به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، ولادیمیر پوتین در دو دهه گذشته برای اشاره به الکسی ناوالنی، مخالف شناختهشده خود از الفاظی همچون "یک عذر ناچیز برای یک سیاستمدار" و "یک نیروی سیاسی مشخص" استفاده کرده است. او همچنین برای اشاره به او عبارات "شخصیتی که شما ذکر کردید" و "این جنتلمن" را به کار برده است.
او هرگز در مقابل انظار عمومی او را با اسم خودش ناوالنی نخوانده است.
تا پنجشنبه بعد از ظهر پوتین هنوز شخصا اظهارنظری در مورد بیانیه آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان مبنی بر اینکه این چهره مخالف مسکو "صراحتا" با سم مربوط به دوران شوروی سابق یعنی نوویچوک مسموم شده، مطرح نکرد اما اگر بخواهد کما فی السابق درباره او اظهارنظر کند از حقههای زبانی مختلف برای خودداری از ذکر مستقیم نام این منتقدش استفاده خواهد کرد.
ناوالنی در عین حال در تلویزیون دولتی روسیه ممنوع التصویر است و خیلی به ندرت و آن هم از جنبهای منفی در این تلویزیون نامش ذکر میشود.
تنها باری که پوتین ظاهرا نام ناوالنی را ذکر کرده، طی مراسمی در ۲۰۱۳ بوده است؛ زمانی که یک خبرنگار از او پرسید آیا عمدا نام ناوالنی را ذکر نمیکند؟ پوتین پاسخ داد: نه چرا؟ الکسی ناوالنی یکی از رهبران جنبش اپوزیسیون است.
با گذشت زمان او حتی به هنگام به چالش کشیده شدن مستقیم هم از ذکر نام ناوالنی خودداری کرد. پوتین در ۲۰۱۷ در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای سیاسی ناوالنی به جایش به نام میخائیل ساکاشویلی، رئیس جمهوری سابق گرجستان ارجاع داده و گفت: آنهایی که نامشان را بردید عین ساکاشویلی هستند، فقط اینکه نسخه روسی هستند.
ناوالنی بعد از یک کنفرانس خبری در توئیتر به شوخی نوشت: عبارت "آنهایی که شما نامشان را بردید" به کلکسیون عباراتی که برای اجتناب از ذکر نام ناوالنی استفاده میشوند، اضافه شده است. یک سال بعد یک خبرنگار استرالیایی دو بار از پوتین مستقیما پرسید چرا هرگز نام ناوالنی را ذکر نمیکند. پوتین هر دو بار این پرسش را نادیده گرفت.
ارشدترین مقامهای دولت هم از رویه پوتین پیروی کردهاند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی پوتین گاهی از کلمه ناوالنی استفاده کرده اما او نیز از اشارات تلویحی همچون "شهروندی که قبلتر اسمش ذکر شد" برای او استفاده کرده است.
حساسیت پیرامون ذکر نام ناوالنی نزد کرملین نشان میدهد که کرملین احساس میکند بهترین راه شکست دادن ناوالنی این است که جلوی رسیدن اکسیژن تبلیغات را به او بگیرد. کرملین برای یک دوره کوتاه تصمیم گرفت بهتر است ناوالنی را در صندوق رای شکست دهد و بنابراین اجازه داد او در انتخابات شهرداری مسکو در ۲۰۱۳ نامزد شود اما با مشاهده رای ۲۷ درصدی ناوالنی در انتخابات بهرغم دسترسی نداشتن به تلویزیون دولتی سریعا این رویه را خطرناک دانسته و جلوی آن را گرفت.
حتی اخباری که از مسمومیت وی حکایت داشت هم در تلویزیون روسیه یک اشاره مختصر دریافت کرد.
تاکتیک ارجح پوتین همواره سکوت بوده است. حالا که رهبران جهان خواهان پاسخ هستند شاید این رئیس جمهوری روسیه نهایتا مجبور شود با صدای بلند نام او را بگوید. تاکنون ویاچسلاو وولودین، رئیس دومای روسیه و یک دستیار سابق پوتین چنین کاری کردند؛ هر چند که تئوری توطئه را مطرح کرد.
انتهای پیام
نظرات