هیات مدیره خانه تئاتر در بیانیهای اعلام کرده است: هیأت مدیره خانه تئاتر پس از اجماع چند جلسهای و استعلام از وزارت کار، وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا در خصوص برگزاری مجمع عمومی و تغییر نحوه رأیگیری با یادآوری چند نکته و با استناد اسناد مطرح شده کشوری به جمعبندی نهایی رسید. مؤکداً و به پشتوانه قوانین و فرامین بالادستی، برگزاری هرگونه اجتماع یا مجمع با تعداد زیاد اعضا در شرایط فعلی ممنوع است.
در این باره ایرج راد - رییس هیات مدیره خانه تئاتر - در پاسخ به اینکه تاخیر در برگزاری انتخابات (که تا قبل از اردیبهشت باید انجام میشد) تا چه زمانی طول میکشد و چرا در این شرایط خاص همانند خانه سینما، انتخابات خانه تئاتر برگزار نمیشود؟ به ایسنا بیان کرد: اساسنامه خانه تئاتر با اساسنامه خانه سینما تفاوت دارد و برخلاف خانه سینما در مجمع خانه تئاتر باید همه اعضا حضور داشته باشند و برای به حد نصاب رسیدن هم لازم است که نصف بعلاوه یک نفر اعضا شرکت کنند. با توجه به تعداد بیش از سه هزار نفر عضو فعلی خانه تئاتر یعنی باید مکانی فراهم شود که شرایط حضور دستکم 1500 نفر را با تاکید بر رعایت پروتکلهای کرونایی داشته باشد که در حال حاضر مقدور نیست.
او افزود: اگر هم بخواهیم در این شرایط اساسنامه را تغییر دهیم تا مثل خانه سینما انتخابات را برگزار کنیم باز هم لازم است مجمع عمومی فوقالعاده برگزار شود.
راد درباره اینکه روند ثبت انجمنها تا کجا پیش رفته است؟ هم گفت: الان در خانه تئاتر تقریبا 17 انجمن داریم که پرونده نزدیک به 14 انجمن برای ثبت فرستاده شده و هفت، هشت انجمن هم به کمیسیون (متشکلی از هفت نماینده از رشتههای گوناگون هنری و رسانه برای بررسی و تایید تشکیل انجمنهای صنفی هنری) رسیده و کارشان تقریبا انجام شده است. امیدواریم برای بقیه انجمنها نیز زودتر پیگیری انجام شود. در این کمیسیون برخی اصلاحات اساسنامه انجام شده است. همچنین این انجمنها و کانونهای صنفی از این پس سراسری هستند و مجمعهای عمومی آنها حتما باید در تمام کشور به صورت مجازی انجام شود که این مسائل در اساسنامه پیشبینی شده است.
وی در پاسخ به اینکه برگزاری انتخابات به پایان یافتن این روند منوط شده و آیا ممکن است یکی دو سال طول بکشد؟ توضیح داد: قرار نیست اینقدر طولانی شود چون در شیوه نامهای که وجود دارد، قرار بر این شد که خانهها (تئاتر، سینما، موسیقی و...) ظرف مدت دو ماه تکلیف را مشخص کنند. البته به خانههایی که هنوز تشکیل نشدهاند فرصت 6 ماهه داده شد. بنابراین اگر کرونا نبود خانه تئاتر خیلی زودتر به نتیجه میرسد و امیدوارم هر چه سریع تر اقدامهای لازم انجام شود.
براساس انچه در سایت خانه تئاتر منتشر شده، هیات مدیره خانه تئاتر نیز در بیانیهای دلایل خود را برای این تصمیم تشریح کرده است که در ادامه میخوانید:
«1. همانطور که همه عزیزان مطلع هستند تا ۲۱ تیرماه بر طبق فرامین کشوری برگزاری هر تجمعی ممنوع بود. پیک اول کرونا در آن تاریخ به اتمام رسید و متأسفانه پیک دوم این پاندمیک در سراسر دنیا آغاز شد. هیأت مدیره خانه تئاتر حتی برای تشکیل جلسات خود با مشکل روبهرو بود و برخی جلسات با دستورات ستاد ملی کرونا ملغی اعلام شد.
بررسی ظرفیتهای فضای مجازی برای مجمع در همان اولین جلسات به بحث و آزمایش گذاشته شد که خود نیز مترتب اشکالات فراوانی بود.
2. تعداد اعضای واجد شرایط در خانه تئاتر با یک رشد قابل تأمل، هم اکنون به 3 هزار و 3 نفر رسیده است، انتخاب محل برگزاری انتخابات با در نظر گرفتن نیاز به مکان جلوس تا حداقل سهساعت و واجد شرایط استفاده از پاورپوینت، برای گزارش عملکرد و گزارش مالی امکانپذیر نیست.
3. نحوه برگزاری انتخابات که از مواد اساسنامه و مورد تأیید و مصوب اعضای خانه است ، برای تغییر مستلزم برگزاری مجمع فوقالعاده و رأیگیری و تصویب در مجمع است؛ لذا تغییر ساختاری آن به روش مجازی، نیازمند برگزاری و تصویب خود اعضاست.
4. به استناد ماده ۱۳۶ قانون تجارت، حضور و رسمیت هیأت مدیره و مدیرعامل تا رسیدن به شرایط برگزاری انتخابات تازه کاملا قانونی است.
5. اساساً هر هیأت مدیرهای باید پس از مدت مشخص اعلام شده در اساسنامه، نسبت به برگزاری انتخابات تازه اهتمام ورزند. در غیر اینصورت برای معرفی و ثبت هیأت مدیره جدید در ثبتِ اسناد به مشکل اساسی بر خواهند خورد که، میتواند موسسه را تا انحلال نیز پیش برد؛ پس برگزار نکردن انتخابات میبایست در ارتباط مستقیم با اداره ثبت شرکتها باشد. بدیهی است این هماهنگی صورت پذیرفته است.
6. همانطور که اعضای محترم در جریان و تکاپوی ثبت انجمنهای صنفی جهت رسیدن به کد شغلی هستند، لازم است یکبار دیگر یادآوری شود که برگزاری انتخابات هیأت مدیره خانه تئاتر که پس از انجامِ مراحلِ ثبت انجمنها به «کانون خانه تئاتر» تغییر نام خواهد داد، با شیوه فعلی امکانپذیر نخواهد بود. این هیأت مدیره توسط اعضا و از میان نمایندگان انجمنها انتخاب خواهند شد. شیوه ساختار انتخابات تازه توسط هیأت مؤسس اعلام خواهد شد.
7. بازرس خانه ضمن تماس با مدیر محترم هیأت رسیدگی به امور مؤسسات وزارت فرهنگ، استعلام لازم را گرفتهاند و از آن جهت نیز نگرانی برای تاخیر در انتخابات و سپری کردن این روزها تا تشکیل انجمنهای صنفی و رسیدن به آرزوی دیرین سندیکایی وجود ندارد.
8. لازم به ذکر است که در کمیسیون بند چهار تشکیل اصناف و کانونهای هنری ، انتخابات مجازی پیشبینی شده است. این امر در راستای تشکیل ، عضویت و تسهیل ارتباطات هنرمندان سراسر کشور در اصناف و کانونهای هنری لحاظ شده و ارتباطی به شرایط خاص نیز ندارد.
در پایان امید است با صبوری و کرامت همیشگی اعضا بتوانیم از این پیچ پر خطر به سلامتی عبور کنیم و مجمع عمومی و فریضه انتخابات خانه، بعد از ثبت همه انجمنهای صنفی و با اساسنامه جدید و ساختار تازه صنفی و کانونی با رعایت پروتکلهای مربوط به کرونا به انجام رسد.»
انتهای پیام
نظرات