حجت الاسلام والمسلمین عسگر دیرباز در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: مرجع صالح در خصوص نحوه برگزاری ترم آینده در دانشگاههای کشور، معاونت آموزشی وزارت علوم است که طی بخشنامهها به هر معاونت آموزشی دانشگاه ابلاغ میشود، اما طبق نظر وزارت علوم برای اجرای این بخشنامهها، اختیاراتی نیز به دانشگاههای هر شهر داده شده است تا متناسب با وضعیت شیوع کرونا در شهر خود، تدابیر لازم را اتخاذ کنند و اقتضائات استان را نیز در نظر بگیرند، تصمیمات دانشگاه نیز مطابق با نظرات دانشگاه علوم پزشکی استان و ستاد مبارزه با کرونا خواهد بود.
ترم آینده در دانشگاه قم در تمام رشتهها به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد
وی ادامه داد: معاونت آموزشی دانشگاه قم نیز تصمیمات اخذ شده را از طریق روابط عمومی دانشگاه به دانشجویان عزیز، اطلاع رسانی میکند، طبق آخرین ابلاغیههای وزارت علوم، تصمیم بر برگزاری ترم آینده به صورت مجازی وجود دارد و ترم آینده در دانشگاه قم در تمام رشتهها به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.
دروس عملی و آزمایشگاهی چگونه ارائه خواهند شد؟
دیرباز در خصوص نحوه ارائه دروس عملی و آزمایشگاهی در ترم آینده تشریح کرد: تلاش در دانشگاه قم بر این است که با استفاده از تجهیزات فنی و دستگاههای محاسباتی که امکان شبیهسازی دروس را دارند، دروس عملی و آزمایشگاهی نیز به صورت غیرحضوری برگزار شوند، به این صورت که با استفاده از سیستمهای شبیهسازی، بتوان تا حد امکان اهداف آموزشی دروس عملی را فراهم کرد.
وی ادامه داد: در مورد برخی درسهای عملی و آزمایشگاهی که امکان برگزاری از طریق سیستمهای شبیه سازی را ندارند، این احتمال وجود دارد که در صورت اخذ تاییدیههای لازم و با توجه به وضعیت شیوع کرونا در استان، به صورت حضوری برگزار شوند، در خصوص این دروس تابع وضعیت استان هستیم و اطلاعات لازم نیز به دانشجویان انجام خواهد شد و شرایط قطعی برگزاری ابلاغ میگردد.
باید شرایط استان را در زمان آغاز ترم جدید در نظر گرفت
دیرباز درباره نحوه برگزاری ترم آینده برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه قم، عنوان کرد: طبق اطلاع رسانیهای انجام شده توسط سازمان سنجش کشور، نتایج کنکور سراسری در آبان ماه سال جاری اعلام خواهد شد، بنابراین آغاز ترم آینده حدودا در اواخر آبان ماه ترم اول دانشجویان جدید الورود آغاز میگردد.
وی ادامه داد: توصیه وزارت علوم بر این است که با حفظ پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، دانشجویان جدید الورود حدود یک هفتهی اول ترم آینده را به صورت حضوری طی کنند تا با دانشگاه و اساتید خود آشنا شوند و تغییر فضای آموزشی را تجربه کنند و بعد از آن مانند سایر دانشجویان آموزش خود را به طور مجازی بگذرانند، با این وجود تصمیمگیری باید شرایط استان را در زمان آغاز ترم جدید در نظر گرفت.
برگزاری برخط کلاسها، زمینه پرسش و پاسخ بین دانشجو و استاد را فراهم میکند
رئیس دانشگاه قم پیرامون افزایش کیفیت آموزش مجازی در ترم آینده اظهار کرد: به طور کلی برای رشد و پیشرفت باید از تجربیات گذشته استفاده کرد و نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل کرد، یکی از ضعفهای موجود در آموزش مجازی در ترم گذشته، کم رنگ بودن ارتباط بین دانشجویان و اساتید بود، هر چند گروههای رفع اشکال درسی در پیامرسانها وجود داشت و این نیاز تا حدی مرتفع میشد.
وی ادامه داد: با این وجود نیاز به تقویت بسترهای لازم برای پرسش و پاسخ بین دانشجو و استاد احساس میشد، در حال حاضر در دانشگاه قم تلاش بر این است که در ترم پیشرو تا حد ممکن کلاسها به صورت برخط برگزار شود، به این صورت مانند کلاس حضوری، دانشجو به صورت برخط امکان طرح سوالاتی که در حین تدریس ایجاد میشود را دارد.
اگر دانشجو به اینترنت دسترسی نداشته باشد...
دیر باز بیان کرد: در خصوص دانشجویانی که دستگاه مورد نیاز برای حضور در کلاسهای مجازی و اتصال به اینترنت را ندارند، تلاش شده تا از طریق وام دانشجویی مشکل رفع شود و برای دانشجویانی که در نقاط دوردست که اینترنت پرسرعت وجود ندارد ساکن هستند، تلاش بر این است تا با همکاری وزارت ارتباطات از طریق مخابرات آن منطقه کمکهای لازم انجام شود.
پاسخبازارسال
نظرات