• سه‌شنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 99061108089
  • خبرنگار : 71461

حضرت امام سجاد (ع) چگونه راه و نقشه تشیع را برای آیندگان نشان دادند؟

حضرت امام سجاد (ع) چگونه راه و نقشه تشیع را برای آیندگان نشان دادند؟

یک کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه مرحله تبلیغاتی امام سجاد (ع) برای حفظ دین در دو مرحله بروز و ظهور می‌کند، گفت: اولین مرحله تبلیغ امام سجاد (ع) از همان زمان اسارت و با سخنرانی در کاخ یزید آغاز شد و پس از ورود به مدینه، ایشان یک مسیری به نام دعا را در دستور کار خود قرار دادند و از همین طریق بود که نقشه راه تشیع را مشخص کردند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیر عبدالملکی در گفت‌وگو با ایسنا، با تسلیت سالروز شهادت امام سجاد (ع) اظهار کرد:در تاریخ دو نقل متفاوت برای شهادت امام سجاد (ع) نقل شده است که یکی ۱۲ محرم و دیگری ۲۵ محرم سال ۹۴ هجری است. در دورانی که امام سجاد (ع) زندگی می‌کردند یکی از سخت‌ترین دوران تشیع بود.

وی گفت: زمامداری تشیع در فضایی پر از اختناق و در بدترین شرایط حاکم که از زمان صدر اسلام تا آن زمان دیده شده بود در زمان امام سجاد (ع) بروز و ظهور بیشتری پیدا کرد. بعد از شهادت امام حسین (ع)، جامعه مسلمین رو به انحطاط رفت و همین مسئولیت و وظیفه امام سجاد (ع) را سخت‌تر کرد چون اول باید جامعه مسلمین را از احساسات بی‌جا و نادرست پاک می‌کردند و پس از آن بصیرت لازم را به مردم می‌دادند.

این استاد اخلاق و خطیب دینی خاطرنشان کرد: مرحله تبلیغ و رسالت امام سجاد (ع) در دو مرحله شکل گرفت که مرحله اول از همان زمان اسارت شروع شد و شاهد بودیم که حضرت در کاخ یزید بیانات گهرباری را داشتند. در کنار امام سجاد (ع)، سخنان حضرت زینب (س) نیز بسیار راهگشا بود. در کاخ یزید، آن سخنرانی قراء و تاریخی امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) باعث شد که تشیع و اسلام حفظ شود.

وی گفت: مرحله دوم تبلیغ امام سجاد (ع) با ورود ایشان به مدینه آغاز شد. تا زمان به درک وصل شدن یزید تمام وسایل ارتباط جمعی و تبلیغی در اختیار طاغوت بود اما امام سجاد (ع) مسیری دیگر را به نام دعا در دستور کار قرار دادند. حضرت به نوعی در اسارت بودند و با ادعیه‌هایی که بر زبان جاری می‌کردند راه و روش و هدف و نقشه تشیع را برای آیندگان نشان دادند. اکنون می‌بینیم که بزرگترین منابع حقوقی دنیا به رساله حقوق امام سجاد (ع) مراجعه می‌کنند و صحیفه سجادیه جزو ارزشمندترین منابعی است که متاسفانه کمتر به آن توجه شده است و باید این منابع در روش‌های تربیتی و زندگی ما بیشتر از گذشته نمود و بروز داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha