند جاروهای بیشتری را کشت و حجم بیشتری از جاروها را ببافند.

اما در این میان این افراد با مشکلاتی هم برای توسعه کار خود مواجه هستند که یکی از آن نبود فضای مناسب برای ایجاد انبار است.

جارو

زمین هایی که برای کشت بیشتر جارو، اجاره می شوند

ریحانی یکی از اهالی روستای ملاحسن در گفت و گو با ایسنا که هم جارو می کارد و هم جاروبافی می کند، گفت: هم اکنون زمان اوج کار در روستای ملاحسن است چراکه در این موقع از سال جاروهای کشت شده برداشت و به داخل روستا منتقل می شود.

وی افزود: در این موقع از سال تقریبا بیشتر حیاط های منازل این روستا، تبدیل به کارگاه شده و زن و مرد مشغول جاروبافی هستند.

ریحانی با اشاره به اینکه طی امسال یک هکتار از زمین کشاورزی خود را به کشت جارو اختصاص دادم، ادامه داد: اما افرادی در این روستا هستند که از اول تا پایان سال فقط مشغول کار تولید جارو هستند، بطوریکه علاوه بر زمین های کشاورزی خود، زمین های اطراف را برای کشت جارو اجاره می کنند و همچنین کارگاه هایی را نیز ایجاد کرده که به طور مداو م در حال بافت جارو هستند.

جارو

هزینه های تولید جارو افزایش یافته است

احمد جعفری که دارای کارگاه جاروبافی در روستای ملاحسن است در ادامه در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: در سال جاری دو هکتار جارو را در زمین های کشاورزی خود کشت کرده و دو هکتار نیز اجاره کرده ام.

وی تصریح کرد: در سال گذشته حدود سه هزار جارو را در کارگاه خود بافته و به فروش رساندم اما کارگاه هایی در این روستا وجود دارد که در آن ها پنج تا هزار جارو در آنجا بافته می شوند.

جعفری تاکید کرد: در کارگاه چند کارگر آقا مشغول پاک کردن و قرار دادن جارو در کنار یکدیگر هستند که بعد از آن به سایر منازل که اغلب در آنجا خانم ها مشغول به کار هستند و امر نایلون کشی را انجام می دهند، منتقل می شوند.

وی خاطرنشان کرد: افزایش سطح کار در هر کارگاهی در این روستا به سرمایه موجود و انبار بستگی دارد، بطوریکه هزینه تولید جاروی فله و از سوی دیگر جاروبافی افزایش یافته است.

این تولیدکننده جارو توضیح داد: در سال گذشته برای برداشت و پاک کردن جارو رقم ۶۰ هزار تومان را به کارگر پرداخت می کردیم که هم اکنون به ۱۰۰ هزار تومان رسیده و از سوی دیگر برای بافت جارو نیز ۷۰۰ تومان پرداخت می شد که امسال تا ۱۵۰۰ تومان نیز رسیده است.

جارو

فروش زودهنگام جارو به علت کمبود فضای انباری

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که صاحبان کارگاه های جاروبافی با آن مواجه هستند کمبود فضای انباربرای انبار کردن جاروهای فله و بافته شده است، بطوریکه ۹۰ درصد از تولیدکنندگان جارو در این روستا به علت مشکل مذکور نمی توانند جاروها را نگه دارند و مجبور هستند هرچه سریع تر جاروهای انبار شده در بافته و به فروش برسانند.

جعفری افزود: این امر سبب می شود تا مجبور شوند جاروهای خود را با قیمت کمتری به فروش برسانند که اگر فضای انباری وجود داشت محصول خود را نگه می داشتند و در زمان مناسب به بازار ارسال می کردند.

جارو

توسعه کار در صورت گسترش فضای انباری

علی جعفری یکی دیگر از دارندگان کارگاه جاروبافی در این روستا در ادامه در گفت و گو با ایسنا، نبود فضا برای ایجاد انبار را یکی از مهمترین چالش های پیش روی این حرفه عنوان کرد و گفت: در داخل روستا یک انبار را اجاره کرده ایم که ظرفیت آن انبار ۵۰ تن جاروی فله است که این میزان جارو از پنج هکتار زمین برداشت می شود و سالانه ۱۰۰ تن جارو طی دو مرحله در آنجا ذخیره می شود.

وی افزود: ماهانه حدود چهار هزار جارو در کارگاهم تولید می شود که میزان تولید سالیانه ام حدود ۵۰ هزار جاروی بافته شده است.

جعفری خاطرنشان کرد: در حال حاضر جاروبافی در این روستا از صرفه اقتصادی خوبی برخوردار است و اگر فضایی برای ساخت انبار با مساحت بیشتر باشد می توانم تولید را به دو برابر افزایش دهم.

وی توضیح داد: هم اکنون در کارگاه بنده چهار کارگر مشغول سرهم کردن جارو و چهار نفر کارگر زن در منازل خود مشغول نایلون کشی جارو هستند.

جعفری تاکیدکرد: ما به دنبال فضایی در بیرون روستا اما چسبیده به این آن هستیم تا کارگرها بتوانند راحت تر به داخل انبار رفت و آمد کنند چراکه ساخت انبار در داخل روستا موجب هم سبب ایجاد گرد و خاک و هم مزاحمت برای روستاییان می شود.

جارو

وجود ۱۸۰ کارگاه جاروبافی در ملاحسن

حسن پاسبان دهیار روستای ملاحسن نیز در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ۵۵۰ خانوار در این روستا زندگی می کنند، ادامه داد: تقریبا تمامی مردم این روستا مشغول جاروبافی هستند و جاروبافی در تمامی فصل سال در این روستا وجود دارد که در این روستا ۱۸۰ کارگاه جاروبافی نیز در این منطقه ایجاد شده است.

وی افزود: آنقدر جاروبافی در این روستا رونق دارد که حتی مردم قسمتی از حیاط منزل خود را تبدیل به کارگاه کرده است.

پاسبان تاکیدکرد: در این روستا فرد بیکاری وجود ندارد و علاوه بر آن، یک تعداد از افراد که در گذشته برای پیدا کردن کار به خارج استان مهاجرت کرده بودند به داخل روستا برای کار جاروبافی برگشته اند.

وی تصریح کرد: همچنین در برخی از کارگاه های جاروبافی از کارگرهای روستاهای اطراف نیز به کار گرفته شده اند.

دهیار روستای ملاحسن بیان کرد: روستای ملاحسن در این استان تبدیل به بنگاه جارو شده است بطوریکه جاروهای کشت شده در سایر روستاها به این روستا برای امر فروش آورده می شوند.

وی در ارتباط با مشکل انبار در این روستا توضیح داد: متقاضیان ساخت انبار می توانند در داخل روستا در محدوده طرح هادی انبار ایجاد کنند اما خود متقاضیان به علت وجود برای عوامل همچون ایجاد مزاحمت برای روستاییان و ... تمایلی به ساخت انبار در داخل روستا ندارد و آن ها خواهان ایجاد انبار در مکانی خارج از روستا اما چسبیده به آن هستند.

پاسبان بیان کرد: البته زمینی در خارج روستا برای ایجاد انبار با مساحت شش هکتار در نظر گرفته شده اما چون خرده مالک است و مالک خصوصی دارد هنوز کاری انجام نشده است.

وی خاطرنشان کرد: جاروبافی در این روستا آنقدر رونق دارد که حتی واحد بوجاری بذر جارو نیز در این روستا راه اندازی شده است، بطوریکه تجهیزات برای بوجاری بذر گندم است اما تاکنون یک دانه گندم برای امر بوجاری وارد این واحد نشده است.

بذر

صادرات ۵۰۰ تن بذربوجاری شده جارو از ملاحسن به خارج کشور

محمود جعفری مدیر واحد بوجاری بذر جارو در روستای ملاحسن همچنین در گفت و گو با ایسنا، گفت: در این واحد تولیدی، از مردم بذر جارو و آفتابگردان خریداری شده و سپس بذور بوجاری شده به نقاط مختلف کشور صادر و حتی قسمتی نیز به خارج از کشور ارسال می شود.

وی افزود: سالانه حدود ۱۰۰۰ تن بذر جارو در اینجا بوجاری می شود که حدود ۵۰۰ تن به خارج کشور صادر می شود.

جعفری مقصد بذرهای جاروی بوجاری شده به خارج کشور را سلیمانیه عراق و ترکیه اعلام کرد.

به گفته وی بذرهای بوجاری شده به عنوان خوراک دام و طیور و همچنین تولید الکل در خارج کشور و در ایران برای خوراک دام و طیور استفاده می شود.

جعفری با اشاره به اینکه در این واحد تولیدی ۱۱ کارگر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند، گفت: تمایل برای گسترش کار هستیم اما در روستا فضایی برای انجام کار وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha